– Jeg hadde gåsehud. Mamma gråt

Daniel James forteller om sitt favorittmål, debutscoringen mot Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

Daniel James har vist seg som en god mann å ha for Ole Gunnar Solskjær. Med to måneder igjen av sesongen har waliseren allerede scoret flere mål enn det han gjorde forrige sesong.

Når 23-åringen får spørsmål om hvilket mål han liker best, er det likevel debutmålet fra forrige sesong som stikker seg frem. James forteller om det store øyeblikket i siste episode av UTD Podcast.

Trodde ikke han skulle få debuten

Det første målet til lynvingen fikk altså i debuten i sesongåpningen i foregående sesong, da Chelsea ble slått med kalassifrene 4-0 på Old Trafford. Som nykomling fra Championship-laget Swansea hadde James null tro på å få sine første minutter for klubben.

– Før kampen hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme på. Det er en stor kamp og jeg trodde det ville bli en jevn batalje, men så ledet vi jo 3-0.

James forteller at Chelsea var en spesiell motstander for ham å møte. Før kampen hadde en av ekspertene i Sky-studioet hevdet at waliseren var Liverpool-fan, mens tilfelle er at han holdt med de blå fra London som liten.

DEBUTERTE MOT SITT GAMLE FAVORITTLAG: Daniel James holdt med Juan Matas tidligere lag mens han vokste opp.
DEBUTERTE MOT SITT GAMLE FAVORITTLAG: Daniel James holdt med Juan Matas tidligere lag mens han vokste opp.

23-åringen sier dog at han har vokst fra seg Chelsea-tilhørigheten i senere tid.

Med 3-0-ledelse begynte James etter hvert å få følelsen av at han kunne få en sjanse, noe han også gjorde.

– Det var et gåsehudøyeblikk da sjefen ropte navnet mitt. Det var uvirkelig, og det var flott at fansen klappet meg på banen og heiet meg frem. De satte egentlig fyr på meg.

– Veldig emosjonelt

Tiden viste etter hvert at det skulle bli mer enn bare debut for James den augustkvelden.

Med drøye ti minutter igjen på klokka dro Paul Pogba seg fri i midten, med sine lange klyv. Franskmannen fant James, som etter et halvsvakt mottak, satte ballen via Emerson og i mål.

Med andre ord ble det en drømmedebut for waliseren.

– Det var bare rene følelser, gåsehud og jeg visste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre for noe. Du kunne også se hvor glade fansen var på Stretford End, ikke bare for stillingen, men fordi jeg hadde scoret på debuten min.

GOD STEMNING: Man kan tillate seg å feire når man vinner med fire mot en rival som Chelsea.
GOD STEMNING: Man kan tillate seg å feire når man vinner med fire mot en rival som Chelsea.

Til tross for at seieren nok var i boks allerede med 3-0-scoringen til Marcus Rashford 13 minutter tidligere, løp hele laget til hjørneflagget for å feire med James.

Han forteller at det også var et stort øyeblikk for nære og kjære på tribunen.

– Det var veldig emosjonelt. Familien min var øverst på Stretford End og jeg tror mamma gråt. 

James slår fast at det første United-målet nok kommer til å forbli hans favoritt, nesten uansett hva som skjer senere i karrieren.

– Det var et briljant øyeblikk og jeg tror det alltid kommer til å være høydepunktet i karrieren min, selv om jeg skulle gjøre store ting senere. Det kommer nok alltid til å stikke seg ut, ettersom det var debuten min og helt utrolig.

Powered by Labrador CMS