– United er min klubb, men…

Danny Simpson ønsker å bli i Newcastle.

Publisert Sist oppdatert

To måneder før lånekontrakten med Newcaslte utløper, håper Danny Simpson at "Geordiene" har sett nok til å ville tilby ham en permanent kontrakt.

For bare få år siden ble Simpson regnet som en fremtidig kandidat til høyrebackplassen etter en aldrende Gary Neville. Det ser ikke lenger ut til å være tilfelle.

Den snart 23 år gamle forsvarsspilleren har dessverre ikke utviklet seg slik man håpet den gang for snart tre og et halvt år siden, da han storspilte for rødtrøyene under sommerturnéen i Sør-Afrika.

Riktignok bygget han videre på sitt gode rykte med vellykkede låneopphold i Sunderland (sammen med Jonny Evans) og Ipswich, men deretter begynte motgangen å melde seg.

I fjor sommer ble Simpson sendt til Ewood Park for et sesonglangt utlån til Blackburn, men lite spilletid gjorde at oppholdet ikke bar de fruktene partene hadde ønsket seg.

På Old Trafford hadde Wes Brown i mellomtiden storspilt på høyrebacken i Gary Nevilles skadefravær, og samtidig var det dukket opp et nytt navn – unge Rafael da Silva. Sistnevnte viste så gode takter at Sir Alex ikke så noe umiddelbart behov for å hente Danny Simpson inn i førstelagstroppen. I kulissene ventet til alt overmål Rafaels tvillingbror, Fabio, på å slippe til etter skade. Dermed var veien kort til nok et utlån for Simpson, som denne gang ble sendt avgårde til den ferske Championship-klubben Newcastle.

Fast plass på St. James' Park

Der skulle lykken endelig snu for den Salford-fødte forsvarsspilleren. Han fant seg fort til rette, og har siden spilt seg til en tilnærmet fast plass i startelleveren. Ja, han trives så godt på St. James' Park at han godt kan tenke seg å bli værende i "Geordieland" utover låneperioden. Den utløper allerede i januar, så Simpson gjør nå alt han kan for å overbevise "strekkodene" om at han er noe å satse på.

– Joda, jeg har det fint her, så fint at jeg vil vurdere et eventuelt tilbud om en permanent kontrakt når utlånsperioden er over. Derfor håper jeg på å få spille så mange kamper som mulig frem til januar. Jeg får bare ta en kamp ad gangen og håpe på det beste, for jeg aner jo egentlig ikke hva som kommer til å skje, sier han, ifølge Republic of Mancunia.

En eventuell overgang vil imidlertid bringe frem blandete følelser. Simpson legger nemlig ikke skjul på at han er United-fan på sin hals.

– Jeg vokste opp i Salford, og der holder alle, inkludert familien min og hele skolen jeg gikk på, med United. United er derfor min klubb. Nå har jeg imidlertid havnet i Newcastle, og her er det akkurat som i Salford, med det unntak at her er alle gale etter Newcastle, flirer han.

Powered by Labrador CMS