Helsvart for Fletcher

OPPDATERT 13/8. Ti United-spillere – deriblant Nani(!) – var onsdag kveld involvert i mer eller mindre viktige landskamper. Det gikk hardt ut over kaptein Darren Fletcher (bildet), som i en viktig VM-kvalikk styrte Skottland rett på et norsk kjempeskjær.

Publisert Sist oppdatert

Norge 4 (2) – 0 (0) Skottland

Fletcher, som så sent som for tre dager siden var blant de mest toneangivende spillerne under Community Shield på Wembley, var bortimot usynlig da skottene rotet bort muligheten til å befeste andreplassen i VM-kvalifiseringsgruppe 9.

Skottene måtte riktignok spille ti mot elleve i 56 minutter etter utvisningen av midtstopper Gary Caldwell, men må uansett regne seg som heldige som slapp unna flere baklengsmål. Blant annet hadde John Carew et forsøk som var klart over gjestenes målstrek, uten at dommer eller linjemann fikk det med seg.

Med dette resultatet har Norge meldt seg på for fullt i kampen om "runners-up"-plassen i gruppen, bak allerede VM-klare Nederland.

Stillingen i Gruppe 9

Sp.

V

U

T

Mål

Pg

Nederland

7

7

0

0

16-2

21

FYR Makedonia

6

2

1

3

4-7

7

Skottland

6

2

1

3

4-10

7

Norge

6

1

3

2

6-5

6

Island

7

1

1

5

6-12

4

Knepent fransk på Tórsvøllur

Færøyene 0 (0) – Frankrike 1 (1)

I Gruppe 7 styrket Frankrike grepet om andreplassen bak Nemanja Vidics Serbia, men måtte nøye seg med Andre Pierre Cignacs fulltreffer tre minutter før pause.

Patrice Evra spilte hele kampen, og gjorde ifølge vår færøyske kontakt, Kári Annand Berg, en god forestilling.

Kári har sendt oss både bilde og denne rapporten fra Tórsvøllur:

Frankrig stillede op i aftes mot Færøerne i en lidt tam udgave, uden Thierry Henry, Patrick Vieira, Philippe Mexés, Samri Nasri m.fl., og so enda med Franck Ribery og Karim Benzema på bænken. Ribery kom ind i anden halveg, men Benzema varmede kun op, uden at komme på banen.

Det blev en tam forestilling, da man bare sad og ventede på at Frankrig ville eksplodere, men aldrig gjorde det. I slutten på første halvleg faldt afgørelsen, da Patrice Evra løb ned af venstre kanten, spille den ind i feltet, hvor den havnede hos Gignac, som skød bolden i mål fra nært hold. Dét var stort set det eneste som Frankrig bød på i aften. De brændte mange chancher, mest fra Nicolas Anelka og Toulalan.

PATRICE EVRA:

Pat spille en meget fornuftig kamp. Han var meget hurtig, og spillede meget højt oppe på banen, da der ingen fare var på færde i forsvaret. Men de gange bolden så kom på hans plads, var han hurtig og effektiv. Pat var også med i den eneste scoring på Tórsvøllur Stadion i aftes, da Evra fik den i venstre side, afdriblede og spillede bolden ind i feltet, hvor den havnede hos Gignac, som scorede. Evra havde også mange gode inlæg, og havde godt sammenspil med først Malouda, og siden Ribery. En god indsats af Evra. Jeg vil give ham 9 ud af 10.

Stillingen i Gruppe 7

Sp.

V

U

T

Mål

Pg

Serbia

7

6

0

1

15-5

18

Frankrike

6

4

1

1

8-6

13

Litauen

7

3

0

4

6-6

9

Østerrike

6

2

1

3

7-9

7

Romania

6

2

1

3

7-10

7

Færøyene

6

0

1

5

1-8

1

VENNSKAPSKAMPER

Nederland 2 (2) – England 2 (0)

Rio Ferdinand spilte hele kampen, mens Wayne Rooney og Michael Carrick spilte hver sin omgang, da England spilte 2-2 i Amsterdam.

Det så stygt ut for engelskmennene da hjemmelaget gikk opp i en 2-0-ledelse etter to forsvarstabber, hvorav Rio må ta ansvaret for den første. Men det ble med skrekken.

I andre omgang dukket nemlig innbytter Jermaine Defoe opp med to fulltreffere, og reddet dermed kvelden for Fabio Capellos mannskap.

Irland 0 (0) – Australia 3 (2)

Verken John O'Shea eller Darron Gibson klarte å hindre stygge sifre da langveisfarende kenguruer, anført av tomålsscorer Tim Cahill fra Everton, vant hele 3-0 i Limerick. Ingen god test for irene, som om tre uker skal ut i en meget viktig VM-kvalifiseringskamp mot vanskelige Kypros i Nicosia.

Liechtenstein 0 – Portugal 3

Overraskende, og ikke minst gledelig, var Nani tilbake da Portugal benyttet onsdagen til å banke Liechtenstein.

United-vingen, som skadet skulderen i søndagens Community Shield og var fryktet å bli sittende på sidelinjen i flere uker, kom inn 17 minutter før slutt. Dermed ga han samtidig beskjed om at han akter å være med når ligasesongen starter til helgen.

Bulgaria 1 – 0 Latvia

Dimitar Berbatov spilte de første 45 minuttene før han tok kvelden i Sofia. En grei gjennomføring fire dager før det venter en mye viktigere oppgave på Old Trafford.

Dobbel dose Tosic

Sør-Afrika 1 – Serbia 3

I sørafrikanske Pretoria måtte hjemmepublikummet konstatere at Bafana Bafana ble et par nummer for små i møtet med Serbia. Med en strekkskadet Nemanja Vidic sittende hjemme i Manchester, ble det opp til lagkamerat og innbytter Zoran Tosic å vaie United-fanen. Den utfordringen svarte han på med bravur og to flotte scoringer. Først sendte han Serbia i 1-0-ledelse etter 56 minutter, og deretter la han på til 3-0 tolv minutter før slutt. Sør-Afrika reduserte på overtid og fastsatte sluttresultatet.

Powered by Labrador CMS