Ryktesaker, uke 13

Shaw inn, og Cleverley, Powell og Zaha ut? Ny kontrakt for Gündogan?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne frem, mens de som ikke er like glade i rykter enkelt kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 30. mars

21.00: Vi har som vanlig nevnt Luke Shaw i dag, og ifølge Sunday People er United i førersetet i jakten på den svært talentfulle venstrebacken. Og avisen virker svært sikre på at dette stemmer, og skriver i det hele tatt saken som om det er nærmest done deal. £27 millioner er overgangssummen, og kilder nær spilleren røper at det skal være snakk om en lønn på rundt £85 000 i uka.

En del rapporter tyder på at dette blir Evras siste sesong, og i så fall kan United love plass i førsteelleveren, noe som fort kan veie tungt. At spilleren er Chelsea-fan kan selvsagt ha noe å si, men samtidig valgte Chris Smalling United fremfor Arsenal selv om han var Arsenal-fan, så det er ingen automatikk i at det blir Chelsea om det skulle bli hard kamp om Shaw. Les mer.

20.55: Ifølge The Sun, som vi er fullt klar over at ikke alltid er til å stole på, kommer Ílkay Gündogan til å skrive under en ny kontrakt med Borussia Dortmund heller enn å reise til England.

Han har vært skadet siden august, og det er uklart når han kommer tilbake. Les mer (krever innlogging).

20.45: Ifølge Daily Mail er United klare til å selge Wilfried Zaha denne sommeren, og United er forberedt på å tape penger på spilleren. Les mer.

Saken er ikke skrevet av Ian Ladyman, som nok er den Daily Mail-journalisten med best kontroll på United, så det er vanskelig å si hvor mye en skal legge i det, men også The Sun melder om det samme. De skriver at United er klare til å selge for £5 millioner.

20.40: Ifølge Daily Mirror skal David Moyes være villig til å selge Nick Powell som en del av sin overhaling av United-stallen, og Swansea er klare for å legge inn et bud på £5 millioner for spilleren som for tiden er Wigans toppscorer. Også Norwich skal være interessert i den talentfulle unggutten. Les saken.

Det må legges til her at Alan Nixon, journalisten som har skrevet saken, neppe er den mannen det er verdt å stole mest på når det gjelder hva som foregår i engelske storklubber. For eksempel skrev han i fjor om hvordan United ønsket å oppgradere på keeperplass ved å erstatte David de Gea med Asmir Begovic, noe de færreste vel ville sett på som noen forbedring.

19.40: Avisen Daily Express er sjelden den publikasjonen det er mest verdt å høre på, men de melder i alle fall i dag at United ønsker å hente Aaron Lennon til Old Trafford. Noen sum har de ikke nevnt, men Moyes skal være villig til å foreta en byttehandel med London-laget. Avisen melder ellers at Moyes har £300 millioner å handle for, så om du følte £200 millioner virket urealistisk, så er det vel ikke så stor sjanse for at du tror på dette heller.

Vi anbefaler fem trillebårlass med salt. Les saken her.

15.35: Det har vært en tøff sesong for Tom Cleverley. Midtbanespillerne har måtte tåle kritikk fra alle bauger og kanter – både på klubb- og landslag. Nå ryktes det at hans tidligere sjef, Roberto Martínez, skal være interessert i å hente midtbanespilleren til Everton for om lag 15 millioner pund. Det er Sunday People som melder at 24-åringen skal være aktuell for Liverpool-klubben.

13.50: Ja, Puskas er faktisk koblet til Manchester United. Nei, det er ikke snakk om den ungarske legenden Ferenc Puskas. Mens sistnevnte gikk bort i en alder av 79 år, er 15 år gamle Martin Puskas en lovende ungarer som i øyeblikket spiller i PSV Eindhoven. Unggutten, som ikke har noen kjente relasjoner til Ferenc Puskas, skal angivelig ha imponert på prøvespill i United, og dette har vekket interesse hos David Moyes.

Her kan du se en 10-11 år gammel Martin Puskas herje med eldre gutter i sin første sesong med 11’erfotball.

09.25: Mens de engelske mediene er mer eller mindre samstemte i den positive ordlyden etter lørdagens seier, har Daily Star et stort oppslag om at David Moyes kommer til å forsvinne til sommeren og at Carlo Ancelotti kan bli hans erstatter. Troverdigheten til denne saken er heller liten, men dersom du ønsker å lese mer om dette kan du klikke deg inn her.

08.20: Ryktene har svirret og gått om at Ryan Giggs har kommet på kant med David Moyes. Manchester Evening News har tidligere skrevet at veteranen er rasende over tomme rykter, men The Express spekulerer lørdag i om den levende legenden kommer til å forlate klubben til sommeren. Det kan du lese mer om her.

08.15: Det har vært en gjenganger i mange måneder: Toni Kroos og Luke Shaw kobles til United. Det som er en større nyhet er at Jason Burt og Mark Ogden fra The Telegraph hevder at Manchester United skal stå klare til å bruke rundt 200 millioner pund på å endre stallen fullstendig.

