Faren døde plutselig – United skal ha bedt James og familien ta den tiden de trenger

OPPDATERT: Alt tyder på at Daniel James blir United-spiller, men farens dødsfall kan gjøre at det tar litt tid.

Publisert Sist oppdatert

Sent onsdag kveld kom meldingen om Daniel James’ far plutselig har gått bort. 60-åringen skal ha vært syk, men dødsfallet kom likevel overraskende på familien, som ikke hadde ventet at det skulle gå så fort, skriver The Sun.

Manchester United kommer ifølge avisa fortsatt til å signere James, men kanskje blir overgangen noe forsinket.

United skal ha gitt beskjed om at James og familien skal ta den tiden de trenger for å takle dette.

WALES: Det er gjennom faren at James kvalifiserer til spill for Wales.
WALES: Det er gjennom faren at James kvalifiserer til spill for Wales.

 

Fra tidligere: Motstridende meldinger

Tirsdagens meldinger om at en avtale var i boks, kom i tidligste laget ettersom Swansea benektet at de hadde mottatt et bud fra United.

Nå melder imidlertid Telegraph at United og Swansea har innledet forhandlingene om James.

Den erfarne United-journalisten til BBC, Simon Stone, melder det samme. 

Wales Online skriver også at United-manager Ole Gunnar Solskjær skal ha forhørt seg med Wales-manager Ryan Giggs om unggutten.

De siste opplysningene kommer et døgn etter at det så ut til at avtalen allerede var i boks.

Daily Mail meldte nemlig tirsdag at Manchester United og Swansea var enige om en overgang for 21-åringen med en verdi på 15 millioner pund.

Både Manchester Evening News og Sky Sports skrev at James er enig med United om de personlige betingelsene.

Men samtidig insisterte Swansea på at de ikke har blitt kontaktet av United, ifølge WalesOnline.

LES OGSÅ: (+) – Lynrask, bra motor og rå!

Ville «kuppe» overgangen

Uansett er det mye som tyder på at det bare er detaljer som gjenstår før Daniel James kan presenteres som den første signeringen til Ole Gunnar Solskjær.

– Han har et vanvittig rykk og stor fart både med og uten ball. Finterepertoaret kunne kanskje vært bedre, men det han har er veldig effektivt. Med den ekstreme farten og eksplosiviteten har han også det viktigste verktøyet på plass for å bli en toppspiller, sier TV 2s Kasper Wikestad til united.no.

Ifølge Manchester Evening News skal Brighton ha forsøkt å «kuppe» overgangen, men James ønsket seg til Manchester United, til tross for at tidligere Swansea-manager Graham Potter tar over Brighton i sommer.

Både Manchester Evening News og Sports Witness skriver at meldingene om overgangen for to uker siden var overdrevne og at det på det tidspunktet kun dreide seg om interesse.

James debuterte i Championship så sent som i august, og lokalavisen skriver at United først og fremst konsentrerer seg om å hente inn spillere som kan gå inn og forsterke laget umiddelbart.

Jadon Sancho og Kalidou Koulibaly er blant navnene som nevnes.

SÅ RASK ER DANIEL JAMES (via Viaplay):

Wikestad: – Kan ta steget

Kasper Wikestad følger Championship tett og understreker at det har gått i rakettfart for James.

Det er mindre enn to år siden han ikke fikk plass på Shrewsburys lag i League One.

– De siste årene har vist at spillere kan ta steget fra Championship til Premier League og utgjøre en forskjell også der, sier TV 2-kommentatoren til united.no.

– Se på Dele Alli, som gikk rett fra League One til å dominere i Premier League. James Maddison dro fra Norwich til Leicester før sesongen som akkurat er avsluttet, og David Brooks’ suksess i Bournemouth kunne man nesten ikke forutse siden han satt mest på benken i Sheffield United.

KOMMENTATOR: Kasper Wikestad følger engelsk fotball tett. Her i Olé, Olé.
KOMMENTATOR: Kasper Wikestad følger engelsk fotball tett. Her i Olé, Olé.

– Denne sesongen har det vært ekstremt mye bra i Championship, og jeg vil påstå at Norwich’ høyreback Max Aarons kunne gjort det langt bedre på Uniteds høyreback denne sesongen enn de som har fått sjansen der.

– Så det finnes helt klart unge spillere fra Championship som er gode nok til å gjøre det veldig bra i Premier League, fortsetter han.

Den forrige utespilleren United hentet fra en Championship-klubb var Wilfried Zaha fra Crystal Palace. Forrige sommer kom Lee Grant fra nedrykkslaget Stoke.

– En spiller er ikke nødvendigvis fantastisk fordi han koster minst 50 millioner pund og har et utenlandsk navn. Det ligger jo også i Uniteds DNA å utvikle spillere, så United må ikke se seg selv som for store til å kjøpe spillere som skal utvikles videre.

– Det er også mange eksempler på spillere som tar et ekstra steg med en gang de kommer til en større klubb med bedre medspillere, sier Wikestad.

RASK: Daniel James har markert seg med stor hurtighet.
RASK: Daniel James har markert seg med stor hurtighet.

Temposterk ving

Daniel James utviklet seg i akademiet til Hull City, men ble kjøpt til Swansea i 2014.

Etter et par mislykkede utlån, var det først som 20-åring under Graham Potter at han ble en del av førstelaget på Liberty Stadium.

Til slutt endte han sesongen med 28 kamper fra start, fem som innbytter og fire mål og sju målgivende i Championship.

I tillegg ble det én scoring og en målgivende på fire kamper i FA-cupen, der han var en av Swanseas aller beste da de noe uheldig tapte 2-3 mot Manchester City i kvartfinalen.

Powered by Labrador CMS