Ryktesaker, uke 12

Smalling til Everton? Pogba-salg på gang? Ghoulam inn?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. mars:

19.47: Ifølge France Football (her gjengitt av GFFN) er både United og Liverpool interesserte i Faouzi Ghoulam. Den 27 år gamle Napoli-venstrebacken skiftet nylig agent til superagent Jorge Mendes, som Mourinho som kjent også bruker.

01.15: ESPN skriver også at Everton vurderer bud på Chris Smalling. Kilder skal ha fortalt at de vurderer å selge ham denne sommeren.

01.10Sunday Mirror skriver at United ønsker å selge Paul Pogba for å gjøre rom til spillerkjøp. Real Madrid, Paris Saint-Germain og Juventus skal være billige til å kjempe om franskmannen for en sum rundt £200 millioner.

Lørdag 24. mars:

12.33: David McDonnell – som vi vanligvis stoler mer på enn mange andre – skriver i Daily Mirror at United vurderer et sommerbud på Douglas Costa.

Mourinho skal ha instruert Ed Woodward om å sondere terrenget for en slik overgang. 27-åringen er utlånt fra Bayern München til Juventus denne sesongen.

United skal ha nokså stor tro på at de kan sikre seg brasilianeren i sommer, etter å ha fått oppmuntrende tilbakemeldinger på en innledende forespørsel.

Artikkelen nevner en mulig overgangssum på £40 millioner.

11.34: José Mourinho var fredag til stede på Skottland-Costa Rica.

Der så han Scott McTominays landslagsdebut. Daily Mirror skriver at det også ble spekulert i at han var der for å se på Real Madrid-målvakt Keylor Navas, men har åpenbart ikke noen egen informasjon som tyder på det.

Hvis ikke Kieran Tierney var skadet, så føler vi oss i alle fall trygge på at han ville vært fokus for artikkelen! Den skotske backen har en stund blitt koblet til United.

10.13: Vi omtalte torsdag at agenten til Jorginho var i Manchester i går kveld for å se på klientens kamp mot Argentina.

Ifølge Rai Sport (her gjengitt av Football Italia) var det ikke bare derfor han var til stede. Han skal ha møtt representanter fra både United og City for å diskutere overgangsbetingelser.

Fredag 23. mars:

16.40: Ex-red Jonny Evans skal ha en utkjøpsklausul på £3 millioner som blir utløst hvis West Bromwich rykker ned – og akkurat det virker det jo veldig sannsynlig at de vil gjøre.

I en Daily Telegraph-sak om at Spurs vurderer å utløse den utkjøpsklausulen, så nevnes også United og Arsenal som mulige destinasjoner for nordiren. Det skal uansett nevnes at journalisten Matt Law ikke er blant dem som følger United tettest, og vi får ikke inntrykk her av at Law har noe innsideinformasjon som tyder på at noe skal være på gang.

07.45: Manchester Evening News skriver at seks spillere kan forsvinne fra United, og ramser opp Carrick som legger opp, Fellaini som står uten kontrakt og Darmian, Blind, Shaw og Pereira. Det påpekes at United har speidet på Juventus’ Alex Sandro, Tottenhams Danny Rose og Celtics Kieran Tierney som ny fast venstreback, og Sandro skal være Mourinhos førstevalg. Legg merke til at MEN langt i fra er like tett på United som tidligere, får svært lite informasjon direkte fra klubben, så ta alltid klikkjournalisten fra MEN med en stor klype salt.

07.30: Juventus kommer ikke til å jakte på Arsenals Hector Bellerin, siden klubben føler seg sikre på at Uniteds Matteo Darmian spiller for dem neste sesong, skriver goal.com. Dette bygger bare opp under tidligere rykter som alle peker i retning at Darmian vender tilbake til støvellandet i sommer.

Torsdag 22. mars:

21.01: Juan Mata og Ander Herrera får forlate United om de ønsker det, ifølge MARCA. Den spanske avisen hevder at José Mourinho ikke har planer om å plassere de på markedet, men vil respektere ønskene deres selv om det skulle være å dra.

19.47: Justin Kluivert kobles stadig vekk til United, men rådet han får fra landslagssjefen sin (Kluivert er tatt ut på det nederlandske A-landslaget, og kan fredag debutere mot England) er at han bør bli i Ajax:

19.45: Italienske TMW hevder at noe kan være på gang siden agenten til Jorginho flyr til Manchester, men Sport Witness påpeker at Jorginho og Italia spiller to vennskapskamper i England denne landskamppausen – og den første kampen er mot Argentina i feil del av Manchester. Det er slik sett noe begrenset hvor spennende akkurat dette er – og så kan vi heller være enige om at dette kan være en fin anledning for engelske klubber til å snakke med agenten.

