Varierende prøvespillhell for de frigitte

Fjorårets reservelagskaptein Danny Rose som ble frigitt tidligere i sommer prøvespiller for tiden i sin hjemby Bristol. Også de tre andre frigitte proffene Floribert Ngalula, Jamie Mullan og Phil Marsh bruker sommeren til å finne nye klubber.

Publisert Sist oppdatert

Danny Rose som kom til Manchester United som 15-åring fra Bristol City er nå på midlertidig kontrakt med naboklubben Rovers og er en av svært mange fotballspillere som i disse dager gjør sitt ytterste for å overbevise klubber og managere om at de er verdt å satse på. Og da tar man tydeligvis i bruk de kontakter man har.

– Prøvespillet med Rovers kom delvis som et resultat av at agentjobbing og delvis fordi min yngre bror Lewis spiller for klubbens U9-lag og jeg derfor allerede hadde en viss kontakt med klubben.

Rose sier videre at selv om han vokste opp i Bristol så har verken han eller resten av familien vært tilhengere av de lokale klubbene i byen men utelukkende vært Manchester United-supportere. Men at det etterhvert ble klart for ham at en profesjonell framtid måtte foregå et helt annet sted enn i Manchester.

– Det er ikke mange bortsett fra Darren Fletcher og John O'Shea som har klart å slå igjennom de siste årene og som spiller i klubben så konkurrerer du rett og slett med hele resten av verden. De har jo nå nettopp handlet inn Anderson, Nani og Owen Hargreaves og et par av dem spiller i samme posisjon som meg.

Nå er det altså Bristol som igjen gjelder for den sentrale midtbanemannen og Rose forsøker når disse ordene skrives å sikre seg en kontrakt for de kommende sesongene.

– Jeg var i Bristol City før jeg dro til Manchester, og da jeg var på min brors alder så trente jeg faktisk også med Rovers – dog signerte jeg aldri for dem. Men det er en god følelse å være tilbake.

Etter å ha tilbragt siste halvdel av 06/07-sesongen utlånt til Conference-klubben Oxford United har nå Rose innsett at hans nivå ligger omtrent midt i mellom hans to foregående klubber.

– Det har vært noe interesse fra Championshipklubber og også fra utlandet men jeg tror League One er passende for meg på dette tidspunktet i karrieren. Jeg har fått mange telefoner og tekstmeldinger fra venner her og gamle skolekamerater ønsker meg lykke til – de er alle Roverssupportere. Så om jeg skulle klare å imponere og bli tilbudt en kontrakt da vil de jo kunne se meg spille og det vil komme til å være en ganske så spesiell følelse.

Bristol Rover-manager Paul Trollope er så langt fornøyd med Rose sine første dager i klubben selv om det så langt omtrent utelukkende har vært løpetrening i sesongforberedelsene.

– Danny har gjort det godt så langt. Han er en lokal gutt og vi er fornøyde med å ha ham her nå. Etterhvert som vi tar i bruk ballen mer i treningsarbeidet og flere kamper blir spilt regner jeg med at vi får nok informasjon til å danne oss et reelt inntrykk av ham, men han ser absolutt god ut så langt.

Rose har deltatt i begge av lagets treningskamper så langt denne sommeren.

En annen frigitt spiller som ser seg om etter arbeidsplass i League One er vingen Jamie Mullan. Mullan har denne sommeren allerede takket nei til en treårskontrakt med Swansea, før han imponerte på prøvespill for Leeds i begynnelsen av måneden. Her ble han kåret til banens beste etter 45 minutter mot Shelbourne, men ble likevel ikke tilbudt kontrakt. Mullan er i disse dager på prøvespill i Nottingham Forest.

En annen høyrekant, Phil Marsh, er også etterspurt og viser seg for tiden fram hos den skotske toppserieklubben Inverness Caledonian Thistle. Og manager Charlie Christie har vært svært fornøyd med det han har sett så langt og mener han må handle raskt for å hindre andre klubber lenger sør i å snappe ham opp.

– Phil har trent med oss denne uken og gjort det svært bra. Han kan spille både på midtbanen og helt bak. Jeg vet at han har et par tilbud fra England så her må vi bestemme oss raskt.

"Tilbudene fra England" er etter rapportene fra League One klubbene Tranmere og Huddersfield.

Noe dårligere går det med den fjerde frigitte spilleren, Floribert Ngalula, som i begynnelsen av juli gjennomførte et prøvespill med Colin Todds Randers FC og der spilte de første 45 minuttene av en treningskamp mot Vejle. Belgieren ble dog sendt hjem uten tilbud – i følge sportssjef Kim Zigler var midtbanemannen "slett ikke god nok til den lønnen han krevde."

Powered by Labrador CMS