Ryktesaker, uke 15

Tierney er Uniteds hovedmål på back, og er Maguire vår neste stopper?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter: 

Søndag 15. april:

09.39: Italienske Tuttosport hevder at Matteo Darmian har sagt ja til en Juventus-overgang – og at det nå er opp til Juventus-ledelsen å få i stand en avtale med United om backen.

09.26: Mourinho omtalte sommerens overgangsvindu i den lukkede delen av pressekonferansen før WBA-kampen, selvsagt uten å gå i detalj.

09.22: Steve Bates i Sunday People bringer en eksklusiv sak om at United forbereder et fremstøt på 25 år gamle Harry Maguire.

Mourinho skal ha blitt svært imponert av Maguires prestasjoner i Leicester-forsvaret denne sesongen (der han blant annet utlignet mot United på overtid), og Maguire ser også ut til å kunne bli en del av sommerens VM-tropp, siden Southgates er imponert over hans ballbehandling (i tillegg til forsvarsspillet).

Maguire er på en ønskeliste sammen med Raphaël Varane og Marquinhos – to spillere som potensielt kan bli vanskeligere å hente.

09.16: Forrige rykteoppdatering var om Kieran Tierney, og Daily Mail er ikke de eneste som omtaler Uniteds interesse for skotten.

ESPN hevder at kilder nær Celtic også forteller at United gjør klar et sommerbud på venstrebacken (som også kan spille i andre deler av forsvaret). 20-åringen skal nå være Uniteds hovedmål på backen.

Lørdag 14. april:

13.00: Luke Shaw går en usikker United-fremtid i møte – og det virker mer enn sikkert at Mourinho ønsker å forsterke på venstrebacken i sommer. Daily Mail mener at Celtics Kieran Tierney er et seriøst alternativ, og den endelige dommen tas først etter helgens «Old Firm», hvor United skal følge nøye med på den unge venstrebacken.

10.10: Samuel Umtiti er den stopperen alle klubbene i Europa ønsker seg – og skal vi tro Mundo Deportivo (flott oversatt og forklart av Sport Witness) er det United som ligger an i førersetet om spilleren.

Den katalanske pressen melder at Barcelona ikke kommer til å konkurrere med lønnsbetingelsene United kan tilby, og en aldri så liten formdupp de siste kampene gjør et salg mer tålelig, skal vi tro saken.

Fredag 13. april:

08.00: United kommer til å avslå alle eventuelle henvendelser som gjelder Marcus Rashford denne sommeren, skriver ESPNs troverdige United-journalist, Rob Dawson. 20-åringens kontrakt med United løper til 2020, men United har også opsjon på ytterligere ett år mer enn det.

07.50: – Det er null interesse fra vår side i Gareth Bale, er det United-kilder nå har fortalt Independents Miguel Delaney. Årsaken er kjøpet av Alexis Sánchez og at Bale fyller 29 år i sommer. Hvis dette stemmer kan det bety slutten på en kobling mellom United og Bale som har pågått over mange, mange år nå.

07.40: Barcelona kommer ikke til å forhaste seg med eventuell ny kontrakt til Samuel Umtiti, skriver italienske Calciomercato og Mundo Deportivo. Det betyr at veien kan være åpen for United, som lenge har blitt koblet mot 24-åringen. Umtitis utkjøpsklausul skal nemlig være overkommelig, mens Barcelona allerede bruker altfor mye penger på lønninger, så det vil faktisk være interessant å følge med på utviklingen her.

Torsdag 12. april:

18.39: Mer fra Italia: Ifølge italienske Corriere dello Sport – og vi vil påpeke at det finnes en del kilder vi stoler mer på i Italia – har Jorge Mendes vært i kontakt med United angående João Cancelo

Den portugisiske høyrebacken har vært lånt ut til Inter fra Valencia denne sesongen, men fremtiden er mer usikker. Både Inter og Valencia har FFP-problematikk som må løses også, men det har vært snakket om en gentlemansløsning mellom klubbene – som nå angivelig kompliseres av det at Mendes har tilbudt Cancelo til United.

Cancelo ble nevnt i forbindelse med United helt tilbake i 2015, men også for to uker siden, men uansett virker ikke dette å være spesielt konkret. En får ta dette ryktet med en klype salt.