08.15: The Sun hevder at Pep Guardiola ønsker å hente Bayern München-stopper Jerome Boateng til Etihad og klubben han forlot for syv år siden. Men, Citys spanske sjef må regne med knallhard konkurranse fra naboene United, heter det i saken som er signert Mike McGrath.
Også Real Madrid og Barcelona påstås å være interessert i den 29 år gamle VM-vinneren.

08.00: David McDonnell, vanligvis velinformert sportsjournalist i The Mirror, skriver at Real Madrids franske landslagsstopper Raphaël Varane er blant José Mourinhos mål for sommerens spillerinnkjøp.
24-åringen har flere ganger tidligere blitt koblet til United, første gang som 17 år gammel Lens-spiller helt tilbake i 2011. Da valgte stortalentet til slutt å satse på Madrid fremfor Manchester, mens daværende United-manager Sir Alex Ferguson svarte ved å hente Phil Jones fra Blackburn.
Videre i Mirror-saken heter det at Real Madrid nå skal være villige til å selge Varane, og at prisen i så fall vil ligge på rundt £50 millioner. United, på sin side, skal som utgangspunkt være villige til å betale rundt £40 millioner.

Onsdag 21. mars:

19.18: Når Neymar og Marcos Asensio nevnes i forbindelse med United, så følger en litt ekstra med med en gang. Så ser en at saken er fra Daily Star, og vips så forsvinner det meste av tro på at noe kan være på gang. At Daily Star i tillegg har hentet saken fra Diario Gol, en særdeles upålitelig spansk kilde, gjør det hele (om mulig) enda verre. Vi får avvente at slikt kommer fra mer pålitelig hold.

18.48: Det er vel liten tvil om at Barcelona i øyeblikket er en større favoritt til å sikre seg Antoine Griezmann enn det United er, men vi tar likevel med oss at han har uttalt til L’Equipe at han har lyst til å slippe å gå inn i VM med spekulasjoner om fremtiden rundt seg. Et klubbskifte skal derfor helst skje før VM-sluttspillet (som starter 14. juni).

08.00: Manchester United har i den senere tid blitt koblet til Tottenham-stopperen Toby Alderweireld, og nederlandske HLN skriver nå at London-klubben er innstilt på at den 29 år gamle belgieren vil forlate dem i sommer. Det blir imidlertid langt fra på billigsalg, for ifølge kilden vil Spurs forlange minst €50 millioner (£44 mill.) for å la ham gå.

07.45: Liverpool Echo spekulerer i at Phil Jones vil bytte Old Trafford ut med Goodison Park til sommeren. Det, uten å ha annet å bygge saken på enn bookmaker-odds og «det tippes at han …».
Avisen gjør et nummer av at United og Everton etter hvert har blitt vant til å inngå avtaler med hverandre, og viser til at United har hentet to [Wayne Rooney og Marouane Fellaini], mens hele ti tidligere United-spillere har blitt sendt i motsatt retning i løpet av Premier League-æraen. Det siste åpner selvsagt for en quiz: hvem er de ti? (Du har selvsagt ikke lov til å kikke på svaret!)

Svar: John O’Kane, Andrei Kanchelskis, Jesper Blomqvist, Phil Neville, Tim Howard, Louis Saha, Darren Gibson, Tom Cleverley, Morgan Schneiderlin og Wayne Rooney.

Tirsdag 20. mars:

17.32: Toby Alderweireld nevnes stadig vekk som en potensiell stopper Mourinho kan finne på å gå for. Ifølge Daily Telegraph har både vi og Barcelona fulgt belgierens kontraktssituasjon med interesse en stund, i tillegg til at Chelsea nevnes i forbifarten som en annen klubb som følger med, men avisen skriver at PSG kan bli den tøffeste konkurrenten.

Serge Aurier og Lucas Moura har gått motsatt vei, noe som kan ha styrket båndet mellom klubbene, og om Tottenham føler at de må selge, så vil de helst unngå å styrke en Premier League-rival.

14.05: Apropos forrige sak om Anthony Martial, så antyder London Evening Standard at Arsenal fremdeles skal være interessert i å hente ham til Emirates.
Arsène Wenger hadde i januar et håp om å slå kloen i sin landsmann i bytte mot Alexis Sánchez, men slo seg fort til ro da det isteden ble Henrikh Mkhitaryan. Men, om vi skal tro Evening Standard, har ikke Wenger helt klart å legge bort håpet om å få se Martial i Arsenal-drakt.

12.25: Agenten til Anthony Martial, Philippe Lamboley, utelukker ikke at 22-åringen forlater United til sommeren, men benekter meldinger om at han skal ha hatt møter med Juventus. Det har vært hevdet at «Den gamle damen» skal være villig til å betale £57 millioner for å få til en overgang for Uniteds franske angriper.

– Jeg har aldri møtt Juventus, sier Lamboley til ilbianconero.com (via The Mirror) i forbindelse med rykter om at Serie A-klubben skal ha diskutert en avtale med agentselskapet Doyen Sports. Lamboley, som selv representerer UFSA Management, avviser enhver forbindelse til Doyen, og sier at selskapet ikke representerer Anthony Martial.

