Ryktesaker, uke 21

Sent lørdag kom det positive Matthijs de Ligt-rapporter, men søndag kommer det litt mindre hyggelige saker om den unge nederlenderen.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 26. mai:

15.41: Mer om De Ligt – denne gangen fra mannen selv:

12.56: Lokalavisjournalist Samuel Luckhurst om Matthijs de Ligt – han mener tilsynelatende at Kalidou Koulibaly er en del mer sannsynlig.

11.58: United kan gjerne ønske seg Matthijs de Ligt, men det hjelper lite hvis spilleren har bestemt seg for en annen klubb, skriver Simon Stone – og nå snakkes det altså om at United bare blir brukt for å få mer fra Barcelona.

Ellers skriver Stone at han ikke forventer at United kommer til å si noe om interessen, siden de uansett ikke har noe å vinne på dette.

11.47: Ifølge Mark Ogden i ESPN forventer United at Matthijs de Ligt kommer til å stå imot klubbens tilnærming, og heller signere for Barcelona. Old Trafford-kilder skal ha fortalt ESPN at de tror at Barcelona allerede har oppnådd en enighet med spilleren.

United skal ha tilbudt De Ligt en avtale verdt £250 000 i uken, noe som er mer enn spilleren vil få i Barcelona, men den unge nederlenderen skal ha gitt United beskjed om at han foretrekker å gå til den spanske mesteren.

11.43: Ifølge Sky Sports har United trukket tilbake Matthijs de Ligt-interessen siden United-hierarkiet tror han er i ferd med å signere for Barcelona.

11.09: I en såkalt eksklusiv sak hevder notorisk upålitelige Daily Express at det potensielt kan bli en byttehandel med Juventus: United får Paulo Dybala og Alex Sandro, mens Juventus får Paul Pogba. Ifølge avisa skal også Real Madrid være klare til å gi det United skal mene at Pogba er verdt – £120 millioner – men de må kanskje kvitte seg med Gareth Bale først. Vi tar hele rapporten med en klype salt.

11.04: Det har blitt snakket om at United ønsker å hente Newcastles Sean Longstaff for £25 millioner, men i Newcastle Chronicle står det at det ikke nødvendigvis blir så enkelt å hente talentet, og at Newcastle er i en sterk forhandlingsposisjon – men at mye kan avhenge av om Rafa Benítez blir værende i klubben. Hvis han blir det, så vil han sannsynligvis beholde Longstaff, og spanjolen tar avgjørelsene i alle fall frem til slutten av juni, noe som vil gjøre det vanskeligere å signere Longstaff tidlig slik United angivelig ønsker.

10.51: I Mail on Sunday skriver Joe Bernstein om Sir Alex Ferguson, og om at han angivelig synes det er trist at klubben aldri spør ham om råd.

Ferguson mener visstnok:

  • At United burde gått for Pochettino (uten at det betyr at han er kritisk til Solskjær – det skal bare handle om at han mener United alltid bør gå for den beste tilgjengelige, og Ferguson skal i årevis ha ment at Pochettino er mannen for jobben).
  • At de som tar avgjørelser i United nå, bør bevege seg over til businessdelen av klubben i stedet for.
  • At speidersystemet i klubben ikke er godt nok, og at en da ender opp med dyre kompromisskjøp som Fred.
  • At United burde klart å holde seg på topp etter hans avgang, og at en burde klart å få Wilfried Zaha til å fungere – mens en burde solgt Wayne Rooney mens markedsprisen hans ville vært høy i 2013, da Chelsea skal ha tilbudt £50 millioner.

10.34: Apropos João: Det rapporteres fra Brasil (her oppsummert av Sport Witness) om United-interesse for vidunderbarnet João Pedro. Watford skal ha en avtale på plass med Fluminense om å hente den 17 år gamle spissen neste sommer, men Fluminense kan angivelig fortsatt selge til andre klubber om de betaler en slags bot på £17,6 millioner til Watford. Et bud på over £26,4 millioner vil være høyt nok til at Fluminense vil tjene på å selge til andre. United og Liverpool krediteres begge med interesse. United skal tidligere også ha forespurt om en annen Pedro fra Fluminense, nemlig den 21 år gamle spissen som kun bruker navnet Pedro.

