Lukaku-mål og dårlig Pogba-dag

Slik gikk det i lørdagens landskamper.

Fire landskamper som involverte United-spillere ble spilt lørdag, og fikk to seiere, to tap og ett mål.

Belgia 3–0 Kasakhstan

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i denne EM-kvalifiseringskampen, og Belgia vant til slutt 3-0 mot Kasakhstan.

Romelu Lukaku scoret kampens siste mål – en scoring hvor han mest av alt var på riktig sted til riktig tid. Dries Mertens skjøt i stolpen, og Lukaku var våken og satte returen i mål.

I det 72. minutt ble Lukaku byttet ut.

Belgia leder gruppa si – tre poeng foran Russland og Skottland.

Skottland 2–1 Kypros

Steve Clarke valgte å plassere Scott McTominay på benken fra start i sin første kamp som landslagssjef.

Etter litt over en times spill tok Skottland omsider ledelsen – fortsatt uten McTominay på banen – men i det 80. minutt kom vår mann inn, og han fikk være med på dramatiske sluttminutter.

I det 87. minutt utlignet Kypros, men heldigvis for skottene så scoret de igjen rett etterpå, og tok tre viktige poeng.

Belgia er kjempefavoritter i denne gruppa, med Russland som favoritt til andreplassen. Skottland er nå bak Russland bare på grunn av målforskjell – Russland slo nemlig San Marino 9-0.

Tyrkia 2–0 Frankrike

Paul Pogba og Frankrike hadde en fryktelig dag i Tyrkia, og fikk ikke en gang en eneste avslutning på mål da de tapte mot tyrkerne.

Begge målene kom i førsteomgangen, og Pogba tapte en avgjørende duell rett i forkant av Tyrkias 2-0-scoring. Pogba selv ville kanskje gjerne ha frispark i den situasjonen.

Pogba var ganske svak i førsteomgangen, og litt bedre i andreomgangen.

Frankrike er nå tre poeng bak Tyrkia i EM-kvalifiseringen, men er fortsatt på en posisjon som ville gitt EM-kvalifikasjon siden de har bedre målforskjell enn Island.

Kroatia 2-1 Wales

Fredag ble det bekreftet at Daniel James blir United-spiller. Han var opprinnelig på samling med det walisiske landslaget, men fikk dispensasjon til å dra til Manchester for å gjennomføre den medisinske testen.

Så reiste han til Kroatia for å spille EM-kvalifiseringskamp mot kroatene – en viktig kamp i gruppe E.

Nysigneringen Daniel James fikk tillit fra start av landslagstrener Ryan Giggs, og spilte de første 80 minuttene av kampen. Han ble da byttet ut på stillingen 2-1 til Kroatia, noe som også ble sluttresultatet.