– Som Rooney og Cantona

Crewe-legende Dario Gradi mener Nick Powell har matchvinneregenskaper av de helt sjeldne.

Publisert Sist oppdatert

Nick Powell ble tirsdag bekreftet klar for Manchester United. 18-åringen kommer fra League Two-klubben Crewe Alexandra, og har skrevet under på en fireårskontrakt med United.

Dario Gradi har vært manager for Crewe i tilsammen over 25 år (er nå ansvarlig for spillerutviklingen i klubben), og engelsk-italienerens navn er nærmest synonymt med Crewe Alexandra. 70-åringen skryter stort av Nick Powell, og sammenlikner hans matchvinneregenskaper med to andre United-legenders.

– Nick har alt som trengs, sier Gradi til Talksport. – Han har levert godene. Han har avgjort kamper for oss med målene sine.

– Han er en ordentlig matchvinner. Det er som å ha Wayne Rooney eller Eric Cantona på laget. De kan vinne kamper på egenhånd gjennom sine kvaliteter, og ikke bare gjennom godt lagspill. Han kan gjøre det på egenhånd og han kan kombinere med laget. Han har alt.

– Så ham kun én gang

Manchester vant etter sigende kampen om Nick Powell under sterk konkurranse fra andre engelske toppklubber. Gradi forteller at Sir Alex raskt ble overbevist av Powells ferdigheter.

– Sir Alex Ferguson har kun sett Nick Powell én gang, sier Gradi. – Han spilte ikke spesielt godt den dagen engang, men han la merke til styrkene hans og var fornøyd med å gjøre en avtale.

– Nick var litt usikker på om det var riktig å ta et så stort steg, men Sir Alex snakket med ham om Cristiano Ronaldo, som reiste dit i en tilsvarende situasjon. Han måtte bevise at han var god nok, men han kjempet seg til en plass i laget, og det er den samme utfordringen Alex ga Nick, forteller Gradi.

Powered by Labrador CMS