Solskjærs smarteste signering

Publisert Sist oppdatert

At Manchester United kjøper en spiller de færreste har hørt om tilhører sjeldenhetene.

At han etablerer seg som en av lagets viktigste brikker er rett og slett ganske unikt.

Det var Gareth Bale, Jadon Sancho eller Philippe Coutinho som skulle sette United-angrepet i et nytt gir, ikke en jypling fra Championship.

Derfor klistret de fleste merkelappen «joker» på Daniel James da de så vingen som ble Ole Gunnar Solskjærs første signering. YouTube viste oss hvor rask han var, men 21-åringen ville nok trenge tid på å takle overgangen fra Swansea til United.

Så feil kan man ta.

James markerte seg umiddelbart i serieåpningen mot Chelsea, og onsdag kveld var han involvert igjen da han skaffet United enda et straffespark på Stamford Bridge. Denne gangen ble det mål også. Lynvingen har vært involvert i seks scoringer, kun slått av Marcus Rashford.

Waliserens inntreden har vært en av få narrativ med positivt fortegn denne høsten, men for meg er det en ting som er mer gledelig enn målpoengene.

Hodet hans.

FLYING START: Daniel James kom fra Swansea for 15 millioner pund og står allerede med tre scoringer og to målgivende pasninger.

For det første har United fått en ving som har mer enn bare fart.

Motstanderne blir fortsatt tatt på sengen av akselerasjonen hans og flere vil oppleve det samme i fremtiden. At James også har et klokt fotballhode og ferdighetene til å gjøre på banen det han visualiserer i tankene sine – det gir meg troen på at han er den av fremtiden på Old Trafford.

Se bare på de målgivende pasningene mot Liverpool og Norwich. Eller hvor effektiv han er som førsteforsvarer i det offensive presset Solskjær har innarbeidet.

Glem heller ikke at han bare er 21 år. Yngre enn både Marcus Rashford (22) og Anthony Martial (23) – en duo som de fleste fortsatt har stor tålmodighet med.

RETT SPOR: Ole Gunnar Solskjær står med tre seirer på rad etter avansementet til kvartfinalen i ligacupen på bekostning av Chelsea.

For det andre virker James å være en skikkelig bra fyr.

Før vinduet åpnet i sommer funderte jeg på hva en klassisk Solskjær-signering ville være. Jeg tror James kan være noe av det nærmeste vi kommer.

Han er en ydmyk og disiplinert lagspiller. Akkurat den typen jeg tipper en leder med relasjonskompetanse ønsker seg i garderoben. Det er ikke noe en manager kan ta for gitt i dagens fotball, uten at jeg trenger å nevne navn på tidligere United-spillere som har bevist nettopp det.

Det er fortsatt tidlig i 21-åringens United-karriere, men jeg leker allerede med tanken om at han kan være den smarteste signeringen siden Sir Alex Ferguson og David Gill forlot forhandlingsbordet for siste gang etter kjøpet av Wilfried Zaha.

Siden den gang er det bare tre spillere som har kostet mindre enn James (15,3 millioner pund), dersom vi sammenligner overgangssummen med klubbens omsetning.

Timothy Fosu-Mensah, Lee Grant og Bastian Schweinsteiger.

Det sier det meste om hvilket kupp Daniel James har vært for Manchester United.

Powered by Labrador CMS