10.19: Benfica-presidenten siteres på at klubben ikke er interesserte i å selge stortalentet João Felix (som har vært koblet til blant annet United) om det ikke dukker opp et bud som utløser utkjøpsklausulen hans – et bud som i så fall må være på rett i overkant av £105 millioner.

10.07: Fra spansk hold også rapporteres det om at United er nær Matthijs de Ligt – og det også fra det som er fra vesentlig mer treffsikre kilder enn Simon Mullock – som nevnt i går kveld. Kort oppsummert skal United ha kommet med et tilbud som var for godt til å avslå. Sport Witness har sett på saken, og deres tolkning av det er at dette mest sannsynlig er informasjon som Mino Raiola har kommet med til Barcelona, og at det potensielt kan være for å legge press på den katalanske klubben for å få dem til å betale det som skal til.

00.01: Sunday Mirror skriver at United har budt 70 millioner pund for Matthijs de Ligt, og skriver at kilder i Nederland setter United i førersetet siden de er villig til å gi Ajax-spilleren 350.000 pund i ukelønn. Barcelona skal også ha nektet å betale Mino Raiola 12 millioner pund i forbindelse med overgangen, en sum blant annet United skal være villig til å møte. Raiola skal derfor ønske De Ligt i retning United, selv om spilleren selv helst vil ha Champions League-spill. Manchester City skal også være et alternativ nå, men tidligere United-spiller Daley Blind skal ha snakket positivt om United overfor De Ligt.

Vi anbefaler å ta saken med en klype salt – artikkelforfatter Simon Mullock har ikke den høyeste treffsikkerheten, akkurat.

Lørdag 25. mai:

20.00: Spanske Gerard Romero er en som spanske fotballfolk følger med på når det gjelder Barcelona. Han skriver nå på Twitter at Matthijs de Ligt har fått et veldig godt tilbud av United, og at han sånn sett nærmer seg United. Uansett hvordan dette måtte ende – altså om nederlenderen ender i Barcelona som mange fortsatt forventer – ser United i alle fall ut til å være på ballen.

15.43: Bare så det er klart, siden enkelte har postet om det i kommentarfeltet: påstanden om at BBCs Simon Stone har påstått at Matthijs de Ligt er klar for United, er ikke sann. Det har blitt spredt diverse steder, men er nok altså bare noen som har blitt lurt av en falsk Twitter-konto, for Stone har ikke skrevet dette. Det er foreløpig lite som tyder på at De Ligt faktisk er i nærheten av noen United-overgang – men vi skal si ifra om enten Stone eller noen andre pålitelige etter hvert rapporterer det!

14.19: To separate Sevilla-baserte journalister skriver om United-interesse for Betis-spilleren Junior Firpo, forteller Sport Witness.

22 år gamle Junior – som har blitt koblet til både Manchester City og Real Madrid – er først og fremst venstreback, men har også spilt både stopper og venstreving.

I AS-rapporten hevdes det at United har vært i kontakt med Betis, og er villige til å betale €25-30 million for spilleren.

10.47: Norwich-sportsdirektør Stuart Webber er på Uniteds ønskeliste, ifølge The Sun. Webber er hjernen bak opprykkene til både Huddersfield og nå Norwich, og har gjennomført radikale endringer i strategi i begge klubbene.

10.39: United er ikke noe nærmere å løse kontraktssituasjonen med David de Gea, ifølge Sky Sports News.

Den spanske målvakten ønker forsikringer om at United vil konkurrere om store titler, og ønsker i tillegg å få lønna si opp på nivå med de som tjener mest i klubben – og Alexis Sánchez blir i den sammenheng navngitt i artikkelen.

10.12: Tidligere i uka var Kevin Strootman tilbake i ryktespalta, og i går var Antoine Griezmann tilbake, så da er det vel bare rett og rimelig at en annen gammel ryktespalteklassiker returnerer…? Sergio Ramos blir nå igjen koblet til Manchester United.

Det er MARCA som skriver at Ramos vurderer å forlate Real Madrid denne sommeren – og saken er skrevet av en journalist som er regnet for å være pålitelig (av blant annet Viasports Petter Veland).