11.45: Juventus skal ha sagt nei til å hente Marouane Fellaini, skriver Daily Mail, som siterer Calciomercatio. Den italienske giganten skal ha blitt tilbudt Fellaini, som kan forlate United gratis til sommeren, men selv om de er kjent som den gamle dame så ønsket de ikke en ny og hårfager midtbanespiller – mest fordi han står for en annen fotball enn de ønsker å spille.

10.50: Ifølge Sport Witness melder italienske SportMediaset at Manchester United skal være interessert i Sergej Milinkovic-Savic, noe som strengt tatt ikke er en nyhet. Paris Saint-Germain, Juventus, Real Madrid og Manchester City skal også følge serberen. Lazio skal ha fått henvendelser med summer i størrelsesordenen 70 millioner euro, noe de skal ha besvart med krav om minst 150 millioner euro.

07.45: Nice-spilleren Jean–Michael Seri har blitt nevnt flere ganger i våre ryktespalter de siste månedene, og nå skriver L’Equipe at også Chelsea og Manchester City er interessert i 26-åringen. Seri har en utkjøpsklausul på snaue 35 millioner pund i sin kontrakt.

Onsdag 11. april:

18.38: Sky Sports hevder at United, Chelsea og Everton følger godt med på Watford-angriperen Richarlison. Den 20 år gamle brasilianeren, som er inne i en måltørke etter en svært imponerende start på sin tid i England, verdsettes ifølge Sky Sports til £40 millioner.

18.21: Mer fra The Sun, og også denne gangen vil vi advare om at det ikke er avisens Manchester-korrespondent som har skrevet saken, men de melder i alle fall at United vurderer Ryan Bertrand. Venstrebacken skal ha bestemt seg for å forlate Southampton i sommer uansett hvilken divisjon sørkystklubben skal spille i neste sesong, og han står ifølge avisen på Uniteds liste over venstrebackalternativer om det ikke skulle bli et kjøp av Danny Rose.

Spurs, Newcastle og Everton skal alle også ønske seg Bertrand. Avisen omtaler en pris på £25 millioner.

18.04: Ifølge The Sun hadde United speidere til stede på WBA-Swansea for å se på Alfie Mawson. Den 24 år gamle stopperen skal ha hatt en god kamp.

Mawson var i forrige England-tropp, uten å få spilletid.

Artikkelen er ikke skrevet av Neil Custis, journalisten i avisa som følger United tettest. I tillegg er det verdt å nevne at speiding på spillere skjer hele tiden, og at det ikke nødvendigvis betyr at det blir forberedt et bud.

12.45: Guillem Balague, ikke akkurat kjent som noen stor United-fan, skriver i sin spalte i spanske AS at José Mourinho nylig har blitt tilbudt manager-jobben i Paris St. Germain for fjerde gang på fire år, det skriver Sport Witness som har sett nærmere på AS-saken. United-manageren har tidligere blitt koblet til PSG-jobben, men det har vært stille rundt ham en stund nå – før altså Balague skriver det han gjør.

07.30: Vi har samlet alle Martial-skriveriene i en egen sak. Les den her.

07.20: Viktig oppdatering om Martial: United har en opsjon på å forlenge kontrakten hans frem til sommeren 2020 hvis de vil beholde ham for enhver pris. The Times skriver også at Martial nekter å skrive under på en ny kontrakt før han får forsikringer om mer spilletid. 22-åringen spilte 42 kamper forrige sesong, og har vært på banen 40 ganger denne sesongen. Han har startet fire kamper, og vært på banen i åtte etter at Alexis Sánchez kom. Mourinho forsøkte å hente Ivan Perisic forrige sommer, fordi han skal ha ment at han er tøffere i hodet enn Martial er.

Ifølge The Times er også Paris St. Germain interesserte.

07.10: Mino Raiola tilbød også Paul Pogba til Real Madrid i januar, ikke bare Manchester City, skriver Sports Illustrated. Spanjolene skal ikke ha vært interessert, og skal nå være glade de ikke kjøpte ham for halvannet år siden.

07.00: The Independents Miguel Delaney skriver at Anthony Martial gjerne kunne tenkt seg å bli, men siden José Mourinho nok kommer til å forsøke å oppgradere angrepet sitt til sommeren igjen så føler han at han kan bli overflødig.  Delaney mener det er personer tett på Martial som sier at han gjerne vil bli, men at personer innad i United tror at han kan bli overflødig.

Merk: I den grad det teller så er dessverre RMC-kilden tirsdag atskillig mer troverdig enn Delaney er, i alle fall erfaringsmessig. RMC har alltid hatt tette bånd til Martial, det har aldri Delaney hatt, selv om han er en journalist som uten unntak prøver å «komme seg inn på» de store sakene ved å fremstå eksklusiv.

