– Henderson gir De Gea en ekstra dytt i riktig retning

Darren Fletcher har kommet med sin vurdering av keepersituasjonen i klubben.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea er nå inne i sitt niende år som United-spiller, en karriere som har høstet både ros og kritikk for den spanske keeperen.

Senest i sommer var det en stor diskusjon i mediene og blant supporterne om hvorvidt De Gea i det hele tatt burde fortsette som førstekeeper, eller om unge Dean Henderson skulle overta rollen.

Likevel har spanjolen fått fortsette, med Ole Gunnar Solskjærs støtte.

– Folk lurer nok på hvorfor United beholdt Dean Henderson, og nå ser dere hvorfor. Han er med på å gi De Gea en ekstra dytt i riktig retning, sier tidligere United-spiller Darren Fletcher til BT Sport etter Uniteds seier mot Paris Saint-Germain tirsdag kveld.

LES OGSÅ: De Gea stolt av laget etter Champions League-seier

KEEPERKONKURRENTER: Dean Henderson og David de Gea.

Har mye å lære

Siden 2015/16-sesongen har argentinske Sergio Romero hatt rollen som andrekeeper, men likevel har det aldri blitt noe ordentlig press på De Geas jobb.

Den spanske keeperen har nemlig, til tross for forrige sesongs kritikk og klønete tabber, fortsatt jobben som Uniteds nummer én, og Fletcher har ingen tanker om at det kommer til å endres umiddelbart.

– De Geas kamp i kveld var helt fantastisk. Det er ingen tvil om at Dean Henderson er en trussel, men han har fortsatt mye igjen å lære for å komme til dette nivået.

Under tirsdagens kamp mot Paris Saint-Germain, inntok Dean Henderson plassen på benken, hvor han kunne se sin lagkamerat briljere med redningene sine –  til tross for at De Gea ikke kunne gjøre stort med målet i mot.

IMPONERT AV DE GEA PÅ TIRSDAG: Darren Fletcher.

– Solskjær fortjener også ros

Også tidligere United-stopper Rio Ferdinand, som har spilt flere sesonger med både De Gea og Fletcher, sier seg enig i sistnevntes tanker. Han vil i tillegg også rose Solskjær, som ikke har skjøvet den spanske keeperen til sides.

Det var flere situasjoner forrige sesong som kunne gjort at Romero kunne overtatt jobben som førstekeeper.

– Han hadde en periode hvor han gjorde mye feil, og det var ikke begrenset til bare én kamp. Men Solskjær støttet han gjennom det, så Solskjær fortener også ros for hvordan situasjonen er nå, sier Ferdinand til BT Sport.

Foreløpig har De Gea spilt alle ligakampene for United, i tillegg til at han fikk samtlige 90 minutter mot PSG i Champions League, mens Henderson har fått sine to United-kamper i ligacupen.

KEEPERHELTEN: Hverken Ángel Di Maria, Neymar eller Kylian Mbappe klarte å sette ballen bak Uniteds David de Gea under tirsdagens kamp.

 

Powered by Labrador CMS