Avisa skriver videre at United og PSG har spurt om Ramos’ situasjon, men at de inntil nå har blitt avvist, men at situajonen nå ha forandret seg.

Uansett er vel kanskje ikke United den mest sannsynlige destinasjonen hvis han genuint ønsker en ny utfordring…?

Fredag 24. mai:

17:00: Sport Witness kan melde at Manchester United har lagt inn et bud på Lyons Moussa Dembélé. Budet skal være på over 40 millioner euro, for den 22 år gamle spissen som kom til Lyon fra Celtic forrige sommer.

Get French Football News melder det samme på Twitter: 

16:20: Newcastles unge sentrale midtbanespiller Sean Longstaff skal være høyt ettertraktet av Ole Gunnar Solskjær. Det melder Evening Standards James Robson. Han skriver at et bud på 25 millioner pund skal være nok for å hente 21-åringen fra Newcastle. Det kan også legges til at klubben går en usikker fremtid i møte, da de fortsatt ikke har klart å få en ny underskrift fra manager Rafael Benítez, som hadde kontrakt ut 18/19-sesongen.

15.50: Manchester United skal ha kontaktet Antoine Griezmann, etter at det er sådd tvil om hans forventede overgang til Barcelona. 28-åringen har fastslått at han forlater Atletico Madrid, men er ikke yngstemann lenger samtidig som han vil koste 108 millioner pund å kjøpe ut av Atletico-kontrakten. Det skal ha fått Barcelona til å tenke seg om to ganger, skriver Independents fotballjournalist Miguel Delaney. Det har fått United til å melde seg på. Helt konkret skriver Delaney at kontakten med United er opprettet og at det kan bli en deal.

14.00: Manchester Evening News melder at United ikke kommer til å forlenge med James Wilson. Wilson er blitt 23 år gammel (24 i desember) og alt annet ville egentlig overraske, selv om han fikk en del spilletid og scoret fire mål på utlån i Aberdeen denne sesongen.

10.45: Den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo gjentar fredag at Ajax-stjernen Matthijs De Ligt har tilbud fra Barcelona, United, Bayern München og Juventus. De tre sistnevnte har budt mer enn Barcelona, og dermed skal spillerens representanter ha gått tilbake til den spanske klubben for å be dem også legge mer penger i potten til spilleren. Det er Mino Raiola som er De Ligts agent, men Barcelona forholder seg fortsatt til den summen de var enig med De Ligts representanter om i april. De stoler på at han fortsatt vil knytte seg til Barca-prosjektet, og at det hele er et taktisk utspill fra representantene hans.

Franske L’Equipe skriver fredag at Barcelona kjemper med Liverpool om De Ligt, og at spanjolene trenger cash – og at det kan føre til at Samuel Umtiti drar fra dem til Arsenal – og det igjen fører til at Laurent Koscielny forlater Arsenal. Det er Sport Witness som skriver dette, selv om de understreker at Liverpool ikke nevnes i spanske medier.

09.20: Liverpool Echo skriver at United har mistet litt av interessen i Evertons defensive midtbanespiller Idrissa Gueye etter at Merseyside-klubben verdsatte 29-åringen til 35 millioner pund (pluss)….

07.25: United har lenge blitt koblet til Harry Maguire, men nå er det Manchester City som kobles til den 26 år gamle stopperen. Prisen skal ligge på cirka 90 millioner pund, skriver The Sun.

07.15: Romelu Lukaku frykter visstnok at United skal prise ham ut av markedet. United ønsker å hente igjen de 80 millionene de brukte på ham, men italienske Inter – som var klare til å overta lønna hans på 175.000 pund i uka – er ikke så villig til å gå høyere enn 50 millioner pund i overgangssum, men merk….skriver Daily Star….The Times, atskillig mer troverdig, skriver at Inter vil komme med et offisielt bud så fort Antonio Conte er på plass som klubbens nye manager, og at Everton får fem millioner pund ved et eventuelt salg, fra en klausul de hadde med i kontrakten da han ble solgt til United.