Tirsdag 10. april:

15.10: Anthony Martial vil forlate Manchester United. Det skriver franske RMC. I saken hevdes det at franskmannen har avslått et nytt kontraktstilbud, at forholdet til Mourinho har vært kjølig i 2018 og at han helst vil til nye jaktmarker. Juventus, Tottenham og Atletico Madrid skal alle være interessert.

MERK: Det skal sies at RMC var de som i sin tid breaket at Martial kom til å ende i United. Martials agent har tidligere også hatt nære bånd til RMC, ved blant annet å gi dem intervju om United-spilleren. I den grad man skal kunne tro på noe, så er det altså ikke usannsynlig at RMCs sak er gitt dem av kilder plassert svært nær Martial.

14.00: Valencia skal ha undersøkt muligheten for å sikre seg Andreas Pereira på permanent kontrakt. Det melder spanske AS.

13.00: Gareth Bales agent har fastslått at waliseren ikke har noen planer om å forlate Real Madrid i sommer, skriver Daily Mail. 28 år gamle Bale har vært jevnlig koblet til United i flere år nå, og er ikke garantert spilletid i Madrid for tiden.

07.15: Til dere som ikke fikk det med dere i går: Liverpool skal likevel ikke være interessert i Marouane Fellaini, men Paris St. Germain vurderer å hente belgieren gratis til sommeren, skriver Daily Mail.

07.00: Marcus Rashford skal ha vært svært skuffet over at han ikke fikk mer spilletid i helgas derby mot Manchester City, skriver Daily Mirror. Saken er skrevet av avisas United-journalist, David McDonnell, som i alle fall har hatt noen kontakter innad i United. Så konkluderer saken noe rart: McDonnell skriver nemlig at Rashford ikke har noen planer om å snu ryggen til United – for i neste linje skrive at om Mourinho fortsetter i United så gjør kanskje ikke Rashford det – fordi han vil starte hver eneste kamp….PS. Vi ville tatt dette med ganske så stor ro fortsatt…selv om det nok stemmer at 20-åringen vil spille mest mulig.

Mandag 9. april:

16.24: Ifølge Paris United – som skal ha vært svært treffsikre på PSG-nytt sist sommer – skal Paul Pogba ha endret mening om en potensiell retur til Frankrike. Det skal han ikke ha vurdert tidligere, men Neymars ankomst i PSG skal gjøre det hele mer aktuelt – Pogba ser angivelig på brasilianeren som en venn.

PSG har ikke store planer om et bud, virker det som, men det har blitt diskutert både i spillergruppen (som skal være positive) og i hierarkiet, spesielt siden United skal være åpne for bud så lenge de er høye nok.

Siden Sports Witness sier troverdigheten til Paris United var høy sist sommer, så merker vi oss i det minste selve påstandene, men samtidig er det såpass mange om og men her at det neppe er grunn til å bekymre seg for mye foreløpig.

09.15: Sir Alex Ferguson forsøkte i sin tid å hente David Hirst fra Sheffield Wednesday uten å lykkes. Nå kan imidlertid sønnen George havne på Old Trafford. United skal nemlig være favoritter til å sikre seg den 19 år gamle spissen som blir sett på som et stort talent, skriver Mirror.

09.00: Lørdag spolerte han gullfesten deres og nå håper Manchester United-manager José Mourinho å snyte byrivalen City på ny. Denne gangen er det snakk om Shakhtar Donetsk sin brasilianske midtbanespiller Fred som skal være ønsket av begge Manchester-klubbene. Fred skal ha gitt uttrykk for at han ønsker seg til Premier League og Manchester virker som den mest trolige destinasjonen, skriver Mirror.

08.30: Liverpool skal være interesserte i å hente Marouane Fellaini, og skal stå klar til å tilby Uniteds belgiske fyrtårn en treårskontrakt. Liverpool kan imidlertid forvente seg kamp om Fellainis signatur fra Paris Saint-Germain og Monaco, skriver den franske avisen L’Équipe (på fransk). For å vurdere sannhetsgehalten i ryktene kan vi jo i samme slengen nevne at Phil Chisnall fremdeles er den siste spilleren som har gått direkte mellom de to klubbene, noe som skjedde så langt tilbake som i 1964 da han gikk fra United til Liverpool for rundt 25.000 pund. 

 

Powered by Labrador CMS