Videre skrives det at United har åpnet samtalene med Ilkay Gündogan, og i tillegg knyttes de portugisiske ungguttene William Carvalho og Carlos Mané sterkt til United.

Lørdag 29. mars

17.10: Det er ingen hemmelighet at David Moyes jakter forsterkninger til sommeren. Nå hevdes det at skotten har uttalt at det ser lyst ut med tanke på sommerens overgangsvindu. Om dette sitatet er korrekt vites ikke sikkert, og må derfor tas med en klype salt.

 

09.20: – Jeg er PSG-spiller, uttalte Edinson Cavani, da han ble spurt om United-ryktene fredag kveld.

Uruguayaneren har blitt stadig linket til United i det siste – som en del av en mulig byttehandel med PSG som sender Robin van Persie motsatt vei. Les saken hos Goal.com her.

09.11: Er Real Sociedad-stopperen Inigo Martinez mannen som skal fylle Nemanja Vidic’ spor? Det melder International Business Times, som refererer til en italiensk avis.

«22-åringen er aktuell for United allerede neste sesong. Den spanske u-21-spilleren blir også fulgt av Barcelona og Real Madrid», heter det i Tutto Mercata Web.

Fredag 28. mars

10.00: FootballDirectNews skriver at Napoli kan være interessert i en byttehandel som vil se Shinji Kagawa dra til Italia og Marek Hamsik til Old Trafford. Hamsik har i den senere tid hatt en formsvikt som har resultert i flere kamper på benken. Det kan derfor tenkes at et miljøskifte vil gjøre den 26 år gamle slovaken godt. Les mer her.

08.00: Daily Mirror skriver at Ilkay Gundogan vil avklare sin fremtid i løpet av de neste ukene. Avisen henviser i den forbindelse til uttalelser fra Borussia Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke. Les mer her.

07.50: Foreløpig i dag er det stille på ryktefronten. TalkSport skriver riktignok at United ser ut til å tape kampen om Barcelonas Alex Song. Kilden henviser til italienske «rapporter» hvor det hevdes at Inter Milan har lagt inn et bud på £10 millioner. Det er et beløp Barça-ledelsen trolig vil være villig til å akseptere.

Torsdag 27. mars

17.25: Daily Telegraph er blant de mer pålitelige av de engelske avisene, og Mark Ogden er den Telegraph-journalisten med best kontroll på hva som foregår innad i klubben. For eksempel var han førstemann ute med nyheten om at Ferguson skulle gi seg. Så det han skriver er ofte litt mer verdt å høre på.

I en sak som egentlig handler om noe helt annet kommer Ogden inn på potensielle sommerovergangsobjekt også, og han skriver at Moyes har gitt Woodward en liste over transfermål, og at den inkluderer Toni Kroos, Luke Shaw og William Carvalho.

I tillegg skriver han at Moyes har identifisert en rekke spillere han er klar for å selge, og både Patrice Evra og Javier Hernández skal kunne få muligheten til å gå til Inter slik som Nemanja Vidic allerede har gjort det. Inter har også tidligere blitt koblet til begge spillerne. Det har vært litt frem og tilbake rundt venstrebackposisjonen, men om Ogden har rett er altså Moyes klar til å erstatte Evra med Shaw denne sommeren.

17.00: Sam Johnstone har imponert under sitt låneopphold i Doncaster, senest mot Burnley på tirsdag. Nettopp Burnley, og også Derby County, er ifølge Daily Mail interesserte i å hente målvakten på lån neste sesong.

I begge klubbene vil det nok bli vanskelig å bli førstekeeper (sjansen er kanskje størst i Derby), og spesielt om klubbene rykker opp er det lite sannsynlig at Johnstone ender opp som førstekeeper. Samtidig var det ingen automatikk i at han ville bli det i Doncaster heller i utgangspunktet, siden Ross Turnbull er i klubben. United vil nok prioritere mulighet for spilletid når Johnstone skal lånes ut, men han imponerer i alle fall nok på nivå to til at interessen for ham er der. Les saken.

08.10: Den tidligere nederlandske storspilleren Ronald de Boer, mener at landets landslagssjef Louis van Gaal ville vært perfekt i jobben som manager for United. Det er gratisavisen Metro som hevder dette. Van Gaal har vært nevnt som en av kandidatene dersom David Moyes skulle flytte på seg. Les mer her.

07.55: Real Madrid har kastet seg inn i kampen om Southamptons Luke Shaw, og har stor tro på at de vil klare å snappe ham foran nesen på Chelsea og Manchester United, skriver Daily Mirror i dag. Les her.

Onsdag 26. mars

19.55: Nok en gang linkes Ezequiel Garay til Old Trafford. Argentineren, som bare har ett år igjen av Benfica-kontrakten sin, nærmer seg stadig de regjerende ligamestrene, ifølge Daily Mirror. Les saken her.

18.50: Ifølge lokalavisen South Londn Today, er Charlton Athletic interessert i å hente Uniteds unge midtbanemann, Davide Petrucci, på lån. Italieneren ble spådd en lovende fremtid på Theatre of Dreams, men 22-åringen tok aldri det forventede steget. Les saken her.