07.10: James Rodrigues skal være ledig på markedet. Bayern München vil ikke kjøpe ham, til tross for 15 mål og 20 målgivende på 67 kamper, og dermed bærer det tilbake til Madrid for en avklaring på sitt videre fotballiv. United, Liverpool og Arsenal skal være blant de interesserte, skriver Mirror.

Torsdag 23. mai:

22.20: Vi avslutter ryktedagen med en spennende unggutt fra Ajax. Og nei, det er ikke snakk om Matthijs de Ligt igjen, men en som er enda yngre. Ajax-skribent Sjors van Veen melder på Twitter at den nederlandske 16-åringen Dillon Hoogewerf er nære en overgang til United.

16.50: Ole Gunnar Solskjær forventes å gjøre en stor opprydning i dagens United-stall denne sommeren. Ander Herrera og Antonio Valencia har allerede forsvunnet, og skal vi tro Mirror blir minst fire spillere med Herrera og Valencia ut døra på Carrington.

Som tidligere nevnt i dagens ryktespalte, skal en av dem være Romelu Lukaku. I tillegg skriver den engelske avisen at også Juan Mata, som ikke blir enig med United om en ny kontrakt, er på vei ut, samt Marcos Rojo og Matteo Darmian.

15.42: Spanske SPORT skriver om Barcelonas problemer under forhandlingene med Matthijs de Ligt og agent Mino Raiola. Nederlenderens representanter spør visstnok etter stadig mer penger, og at Barcelona ikke er interesserte i å gå inn noen lønnsauksjon – og ikke har planer om å tilby mer penger. Den spanske klubben ønsker ikke å matche tilbudet som det hevdes at foreligger fra Manchester United, som skal være på €14 millioner i året.

Sport Witness tror det mest sannsynlige utfallet uansett er at partene kommer frem til et kompromiss.

United er den eneste andre klubben som nevnes i saken.

15.33: United følger fortsatt med på Adrien Rabiot-situasjonen, ifølge Manchester Evening News.

United skal fortsatt være interesserte i å signere spilleren som PSG valgte å fryse helt ut etter at han ikke signerte ny kontrakt. At United ikke kan tilby Champions League-fotball er et problem i denne sammenhengen, men Premier League frister visstnok den franske landslagsspilleren.

United ser på Rabiot som en som vil styrke midtbanen, og muligens bli en Matic-erstatter på sikt, ifølge avisa.

08.28: Seriøse Paul Hirst i The Times skriver at Inter forventes å gjøre et Romelu Lukaku-fremstøt så snart Antonio Conte er bekreftet som ny Inter-manager (noe som er ventet å skje i etterkant av at siste serierunde i Serie A spilles den kommende helga).

Lukaku tror ifølge avisa at han ikke er en del av Ole Gunnar Solskjærs planer, og er villig til å flytte til Italia. United vil ikke stå i veien for Lukaku om det dukker opp et bud i nærheten av de £75 millionene som United betalte for ham.

Avslutningsvis skriver for øvrig også Hirst at Ricky Sbragia har fått sparken i United – noe vi også har omtalt i denne saken.

08.17: Daily Mail skriver at United ikke kommer til å kjøpe ny keeper hvis David de Gea blir solgt, selv om United har vurdert André Onana, Jasper Cillessen og Jordan Pickford som mulige erstattere. I stedet kommer United til å flytte opp Sergio Romero som ny førstekeeper, i tillegg til at en jo også har keepertalentet Dean Henderson i klubben, som også kan testes.

Saken er skrevet av en journalist vi ikke kjenner særlig godt til, og ikke en av avisas vanlige United-korrespondenter, så vi ville tatt det med en klype salt.

00.08: Har vi reist noen år tilbake i tid…? Nei, det ser ut på kalenderen vår som om det fortsatt er 2019, men vi har nå blitt linket til Kevin Strootman igjen! Kaveh Solhekol i Sky Sports melder at nederlenderen har blitt tilbudt til United, Everton og West Ham på lån.

Midtbanespilleren ble linket til United regelmessig under David Moyes og ikke minst Louis van Gaal.

Strootman, som har blitt 29 år gammel, spiller fast for Marseille, men den franske klubben må kutte kostnader.

