– Får ikke den respekten vi fortjener

José Mourinho forsvarte laget sitt, og ga uttrykk for at dette United-mannskapet fortjener mer respekt.

Den lukkede delen av fredagens pressekonferanse ble spart til søndagsavisene, og der ga José Mourinho uttrykk for at Uniteds prestasjoner burde respekteres høyere, selv om United fortsatt er langt bak City.

– Vi har slått alle de store lagene rundt oss på tabellen, men det viktige nå er å fortsette å plukke poeng slik at vi kommer på andreplass.

– Om vi avslutter sesongen på andreplass, så er det ingen som kan nekte for vår poengsum, og det vil være vanskelig å si at noen andre enn City var bedre enn oss. Andreplass er klart bedre enn fjerdeplass, femteplass eller sjetteplass.

– Vi får ikke alltid den respekten vi fortjener. Når vi ikke spiller godt, så klager folk på oss, noe jeg forstår. Jeg klaget – for eksempel – aldri på kritikken vi fikk etter den andre kampen mot Sevilla. Om du ikke spiller godt, kan du ikke forvente ros.

– Men selv når vi spiller godt, ser det alltid ut til å være et «men». Det virker å være veldig vanskelig for folk å rose laget og å rose gutta. Dette er et lag som har vist karakter mange ganger. Et lag som kom tilbake fra å ligge under 0-2 til å vinne i sin forrige kamp.

– Vi har allerede flere poeng enn vi avsluttet med sist sesong, og vi har slått alle de andre i ligaen. Jeg ville likt om folk var litt mer ærligere når vi gjør noe positivt. Om folk sier sannheten når vi spiller dårlig, burde de gjøre det samme når vi får til ting.

– Bare en god spillergruppe med gode folk kunne kommet tilbake etter skuffelsen mot Sevilla, for så å vinne hver kamp [etter det det]. Det enkleste ville vært å gå ut av Europa, og så kollapse i ligaen fordi motivasjonen går ned. Det har ikke skjedd. Vår kvalitet har gått opp, ikke ned, og det er beviset på at vi har en gruppe med gode karer her.

Håper på jevnere Pogba-prestasjoner

Mourinho uttalte seg også om Paul Pogba igjen.

– Jeg fortalte Paul etter City-kampen at jeg ikke forventer at han skal være banens beste hver uke. Jeg forventer heller ikke at han skal score to mål hver uke, men jeg ville likt at han var mer jevn på et visst nivå.

– Utfordringen hans er å finne en grad av stabilitet, og ikke fortsette å gå fra fra god kamp til middels kamp til dårlig kamp. Den beste måten å oppnå det på, er å sikte mot stabilitet på trening, gjennom arbeidsuka, og fra det jeg har sett i de siste to-tre ukene, så er jeg veldig fornøyd med ham.

– Kommer ikke til å gjøre noe sprøtt

Mourinho har hintet om at han gjerne vil få gjort en del på overgangsmarkedet i sommer, men var i forkant av WBA-kampen også tydelig på at det ikke skal gå helt over stokk og stein.

– Vi kommer ikke til å bruke mer enn vi kan. Vi kommer ikke til å gjøre noe sprøtt.

– Forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen på andreplass, og så kan vi prøve å forbedre det neste gang. Jeg er sikker på at alle lagene i topp seks føler det samme, men la oss se hva som skjer. Kanskje vil også Manchester City investere stort, og ikke la noen av de andre tette luka.