Hvem bør frykte hvem?

Kanskje bør Liverpool frykte RvP/Rooney mer enn United bør frykte Suarez/Sturridge.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool-spissene Luis Suarez og Daniel Sturridge har høstet mange lovord denne sesongen, men en nærmere titt på hva som er levert viser kanskje at respekten er noe overdreven og at den kan legges bort allerede nå.

United.no har nemlig kikket nærmere på hvordan Liverpools superduo egentlig har gjort det, og sammenlilknet dem med Uniteds egen superduo, Robin van Persie og Wayne Rooney.

Kampene United – Liverpool:

sas

Luis Suarez har møtt United seks ganger, og kun scoret én gang. Han har også bare vært med på å slå United en gang som Liverpool-spiller, og fire av de seks oppgjørene er tapt.

Robin van Persie har spilt mot Liverpool 14 ganger i karrieren, og scoret seks mål. Seks av kampene er vunnet, fire har endt med uavgjort mens fire er tapt.

Wayne Rooney har også positive tall. Totalt 21 ganger har han møtt Liverpool i karrieren, og det har gitt 10 seirer, fire uavgjorte og sju tap. Rooney har nettet fire mål mot Merseyside-klubben.

Uniteds spissduo har altså scoret til sammen 10 mål mot Liverpool, mens Liverpools duo har scoret fire mål.

Kampene mot topp-6 denne sesongen:

Suarez og Sturridge har scoret for moro skyld i mange kamper denne sesongen, men ser man nærmere på tallene så er de ikke voldsomt avskrekkende hvis man ser på hva som faktisk er levert mot de andre topplagene.

Wayne Rooney har scoret tre mål og levert én målgivende i kamper mot andre lag i topp-6 denne sesongen. Robin van Persie står med ett mål i samme kamper, men det er uansett ikke spesielt dårligere enn hva Liverpool-gutta har fått til.

Daniel Sturridge står med to mål og null målgivende mot topp 6-lag, mens Suarez står med to mål og tre målgivende.

Begge duoene har altså scoret fire mål mot andre topplag, mens Liverpool-duoen har to målgivende mer takket være Suarez.

Sliter borte

Det kan også legges til at Liverpool har tapt fem av seks bortekamper mot andre topp 6-lag denne sesongen. Den eneste seieren var den spesielle 5-0-seieren borte mot Tottenham. United har spilt fire hjemmekamper mot samme lag i ulike turneringer. Det har endt med seier mot Arsenal og Liverpool, uavgjort mot Chelsea og tap mot Tottenham.

Powered by Labrador CMS