– Lynrask, bra motor og rå. Ekstremt interessant

Tirsdag melder Daily Mail at United og Swansea er enige om en overgangssum på 15 millioner pund for Daniel James. Hva sier ekspertene om 21-åringen?

Publisert Sist oppdatert

For de som kun ser på Premier League virker kanskje ikke Uniteds interesse i 21 år gamle Daniel James fra Swansea som det United virkelig trenger i sommer. Er det en 21 år gammel waliser som skal bidra til å løse noen av Uniteds problemer?

Vel, det kan bare tiden vise, både om United faktisk kjøper ham og om han i så fall blir en suksess, men de som har sett ham jevnlig i Championship har latt seg imponere.

Viasats Championship-kommentator, Arnstein Friling, har både sett ham i aksjon og kommentert ham ofte.

Følg Friling på Twitter her.

– Kjempegod og ekstremt interessant. Han er utrolig rask, og har også en veldig bra motor – en motor som varer hele kampen ut. Han er også god taktisk, og selv om han ikke er et ferdig produkt rent teknisk så er han overraskende god også der.

– Forrige sesong dro David Brooks (til Bournemouth) og James Maddison (til Leicester) fra Championship til Premier League, men jeg har nesten mer tro på James. Ja, han er uferdig, men han er råere enn dem, sier Friling til united.no.

Friling vokste selv opp som Liverpool-fan, og får jevnlig tilbakemeldinger fra kompisene sine om at «Nå må Klopp på jobb. Han der må vi få».

FEIRING: James, til høyre, feirer 3-0-målet mot Brentford i april.

– Han er en fyr som virkelig preger kamper. Han vil ha ballen, og jobber knallhardt. Han lykkes også i overraskende stor grad med det han prøver på. Han er en som motstandernes forsvar må peile seg inn på. Kvalitetene er sånn at han nok har vært et av punktene på lista som motstanderne har snakket om før kamp. Så god er han. Så uvanlig som spillertype, fortsetter Friling.

En sesong med toppfotball

James utviklet seg i akademiet til Hull City, men ble kjøpt til Swansea i 2014. Sommeren 2017 ble han leid ut til Shrewsbury, der Dean Henderson var på utlån, men han klarte ikke å ta en plass på laget og det sesonglange utlånet ble avsluttet allerede før august var omme.

Det var først i februar 2018 at han fikk sin første A-lagskamp, da han fikk den siste halvtimen – og en scoring – i FA-cupkampen mot Notts County.

DEN FØRSTE KAMPEN: Slik så han ut da han scoret i 8-1-seieren (!!) mot Notts County i februar 2018.

Det var imidlertid først denne sesongen, under manager Graham Potter, han ble en del av førstelaget på Liberty Stadium.

Til slutt endte han sesongen med 28 kamper fra start, fem som innbytter og fire mål og sju målgivende i ligaen.

I tillegg ble det én scoring og en målgivende på fire kamper i FA-cupen, der han var en av Swanseas aller beste da de noe uheldig tapte 2-3 mot Manchester City i kvartfinalen.

– Var alltid et alternativ takket være farten sin, og spilte en nøkkelrolle i Swanseas andre mål. La ned et ordentlig stykke arbeid defensivt også, skrev Wales Online etterpå.

Se Morten Langlis vurdering mot City her:

GOD MOT CITY: Der Swansea til slutt tapte FA-cupkvartfinalen på omdiskutert vis.

Han slapp også til på det walisiske landslaget under Ryan Giggs, og ble matchvinner for dem i 1-0-seieren mot Slovakia i mars, i hans andre landskamp.

– Lynrask og hardtarbeidende

Eirik Reksten fra swanseacity.no og Jack Army Scandinavia, er langt på vei enig i Frilings karakteristikk.

– Han er lynrask. I tillegg jobber han hele kampen gjennom. Sånn sett er han alltid farlig. Med Daniel James kan et eller annet skje, uansett kampbilde, sier han.

– Det er kanskje litt overraskende at han nevnes for lag som Manchester United, men det han er god på er han såpass god på at han er blitt lagt merke til. Jeg tror imidlertid ikke at han er en som løfter United med en gang. Han trenger tid, og er nok mer for fremtiden. Men med riktig trener som bruker ham på en god måte så er Daniel James absolutt verdi, fortsetter han.

Eirik Aase, som driver Championship Norge, skrev følgende tweet om James for en uke siden.

Nær Leeds-overgang

James var ekstremt nær å bli Leeds-spiller i januar.

Marcelo Bielsas lag bød fem millioner pund, men klarte ikke å komme til enighet. Til slutt så det imidlertid ut som om partene ble enige om en utlånsavtale med en senere salgssum bakt inn slik at totalen endte på cirka 10 millioner pund.

James reiste også til Leeds, bestod legesjekken og skal også ha tatt de offisielle bildene slik at alt var klart så fort overgangen ble fullført.

– Hvis han kommer så vil det være en betydelig overgang for oss. Det var Victor Orta (sportsdirektør i Leeds) som valgte James, og jeg aksepterte det han viste meg. Jeg er enig i at spilleren har kvaliteter som laget trenger, sa Leeds-trener Bielsa.

Swanseas klubbformann og Swanseas eiere var imidlertid uenige om innholdet i den avtalen som lå på bordet, og alt kollapset derfor i aller siste time.

På vei eller ikke?

Så er det fortsatt vanskelig å bli klok på ryktene som kobler ham til United.

Så sent som denne mandagen skrev Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst at James kun blir sett på som en mulighet hvis andre kantalternativer ikke lykkes.

ESPNs Rob Dawson skrev imidlertid samtidig at United nærmer seg en enighet om Daniel James, og at overgangssummen kommer til å ligge på cirka 15 millioner pund.

GIGGS OG SOLSKJÆR: Det kan bli managerne Daniel James må forholde seg til fremover. I den grad United faktisk er interessert så vil jo også Giggs bare ha vært en telefonsamtale unna for å fortelle United-manageren alt han vet om James.

Tidligere i mai har flere ulike aviser og troverdige journalister meldt om United-interesse, og det ble også hevdet at United skal ha gjort spesifikke sjekker på hvor godt han vil kunne passe til en høyre kantrolle, siden han oftest har hatt et utgangspunkt ute til venstre for Swansea.

Samtidig har det også vært hevdet at det er Swansea som har brukt United i et spill for å generere mest mulig interesse for James, siden kontrakten hans går ut sommeren 2020. Dette selvsagt for å få mest mulig penger ved et eventuelt salg.

Det eneste som virker ganske sikkert er at James faktisk kommer til å flytte på seg i sommer. Så får tiden vise om det blir til United eller en annen klubb.

Powered by Labrador CMS