– Alle rapporter i italiensk presse om min klient, er falske, sier Lamboley, og svarer følgende på spørsmål om Martial blir værende på Old Trafford:
– Beklager, men jeg kan ikke si noe om det for øyeblikket. Han har som mål å vinne FA-cupen og avslutte sesongen på andreplass for å sikre Manchester United en plass i neste sesongs Champions League.

10.00: The Sun skriver at José Mourinho er lysten på å hente Fulhams 17 år gamle venstreback/-ving, «vidunderbarnet» Ryan Sessegnon til sommeren. I de tre siste Championship-rundene skal manageren også ha sendt speidere avgårde for å gå den ettertraktede tenåringen nærmere i sømmene.
Ifølge kilden kan dette ende opp med at United dropper sin interesse for Tottenhams Danny Rose, til fordel for et «scoop» på Craven Cottage. I så fall antas det at Fulham vil bli sittende igjen med hele £40 millioner.

07.50: Vi innleder dagen med en sak i Daily Star, som hevder at José Mourinho vurderer et fremstøt mot Arsenals walisiske midtbanemann Aaron Ramsey.
Trolig vil United-manageren da få konkurranse av Chelsea, som også sies å være interessert i den 27 år gamle «box-to-box»-spilleren.
Det er ikke første gang en United-manager uttrykker ønske om å få Ramsey i stallen. I 2008 lå Sir Alex Ferguson langflat etter den da 17 år gamle Cardiff-spilleren, men måtte til slutt innse at Arsène Wenger, hans store rival, trakk det lengste strået.

Mandag 19. mars:

16.32: Om Shaw er på vei ut, så kan det være naturlig å hente en ny venstreback. I Spania rapporteres det nå – og disse ryktene havner jo da også i engelske aviser – at Mourinho ønsker å hente Marcos Alonso fra Chelsea.

Det høres jo vel og bra ut, siden spanjolen har imponert stort denne sesongen, men problemet er at rapporten stammer fra ryktesiden Don Balon – som er omtrent like nyttige som ryktekilde som United.no er på lokalnyheter fra den nordlige delen av Peru. Neste!

14.55: Flere medier melder nå om at United vil kvitte seg med en stor del av stallen i sommer. Tidligere United-journalist Mark Ogden, nå i ESPN, kommer med følgende liste over spillere som går en usikker fremtid i møte:

Luke Shaw, Matteo Darmian, Daley Blind, Andreas Pereira, Chris Smalling, Ander Herrera, Anthony Martial og Juan Mata.

Det er ingen planer om å selge Paul Pogba, mens José Mourinho ønsker å beholde Marouane Fellaini.

Ifølge Ogden er Danny Rose og Fred de to største målene i sommer, mens det også er interesse for Willian.

07.55: Denne er interessant! Daily Mail-journalist Chris Wheeler følger klubben tett og skriver José Mourinho etter Champions League-exiten mot Sevilla troppet opp på kontoret til Ed Woodward med et krav om 300 millioner pund til spillerkjøp i sommer.

Wheeler hevder, i likhet med Daily Express, at flere spillere er ferdige i klubben etter at Mourinho gikk hardt ut mot spillernes prestasjoner mot Brighton. Matteo Darmian, Daley Blind, og Luke Shaw skal alle ut, mens Ander Herrera, Anthony Martial, Juan Mata og Chris Smalling også er blant dem som er utsatt. 

07.50: Daily Express mener å vite at det ikke bare er Luke Shaw som forsvinner i sommer, men at også Juan Mata, Ander Herrera, Chris Smalling, Phil Jones, Daley Blind og Matteo Darmian står på overgangslisten for å finansiere sommerens handel på Old Trafford. I tillegg vil Marouane Fellaini forlate klubben ved kontraktslutt, skriver avisen.

Av de aktuelle nysigneringene nevnes Gareth Bale, Toby Alderweireld, Danny Rose, Willian og Fred.

Daily Express er for øvrig ikke blant kildene vi vurderer som de mest pålitelige i engelsk presse.

07.45: Bayern-spiss Robert Lewandowski har blitt nevnt i en potensiell overgang til United de siste ukene, så da registrerer vi at Real Madrid ifølge spanske Mundo Deportivo skal ha sikret seg den 29 år gamle polakken.

07.45: Vi tar også med oss at Ashley Young skal ha signert ny kontrakt med klubben, ifølge Daily Mail. Les mer i egen sak!

07.40: Vi begynner uken med Luke Shaw. BBC melder at 22-åringen er ferdig som United-spiller, mens Telegraph skriver at spillergruppen er sjokkert over José Mourinhos håndtering av venstrebacken. Les mer i egen sak!

Powered by Labrador CMS