James skinte da Levitt debuterte med seier

United hadde tre spillere i aksjon i kveldens kamper i Nations League.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld var det klart for høstens første kamper i Nations League.

Det begynner å nærme seg ett år siden forrige kamp for de fleste landslag, og mange er nok glade for å ha landslagsfotballen tilbake, til tross for at det ikke er tilskuere på tribunen.

Det gjelder nok også for flere av guttene til Ole Gunnar Solskjær. En klubb av Uniteds størrelse har naturligvis representanter rundt om på flere forskjellige landslag, og dermed er det mye interessant å følge med på med United-øyne denne landslagsperioden, selv om klubbens sesongstart fortsatt er uker unna.

Hjalp Giggs til tre poeng

En av de mest gledelige nyhetene er at United-unggutt Dylan Levitt har fått sin A-lagsdebut for Ryan Giggs’ Wales. Den 19 år gamle midtbanemannen har høstet ros hos fra Giggs, og har vært med i troppen til «dragene» tre ganger tidligere.

UNITED-DEBUTEN: Dylan Levitt debuterte for Uniteds førstelag da Ole Gunnar Solskjær stilte en purung ellever mot Astana.
UNITED-DEBUTEN: Dylan Levitt debuterte for Uniteds førstelag da Ole Gunnar Solskjær stilte en purung ellever mot Astana.

Levitt har én kamp for Uniteds førstelag. Den kom i 2-1-tapet mot Astana forrige november.

Torsdag kveld fikk han altså sin debut for Wales da Cymru møtte Finland på Olympiastadion i Helsinki. Med nummer syv på ryggen var han i Giggs’ ellever, og gjorde seg absolutt ikke bort der han lå som en defensiv midtbanespiller.

Til tross for en godkjent prestasjon, var det i all hovedsak United-kollega Daniel James som stjal showet i den relativt trauste kampen.

FARE FRA VENSTRE: Daniel James leverte flere farlige bidrag fra sin utgangsposisjon ute til venstre.
FARE FRA VENSTRE: Daniel James leverte flere farlige bidrag fra sin utgangsposisjon ute til venstre.

Lynvingen dro seg inn fra venstrekanten etter fem minutter, og la et fint innlegg på hodet til Cardiff-spiss Kieffer Moore. Den høyreiste angriperen headet ballen i mål, men målet ble annullert for en offside.

Etter drøye 80 minutter derimot, fikk Wales et mål godkjent. Igjen var James i siget på venstrefløyen. 22-åringen løp seg fri og sendte et presist innlegg til Kieffer Moore, som satte ballen forbi finske Lukas Hradecky.

Dermed ble det en god åpning på Nations League for James, Levitt og Giggs, som holdt resultatet helt til kampslutt.

De Gea i slag

En annen mann som fikk sjansen torsdag er spanske David de Gea. Med sine 41 landskamper kan han sies å være noe mer rutinert enn både Levitt og James.

Likevel var nok sisteskansen fornøyd med å få tillit mot Tyskland, ettersom han bare fikk tre av ti kamper i forrige høsts EM-kvalifisering for «La Furia Roja». Dermed henviste han Chelseas Kepa Arrizabalaga til benken.

Med en Dean Henderson som er heltent på å ta spanjolens plass på Old Trafford, var det nok godt for De Gea å gjøre en god opptreden torsdag kveld.

29-åringen gjorde flere redninger, flere av dem i ypperste klasse. Likevel så det lenge ut til at det var tyskerne som ville stikke av med seieren etter Timo Werners scoring. På overtid scoret José Gaya 1-1, og dermed endte oppgjøret i uavgjort.

Powered by Labrador CMS