Klar for flere scoringer

Danny Welbeck har fått smaken på landslagsscoringer, og reiser til EM med lykkeønskninger fra Sir Alex Ferguson på veien.

Publisert Sist oppdatert

Ettersom Wayne Rooney er suspendert i Englands to første EM-kamper, er United-kollega Danny Welbeck et høyaktuelt valg som spiss for England i åpningskampen mot Frankrike førstkommende mandag. Danny Welbeck går også inn i mesterskapet med selvtilliten på topp etter å ha blitt matchvinner mot Belgia i generalprøven mot Belgia.

– Jeg var henrykt over å score mitt første mål for England, sier Welbeck til Manchester Evening News om scoringen mot Belgia lørdag.

– Det er noe jeg har ønsket å gjøre siden jeg var en liten gutt. Nå ser jeg frem til å bygge videre på det og score flere mål og få flere landskamper.Welbeck forteller at han også fikk støttende ord fra Sir Alex før han reiste og møtte reesten av landslagstroppen.

– Rett før jeg reiste for å møte resten av troppen hadde jeg en liten prat med ham, og han gratulerte meg med å være med i troppen. Han rådet meg til å spille slik jeg pleier når jeg reiser dit.

Våren 2009 sa Sir Alex Ferguson at han trodde Danny Welbeck kom til å bli med i daværende England-trener Fabio Capellos tropp til VM i Sør-Afrika 2010. Slik ble det ikke, men Danny Welbeck innrømmer at Fergusons ord virket motiverende.

– Når det kommer til kommentarene hans den gangen, så spilte jeg ikke så mange kamper for United som jeg ønsket. – Det var tøft, men når man hører slik fra manageren får man et løft. Det handler om hva man gjør selv og om å presse seg selv til å gjøre det beste man kan, avslutter 21-åringen.

Nå kan Danny Welbeck få muligheten til å gjøre sitt beste for landet sitt under et sluttspill. Første sjanse kommer førstkommende mandag når Frankrike venter i Englands åpningskamp i Donetsk i Ukraina.

Powered by Labrador CMS