Om United slår til på det…? Tja, vi har ikke sett noen seriøse rapporter om at United vurderer det, men hvem vet hva de tenker nå som Ander Herrera forsvinner gratis, Fellaini allerede er borte, og Pogba stadig vekk kobles til Real Madrid?

Onsdag 22. mai:

21.16: Ifølge spanske AS har United og Ajax kommet med tilbud til den 16 år gamle offensive midtbanespilleren Toni Quetglas. Mallorca-spilleren har tidligere vært en del av Barcelonas La Masia-system. Chelsea skal også være interesserte, og Manchester City har tidligere også blitt nevnt i forbindelse med talentet.

18.21: Vanligvis treffsikre Mark Ogden har skrevet en sak for ESPN der han skriver om Uniteds interesse for Jadon Sancho. Vingen er fortsatt av interesse, men United kommer til å jakte andre overgangsmål siden Dortmund ikke er interesserte i å selge enda en ving – de har allerede solgt Pulisic til Chelsea.

United skal ha blitt informert om at det må et bud på £80-90 millioner til for at Dortmund i det hele tatt skal vurdere et salg, og United skal nå se andre steder etter forsterkninger siden de regner det som overpris for en spiller som bare har to seniorsesonger bak seg.

Så kan det selvsagt være at det er et forhandlingstriks – mens det vel også er usikkert om Sancho ville valgt United akkurat nå.

Ogden omtaler ellers planer om å gjøre fremstøt for å hente Daniel James (vi skriver mer om James i denne saken) og Newcastle-midtbanetalentet Sean Longstaff. Atlético Madrid-midtbanespiller Saúl Níguez skal også være av interesse for United.

Om stopperjakten melder Ogden at Kalidou Koulibaly og Harry Maguire er førstevalgene siden Matthijs de Ligt er ventet å avvise Uniteds interesse til fordel for Barcelona.

17.08: Uniteds første signering i sommer er i boks – vi snakker om kvinnelaget her, altså. Les om signeringen i egen sak her!

Ellers sies det nå at herrenes reservelagstrener – Ricky Sbragia – har fått sparken. Det skriver vi om i denne artikkelen.

12.40: Kan Juventus-spissen Paulo Dybala være nær en overgang til United? Skal vi tro italienske Tuttosport, gjengitt av Sport Witness, skal Manchester United skal ha presset på for å få i havn en overgang i en måned.

Dybala er bare en av flere Juventus-stjerner som kan forlate klubben i sommer i det som ligger an til å bli store endringer for topplaget i støvel-landet.

Juventus-spissens agentbror Gustavo uttalte nylig til det argentinske radioprogrammet Futbolemico at det var en stor sjanse for at Paulo Dybala forlater Juventus denne sommeren fordi han trenger en forandring. 

10.50: Real Madrids franske midtstopper Raphaël Varane har gjentatte ganger blitt linket til United, særlig etter at Ed Woodward navnga stopperen som en spiller United ville hentet om han var tilgjengelig sist sommer.

I et intervju med Marca, gjengitt i Mirror, avslører imidlertid den franske stopperstjernen at han har bestemt seg for å bli i Madrid

07.55: David de Gea skal ha takket nei til det som beskrives som Uniteds endelige kontraktstilbud, skriver The Sun. De Gea ønsket seg en ukelønn på 350.000 pund, men United skal ikke ha vært villig til å strekke seg så lang.

Det skal imidlertid Paris Saint-Germain være og United skal derfor forberede seg på et salg av den spanske sisteskansen som nå bare har ett år igjen av kontrakten med United.  Det hører også med til historien at saken ikke er skrevet av avisens faste United-journalist.

07.45: Crystal Palace skal ha satt en prislapp på ca 50 millioner pund for høyrebacken Aaron Wan-Bissaka, men til tross for prisen kan han fort bli å finne på Old Trafford neste sesong. United skal nemlig jobbe iherdig om dagen med å få til en overgang for den lovende unggutten, skriver Mirror.