14.00: Den portugisiske toppserieklubben Braga har sett seg ut Bébé, og håper United vil gå med på å selge til sommeren. 23-åringen gjør det godt på utlån i Paços Fereira, noe som, ifølge A Bola, ikke har gått upåaktet hen hos Braga-ledelsen. Bébés kontrakt med United utløper etter neste sesong.
Selv ga spilleren forleden uttrykk for at han ønsker seg tilbake til Manchester, selv om ingen United-representanter har tatt kontakt med ham.

Tirsdag 25. mars

19.38: Er Patrice Evra også ferdig i United ved sesongslutt? Titteljagende Juventus er, ifølge Football Direct News, interessert i å hente franskmannen. Les saken her.

15.45: Det begynner å bli en stund siden vi så Athletics Iker Muniain nevnt i forbindelse med Manchester United. Nå dukker imidlertid navnet hans opp igjen som følge av at han har gitt egen klubbledelse beskjed om at han ønsker å utsette forhandlingene om en ny kontrakt, ifølge spanske Vozpopuli.
Spillerens gjeldende kontrakt utløper til neste år, og Athletic skal i månedsvis ha ønsket å forlenge avtalen. For sikkerhets skyld har de også sørget for en utkjøpsklausul som krever at interessenter må ut med €36-45 millioner ved et eventuelt kjøp. Men, i og med at Muniain nå har utsatt alle kontraktsforhandlinger, har han samtidig satt Athletic i en vanskelig situasjon. De kan enten håpe at han signerer på ny, eller risikere at han forsvinner gratis neste år – eller de kan bite i det sure eplet og selge ham til sommeren for markedsverdien som sies å ligge på £16 millioner. Les mer  her.

12.30: The Mirror hevder at Manchester United står overfor tøff konkurranse med Monaco om Sporting Lisboas William Carvalho. Søndag ble det som kjent hevdet at klubben var blitt enig med portugiseren om en intensjonsavtale, men nå skal altså den styrtrike Ligue 1-klubben være i ferd med å rasle med pengesekken. Claudio Ranieris & co. føler seg visstnok rimelig sikre på at de skal klare å vinne kampen om spilleren, ettersom Monaco etter alle solemerker å dømme også vil kunne lokke med Champions League-fotball fra høsten av.

12.20: FootballDirectNews skriver at Everton kan være interessert i å hente Danny Welbeck til sommeren. Med store navn som Edson Cavani linket til Old Trafford, vil det neppe lenger være plass til den 23 år gamle Manchester-gutten, som ikke har klart å spille seg inn som fast medlem av David Moyes’ startellever, skriver nettstedet. Les mer her.

08.40: Er Darren Fletchers United-karriere inne i de siste måneder? Om vi skal tro The Telegraphs Mark Ogden, skal i alle fall David Moyes være villig til å lytte til bud på 30-åringen.

08.15: Søndag dukket det opp rykter om at United har fått på plass en intensjonsavtale med Sporting Lisboas William Carvalho (se forrige ukes rykter).  Nå hevder den vanligvis velinformerte Guardian-journalisten Daniel Taylor, at klubben har tilsvarende avtale med  ytterligere en spiller. Hvem det skal være, skriver han derimot ingenting om. Her følger utdrag av Taylors innlegg:
«Klubben (United) har bevisst forsøkt å få i stand overganger seks måneder i forveien, og denne  avisen sitter nå på informasjon om at det allerede har blitt skrevet intensjonsavtaler med to spillere.
Joel Glazer har vært mer tilstede enn mange kanskje er klar over. I gjennomsnitt har han tre daglige samtaler med Ed Woodward fra Florida, og samtidig har klubben blitt oppmuntret av tilbakemeldinger fra agenter. Ikke én gang har det kommet signaler om at spillere har mistet lysten som følge av utsiktene til Europa League-spill neste sesong.»

Mandag 24. mars

22.20: Manchester United har lenge blitt koblet til søramerikanerne Dante og Fredy Guarín. Nå har brasilianeren og colombianeren imidlertid signert for ny kontrakt for sine respektive klubber, og dermed kommer de tilsynelatende til å fortsette en stund til i henholdsvis Bayern München og Inter. Mens Dante har signert en ny ettårskontrakt, har Guarín skrevet under på kontrakt som løper ut i 2017.

08.45: Manchester United skal ha fått beskjed om at de kan sikre seg Real Madrids venstreback Fabio Coentrão. Det melder Daily Star. Portugiseren var nær ved å bli United-spiller i sommer, men låneavtalen som ble satt opp tolvte time ble aldri klar i tide og i januar valgte David Moyes å vente. Nå skal Coentrão være tilgjengelig for 10 millioner pund og vil å så måte være mye billigere enn Southamptons Luke Shaw som ventelig vil koste rundt 30 millioner pund. Daily Star skriver også at United fremdeles følger Sportings Carlos Mane.

Powered by Labrador CMS