– Hele familien er United-fans

Ex-Red, nå Leicester-spiller, Danny Drinkwater, ser frem til møtet med klubben som fostret ham opp.

Publisert Sist oppdatert

Midtbanespilleren, som fortsatt bare er 24 år gammel, forlot Old Trafford til fordel for Leicester i januar 2012. Det skjedde uten at han hadde fått spille en eneste obligatorisk kamp for rødtrøyenes førstelag.

Det betyr likevel ikke at han var totalt grønn da han forlot United. På utlån til henholdsvis Huddersfield, Cardiff, Watford og Barnsley, hadde han fått rikelig med muligheter til å tilegne seg kamperfaring. Det var erfaring som var både god og nyttig å ta med seg til King Power Stadium, hvor han har fortsatt utviklingen og blitt en viktig brikke for manager Nigel Pearson. I fjorårssesongen ble han til og med kåret til klubbens beste spiller. Når han nå får gjensyn med folkene fra sin gamle arbeidsplass, om enn bare for noen timer, vil det være en helt annen Daniel Drinkwater enn den som forlot Old Trafford for 20 måneder siden. Derfor er han  fast bestemt på å ikke la seg overvelde over møtet med gamle bekjente – eller de få som er igjen av dem, og nyinnkjøpte verdensstjerner.

– Nei, jeg må bare ta skrittet helt ut og ta alt som det kommer. Mister du fatningen vil det bare få en negativ effekt. sier han til MUTV.

– Er fortsatt United-fan

– Isteden må jeg bare konsentrere meg om spillet og glemme alle de store navnene. Louis van Gaal har endret på fryktelig mye. Basert på det vi fikk se sist helg, også til det bedre. Som fan er det spennende tider, legger han til, og understreker at han fortsatt følger klubben.

– Som United-fan blir det nok ganske vilt for meg på søndag, men jeg gleder meg. Forhåpentligvis vil familien min støtte Leicester siden jeg spiller her, men også de er United-fans. Selv håper jeg på United-seier uansett  hvor de opptrer, men bare ikke denne gangen!

Leicesters United-koloni

Manchester United v Chelsea - Barclays U21 Premier League Final
Tom Lawrence – nyeksportert til Leicester.

Drinkwater er i godt selskap foran visitten fra Old Trafford. Han er nemlig ikke den eneste ex-Red i «revetroppen». Danny Simpson og Tom Lawrence har nettopp kommet til klubben, som fra før av inneholder navn som Ritchie De Laet og Matty James (Reece James’ storebror). Også Nick Powell holder for tiden til i klubben, utlånt fra United, men han kan uansett ikke møte sin moderklubb.

– Det er veldig morsomt (med United-forbindelsen), og den har hjulpet alle med å finne seg til rette. Ellers er det en fin balanse i troppen, og vi ser alle frem til utfordringene som venter oss utover i sesongen. Vi har vært igjennom noe tøffe kamper så langt, men har så avgjort ikke gjort oss bort. Det handler bare om å gi jernet og holde oss på sporet, sier United-fan Drinkwater.

 

 

Powered by Labrador CMS