Tirsdag 21.mai:

23.29: Vi skal vel være forsiktig med å tro for mye på Duncan Castles, men han skriver i alle fall i Daily Record at United jobber med en avtale for å hente Ivan Rakitic til Manchester United. Kroaten har blitt 31 år, men går sjeldent glipp av kamper med skader, og United skal ifølge saken være villige til å bruke over £30 millioner for å signere ham.

Barcelona, som allerede har hentet Frenkie de Jong til midtbanen, kan komme til å gå med på å selge, men det hevdes at de ønsker €55 millioner – cirka £48 millioner i dagens kurs.

Vi ville uansett tatt rapporten med en klype salt.

19.28: Ifølge Manchester Evening News har Antonio Valencia snakket med både Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic i det siste angående en mulig MLS-overgang. At ligaen der blir stadig bedre, og mulighetene flytting dit vil gi datteren, skal gjøre at ecuadorianeren sterkt vurderer en overgang til USA.

17.52: Ifølge spanske SPORT venter City, United og PSG på en Real Madrid-avgjørelse om Isco. De helhvite har ikke bestemt seg for hva de skal gjøre med ham, men han blir sett på som en kontroversiell spiller, ifølge avisa, og de vurderer å selge ham for budsjettbalansens del.

16.37: Sport Witness videreformidler en rapport fra FcInterNews om at Romelu Lukakus agent (Federico Pastorello) kommer til å videreformidle Inters første bud på Romelu Lukaku om noen få dager. Lukaku skal være øverst på Inters ønskeliste, hevdes det, og United skal være villige til å lytte på bud.

Videre står det at Lukaku er verdsatt av United til €70-€80 millioner, men at Inters første bud kommer til å være på €20-€30 millioner + Ivan Perisic. Inter skal være klar over at dette neppe vil være aktuelt for Uniteds del (og sjansen har nok ikke akkurat blitt større nå som Mourinho er ute av klubben), men Pastorelli skal uansett møte Woodward i løpet av de neste dagene.

13.10: ESPNs Rob Dawson melder at Ole Gunnar Solskjær holder Paul Pogba som en kapteinskandidat foran neste sesong i håp om å holde franskmannen på Old Trafford.

13.00: Vi skrev litt om Juan Mata i går. I dag meldes det fra Mundo Deportivo at Manchester United har forbedret kontraktsforslaget, og at det nå er større sannsynlighet for at spanjolen blir værende på Old Trafford. Saken er omtalt av Sport Witness.

12.55: Jan Åge Fjørtoft kommer med følende melding om Matthijs de Ligt:

12.50: Les alt om utviklingen i overgangen til Daniel James i egen sak:

11.00: Daily Mail er den første avisen som melder at Manchester United og Swansea er enige om en overgang for Daniel James. Tabloidavisen skriver at overgangssummen ligger på 15 millioner pund. Brighton og Newcastle skal også ha vært interessert i James. Saken er ikke skrevet av avisens United-korrespondent.

Samtidig melder Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol at avtalen ikke er helt i boks, men at James er enig med United om de personlige betingelsene.

LES MER OM DANIEL JAMES I DENNE SAKEN!

 

07.10: Ikke mange rykter denne tirsdagsmorgenen. Italienske TMW (Tutto Mercato Web) hevder at Manchester United har satt en prislapp på 138 millioner pund på Paul Pogba med den hensikt å skremme bort Real Madrid og eventuelle andre beilere. Ellers stille.

Mandag 20. mai:

22.00: Italienske Nicolo Schira, som blant annet skriver for Gazzetta dello Sport, meldte mandag på Twitter at Napoli har avslått et bud på 110 millioner euro for midtstopper Kalidou Koulibaly. I tweeten hevdes det også at utkjøpsklausulen på 150 millioner euro først gjelder fra neste sommer.

16.45: Nettstedet Football Ghana skriver en såkalt eksklusiv sak om at United skal være klare til å utløse Atletico Madrid-spiller Thomas Parteys utkjøpsklausul på 43,5 millioner pund. 25-åringen er kjent som en taklingssterk og hardtarbeidende sentral midtbanespiller.

16.05: ESPNs troverdige United-journalist, Rob Dawson, skriver at United fortsatt har et håp om at Juan Mata velger å fornye med dem i stedet for å reise fra klubben. Dawson skriver også at United nærmer seg en avtale for Swanseas Daniel James.

