Det er kun én sjanse til å nå Champions League

Vi har fått mange spørsmål om Uniteds muligheter til å nå Champions League.

United.no har fått flere spørsmål den siste uka om hvordan reglene nøyaktig er for å kvalifisere seg til neste års Champions League, men dessverre er det færre muligheter enn de fleste kanskje håper på. Uniteds eneste håp er at de selv klarer å komme seg inn i topp 4.

Dessuten kan det, hvis sesongavslutningen blir helt spesiell, kanskje ikke heller være nok å bli nummer fire.

Dette er reglene:

* Det er maksimalt fem lag fra samme land i Champions League.

* Det er de fire første fra Premier League pluss eventuelt Chelsea eller Arsenal hvis de havner utenfor topp 4 OG vinner Europa League.

* Hvis Liverpool eller Tottenham vinner Champions League og er i topp 4 – så har det ingenting å si for de utenfor topp 4. Havner man utenfor topp 4 er det KUN å vinne europacupen som kan gi plass i Champions League, og det kan altså ikke United gjøre.

Hvis for eksempel Tottenham blir nummer tre og vinner Champions League og Arsenal/Chelsea blir nummer fire og vinner Europa League så blir det kun fire lag fra England. Det hjelper ingen av lagene på 5. eller 6. plass om lag foran på tabellen vinner europacupen.

* Hvis det nå utenkelige skulle skje at Tottenham blir nr. fem og vinner Champions League – og samtidig Chelsea/Arsenal blir nummer 6 og vinner Europa League – så mister også 4. plassen sin CL-plass.

Da blir det de tre første i ligaen pluss vinnerne av de to europacupene, siden det maksimalt er fem fra hvert land i Champions League.

Gjenstående kamper i topp 4:

Tottenham (70 poeng, +30 i mål):
West Ham (H)
Bournemouth (B)
Everton(H)

Chelsea (67 poeng, +21 i mål):
Man. United (B)
Watford (H)
Leicester (B)

Arsenal (66 poeng, +23 i mål):
Leicester (B)
Brighton (H)
Burnley B)

Manchester United (64 poeng, +13 i mål):
Chelsea (H)
Huddersfield(B)
Cardiff(H)

Hjemmekampen mot Chelsea kommende helg blir selvsagt en nøkkelkamp, men med ni poeng mot Chelsea, Huddersfield og Cardiff så vil United fortsatt kunne nå 73 poeng.

Da vil Chelsea maksimalt kunne nå 73 poeng, de også, men Maurizio Sarris mannskap avslutter med kamper mot Watford og Leicester, noe som er atskillig tøffere enn Uniteds avslutning mot Huddersfield og Cardiff. Et poengtap der igjen så vil United være forbi.

Samtidig kan Arsenal etter onsdagens tap maksimalt nå 75 poeng – men de må da ha full pott på de tre siste hvorav to av kampene er på bortebane, hvor de sliter stort. De skal også møte et Brighton-lag som kjemper for å overleve i divisjonen. Hvis United vinner sine tre siste kamper så skal Arsenal bare tape én av sine tre siste for å havne bak United på tabellen.

Chelsea og Arsenal er også for fullt med i Europa League, noe som betyr at de skal gjennom et tøft kampprogram i de avgjørende ukene av Premier League-sesongen.