– Tror han kommer til å bli verdifull i dag

Ole Gunnar Solskjær forklarer endringene på laget, og benytter anledningen til å hylle Marcelo Bielsa.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær gjør fem endringer på laget som slo Sheffield United 3-2 i midtuken.

Nordmannen får spørsmål om han tror man må venne seg til flere utskiftninger, i det tette juleprogrammet i Premier League.

– Jeg tror det. Noen ganger er det spillere som passer forskjellige motstandere, men vi må også rotere, på grunn av antallet kamper vi må spille, og den korte tiden i mellom, sier Solskjær til MUTV før kampen.

LØPSMASKINER: Fred og Scott McTominay kommer inn i lagoppstillingen med uthvilte bein.

Én av spillerne som kan nyte godt av rotasjonen, er Daniel James. Waliseren er kanskje det mest overraskende navnet i Solskjærs startellever, og starter sin fjerde ligakamp denne sesongen.

United-treneren roser lynvingen, som han tror vil passe kveldens kampbilde godt.

– Han har jobbet veldig hardt. Vi kjenner kvalitetene hans, og jeg tror de kommer til å bli verdifulle for oss i dag. Vi har funnet en rolle til ham, og jeg tror og håper at det kommer til å fungere godt.

Søndagens oppgjør spilles mellom to klubber som har en lang historie sammen. I tillegg er det også et angripende Leeds-lag som kommer til Old Trafford, med blant annet 5-2-seieren mot Newcastle i ryggen.

Solskjær tror på en begivenhetsrik kamp.

– Jeg håper det kommer til å bli en underholdende kamp. De har en spesifikk stil som er veldig fysisk, med mye løping. De spiller med mannsmarkering defensivt, det er annerledes og en utfordring for våre spillere. Men vi har forberedt oss.

Nordmannen var selv involvert i kamper mot Leeds som spiller. Han forteller om et lag som han både har slått og blitt slått av.

– Jeg har noen gode minner, men vi har også hatt noen tøffe kamper mot dem. Da var de et topplag som kjempet om Champions League og om toppen av tabellen, med spillere som Mark Viduka og Harry Kewell.

– Vi vet at det er en stor kamp for tilskuerne, og vi har en plikt til å prestere, selv uten dem på tribunen.

TRENERLEGENDE: Mang en trener har roset Marcelo Bielsa. Det gjør også Ole Gunnar Solskjær.

Gjestene ledes av den argentinske kultfiguren Marcelo Bielsa. 65-åringen får ros av sin motpart før avspark.

– Lagene hans er blant de mest spennende å se på. Vi husker Bilbao-laget hans, de er så gode fysisk og løper til de ikke klarer mer. Jeg må si at jeg ser opp til hans trenerstil, fordi det er det han krever av sine spillere.

Powered by Labrador CMS