15.56: Olympiakos skal visstnok være interesserte i å låne Tahith Chong neste sesong, skriver greske SDNA. Det gjenstår i så fall å se om det passer Solskjærs planer for nederlenderen.

14.42: Den lynraske Swansea-vingen Daniel James virker som en av de mest sannsynlige United-signeringene ut fra ryktene den siste tiden, men ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News blir James sett på som en løsning å falle tilbake på hvis United ikke får tak i noen andre.

Luckhurst skriver også at United sist uke kom med en forespørsel til en ung landslagsving som også en annen topp seks-klubb er interessert i, men at den aktuelle spilleren har bestemt seg for å gå til en klubb som kan tilby Champions League-fotball. Han skriver ikke noe om hvilken spiller dette gjelder – så om det er f.eks. Nicolas Pépé blir bare vill gjetting ut fra beskrivelsen.

Det skal også sies at lokalavisa ikke fremstår like velinformert som de var i gamledager.

Ellers i saken nevnes det at Gareth Bale ifølge en United-kilde ikke skal være høyt oppe på Uniteds liste (dette har Luckhurst gått mer inn på her), og at Solskjær ønsker å ha de nye signeringene på plass innen United flyr til Perth 7. juli.

14.24: I gårsdagens ryktespalte omtalte vi Record-rapporten om at United allerede skal ha startet forhandlinger med Benfica om stortalentet João Félix, og at United skal være villige til å utløse utkjøpsklausulen (rundt £105 millioner i dagens kurs) for å sikre seg spilleren.

Den portusisiske avisa Correio da Manhãs (her gjengitt av Sport Witness) forsidehistorie denne mandagen handler også om João Félix. Ifølge publikasjonen mener både spillerens agent (Jorge Mendes) og familie at dette kan være et bra tidspunkt å forlate Benfica på for 19-åringen, og Atlético Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester City og Manchester United nevnes som klubber som er interesserte, og Jorge Mendes presser på. 

Benfica skal være lite lystne på å selge nå, og har planer om å sette seg på bakbeina. Den tidligere nevnte utkjøpsklausulen vil i så fall bli det som skal til for å få til et klubbskifte.

12.44: Toni Kroos ble løst koblet til United i mars/april, men har nå signert en ny langtidskontrakt med Real Madrid (til 2023).

09.43: Nicolas Pépé har blitt koblet til United i det siste, og Lille-manager Christophe Galtier har bekreftet at ivorianeren kommer til å forlate klubben.

– Nicolas Pépé kommer til å forlate oss. Slik er livet, slik er fotballen nå til dags. Han er en spiller på det høyeste nivået som han vil ha en viktig avgjørelse å ta når han skal velge seg sin neste klubb. Det vil bli en kamp mellom de store europeiske lagene, og jeg håper han tar seg god tid til å tenke seg om – at han gjør skikkelig research.

Så får tiden vise hvor han ender opp – Lille er nok i alle fall ganske lystne på en skikkelig budkrig mellom stormaktene.

08.42: Vi har blitt koblet til Harry Maguire, og nå blir også Manchester City koblet til engelskmannen. Ifølge Daily Mail er Leicester-spilleren Pep Guardiolas hovedmål når han skal erstatte Vincent Kompany (som er bekreftet som ny spillende manager i Anderlecht).

07.59: The Sun skriver at Alexis Sánchez kommer til å returnere til Carrington etter sommerferien tidligere enn de andre spillerne. Han kommer til å komme tilbake tidligere for å få trent godt, i håp om å få sikret seg en overgang bort fra Old Trafford.

De omtaler han som «desperat» etter å forlate United.

Avisa nevner videre at chilenerens representanter har vært i samtaler med Inter og Juventus, noe vi også omtalte i denne saken – der det ble meldt om progresjon, selv om det fortsatt ikke vil bli lett å få til en overgang. Sánchez høye lønn gjør at han enten må gå kraftig ned i lønn, eller at United må gå med på å subsidiere deler av lønna hans.

Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

 

Powered by Labrador CMS