Ryktesaker, uke 42

Mame Biram Diouf kan være på vei til Cardiff City på lån.

Publisert Sist oppdatert

Det er en masse rykter om United, og vi samler det i én enkelt sak som vi oppdaterer hver dag uka gjennom.

Tidligere rykter: Uke 41, uke 40

Lørdagens rykter

Å være spiss i Manchester United er tøft – det har Mame Biram Diouf fått erfare. Når man kjemper om plassen mot spillere som Wayne Rooney, Javier Hernandez, Danny Welbeck og Dimitar Berbatov, er det ikke så rart at mulighetene for spilletid er svært begrensede.

Diouf gjør seg slettes ikke bort på reservelaget for tiden, men det er ikke der han ønsker å bli resten av karrieren. Ifølge Daily Mirror kan en midlertidig løsning bli å sende 23-åringen på lån til Cardiff i Championship. Waliserne skal være interesserte i å hente spissen, og det kan være en fin løsning for Diouf, som ønsker seg fast førstelagsfotball.

– Det er ikke enkelt for meg, men med mindre man heter Messi eller Ronaldo kommer man seg ikke inn på spissplassen i Manchester United, fortalte han for noen dager siden.

– Jeg vil fortsette å kjempe, men å sende meg ut på lån for å spille jevnlig vil gagne begge parter.

Tabloiden antyder at Cardiff må komme til å måtte betale halvparten av Dioufs lønn, som antas å ligge på rundt £14.000 i uka.

Fredagens rykter

Ifølge Daily Mail er den 22 år gamle spanske venstrebacken Jordi Alba ikke interessert i å høre om Sir Alex Fergusons angivelige interesse for å hente ham til Old Trafford. Alba skal tvert imot ha uttalt at han ikke er lysten på å forlate Valencia med det første. Den ferske landslagsspilleren har etter sigende en kontrakt som først løper ut i 2013, og en klausul i kontrakten som sier at eventuelle bud på ham må starte på minimum £17.5 millioner. – Jeg trives godt i Valencia og ønsker å nyte øyeblikket her. Jeg har ingenting til overs for alt presset som følger med disse ryktene, sier han, og legger til at det eneste han ønsker er å leve for hver dag og bli så god som mulig. Spillerens representanter, Vicente Fores og Jose Maria Tarraga, skal ha innrømmet at de kjenner til interesse fra United, men at en avtale om spilleren ikke er på trappene, i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt.

NB: Nøyaktig hvorfor Sir Alex skulle være ute etter Alba, er litt uklart. Som vi ser av de tre avslørende bildebevisene under her er han jo konstant på etterskudd.

For ordens skyld legger vi til at Welbecks nåværende avtale utløper i 2013.Samtidig meldes det fra Spania at Andalucia-klubben Real Betis frykter å miste sitt 17 år gamle stortalent Alvaro Vadillo til sommeren – og det for småpenger. Vadillo settes i samme bås som Cristiano Ronaldo befant seg i på samme alder, og Betis har for sikkerhets skyld bakt inn i kontrakten hans at eventuelt interesserte klubber må være beredt til å betale minimum €20 millioner for signaturen. Men der er én hake. For at klausulen skal tre i kraft må Vadillo først ha spilt fem obligatoriske kamper for Betis, og han står i øyeblikket med fire. Det er bare det at Vadillo for tiden er kneskadet og kan fort bli borte i seks måneder. Der ligger Betis’ frykt begravet. Og den er velbegrunnet. Dersom spilleren ikke er tilbake i kampform før sesongen er omme, kan interesserte (les:Manchester United) kjøpe ham ut for så lite som €3 millioner.

Onsdagens rykter:

Queens Park Rangers-manager Neil Warnock hevdes å ha kastet sine øyne på Uniteds 20 år gamle italienske spiss, Federico Macheda. Warnock har merket seg at «Kiko» er langt unna en plass i Sir Alex Fergusons førsteellever, og håper å kunne hente ham til Loftus Road så snart overgangsvinduet åpnes den 1. januar. I så fall vil det neppe bli snakk om noe annet enn en låneavtale, for United-manageren har høye tanker om unggutten som markerte seg med vinnermål i sin debutkamp for to og et halvt år siden. Det var da han han på overtid banket inn 3-2 mot Aston Villa, og sendte Old Trafford til himmels. Macheda har så langt denne sesongen kun vært involvert i ligacupoppgjøret mot Leeds på Elland Road, en kamp hvor han stort sett måtte operere på venstre kant i angrepet.

Tirsdagens rykter:

21 år gamle Brek Shea (bildet over) er ikke ny i denne spalten, men det nye er at TalkSPORT hevder at United nærmer seg et kjøp av amerikaneren. Shea har scoret 11 mål på 30 kamper for Dalles i Major League Soccer i år, og også spilt seg inn på A-landslaget. Der står han med sju kamper (uten mål) til nå. En av Sheas fordeler er at han kan fungere både som spiss og på kanten.

United skal også være i front i kampen om Dinamo Zagrevs Mateo Kovacic, også omtalt som den «nye Luca Modric». 17-åringen er tidligere nevnt i denne spalten, men som med Brek Shea så skal det nye altså være at vi er favoritter til å sikre oss underskriften hans. Det er goal.com som skriver dette.

Når vi først er inne på nye Luca Modric, så kan vi også nevne nye Cristiano Ronaldo. Ifølge Daily Mail er han argentinsk, heter Lucas Ocampos og spiller for River Plate. United er interesserte, men det skal være Chelsea som leder an i kampen om den 17-åringen.

Samtidig skriver ikke alltid like pålitelige Metro at Arsenal vurderer mulighetene for å kapre Paul Pogba, siden det mandag ble klart at han kan forhandle med andre klubber fra januar av.

United.no understreker at dette er rykter og spekulasjoner, og at engelske aviser ikke alltid har rett. For å si det mildt.

Mandagens rykter:

Manchester United har hastverk med å få Paul Pogba til å skrive under på en ny kontrakt. Det skriver Daily Mirror.

Tabloidavisa mener å vite at 18-åringen, som regnes som ett av Uniteds aller største håp og som debuterte i ligacupkampen mot Leeds, står fritt til å snakke med andre klubber fra nyttår av.

Ellers melder BBC at det nå er ventet at Evertons supertalent, 17 år gamle Ross Barkley, skriver under på en femårskontrakt med de blå når han fyller 18 senere i år. Tidligere har United blitt koblet til et kjøp av unggutten.

United.no understreker at dette er rykter og spekulasjoner, og at engelske aviser ikke alltid har rett. For å si det mildt.

Powered by Labrador CMS