Ryktesaker, uke 46

Pickford som mulig De Gea-erstatter, og nytt om fremtiden til Bailly, Herrera og Young.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 18. november:

12.18: Napolis Kalidou Koulibaly har blitt koblet til United, og italienske La Repubblica (her gjengitt av Football Italia) skriver at United la inn et bud på €90 millioner for stopperen, og at det ble avslått. Koulibaly signerte nylig en kontrakt som går ut sommeren 2023, og vil uansett bli en svært dyr mann.

Real Madrid, Barcelona, City og Bayern München skal også være interessert i senegaleseren.

11.58: Ikke de mest konkrete ryktene, men vi tar det med: Daily Mail skriver at United er en av flere Premier League-toppklubber som følger med på den 18 år gamle brasilianeren Bruno Roberto. Den offensive midtbanespilleren har kommet seg inn på Atletico Mineiros førstelag, og speidere fra United, City, Chelsea, Liverpool og Tottenham følger med.

11.49: Kan Romas Lorenzo Pellegrini være aktuell? Hans representanter skal ifølge Corriere dello Sport ha snakket med United, og den 22 år gamle midtbanespilleren kan få dobbelt så høy lønn ved å gå til United. Mellom 1. juli og 31. juli har Pellegrini en utkjøpsklausul på €30 millioner (rett i underkant av £26,7 millioner), så Romas sportsdirektør Monchi kommer nå til å gå i forhandlinger med Pellegrini i håp om å få bort denne klausulen, og få den italienske landslagsspilleren til å binde sin fremtid til sin lokale klubb.

11.01: Patrice Evra-retur til United? Vi skrev en egen sak om det ryktet her.

09.26: Vi tar med oss tre rykter fra noen aviser vi vanligvis ikke engang tror på når de melder hva slags dato det er:

  • Daily Express skriver at Brightons Lewis Dunk interesserer Mourinho.
  • Daily Star melder i en eksklusiv sak at United skal ha meldt sin interesse for West Ham-stopper Declan Rice. Mourinho skal ønske seg 19-åringen, som også har vist sin allsidighet ved å spille på den defensive midtbanen.
  • Metro skriver at Antonio Valencia ønsker å bli i England selv om fremtiden til Manchester United-kapteinen ikke skulle vise seg å være i United.

09.11: Hvis det ender med at David de Gea forlater Manchester United, så ser Mourinho og hans støtteapparat på Everton-målvakt Jordan Pickford som den naturlige erstatteren. Det skriver Alan Nixon i The Sun – Nixon er en journalist som vet hva som rører seg i en del klubber, og generelt treffer på ganske mye, men vi er mer usikre på hans kontakter i toppklubbene, og vil derfor anbefale folk å ta det med en klype salt eller to.

08.53: The Sun skriver om fremtiden til noen av United-spillerne – men det skal sies at det ikke er noen av tungvekterne i avisa som har skrevet saken.

  • Ashley Young er villig til å gå ned i lønn for å bli i klubben. Det er lite sannsynlig at kontraktsforhandlingene her vil bli et problem.
  • Ander Herrera vil også gjerne bli i klubben, og Mourinho ønsker også at han skal bli. Heller ikke her er lønn ventet å bli et problem, det handler mer om at 29-åringen gjerne ville spilt enda mer.
  • Eric Bailly skal møte United-ledelsen denne uka for å snakke om fremtiden sin, og høre om han skal selges i januar.

Vanligvis pålitelige Simon Jones i Mail on Sunday skriver også om Eric Bailly. Han skriver at PSG følger med på hva som vil skje med Bailly, og at Mourinho i utgangspunktet ikke ønsker å ofre ivorianeren – men at litt av problemet er at interessen for de andre stopperne utenfor laget ikke er så stor.

The Sun skriver om interesse fra Arsenal og Tottenham for Bailly, noe også Jones refererer til i sin sak.

Lørdag 17. november:

16.05: Italienske Il Messaggero mener at Lazio har startet forhandlinger med Manchester United om en overgang for Matteo Darmian i januar.

Den versatile forsvarsspilleren har selv uttalt at han ønsker å flytte på seg, noe som er forståelig all den tid han ikke nyter særlig med tillit under José Mourinho.

14.00: En svært, svært stille dag på ryktefronten så langt. Vi noterer oss at Memphis Depay hadde en svært god dag på jobben for Nederland fredag kveld, og da dukker påstandene om en tilbakekjøpsklausul opp igjen.

Sport Witness har skrevet om dette tidligere, og gjentar seg selv lørdag formiddag:

United har ingen klausul i kontrakten som tilsier at de kan hente tilbake Depay fra Lyon når de selv ønsker, rett og slett fordi slike klausuler ikke er tillatt i Ligue 1.

Det United derimot har, er en såkalt «first-option»-klausul. Det det (antageligvis) betyr, er at hvis en annen klubb skulle legge inn bud på Memphis, vil United ha muligheten å kapre den overgangen, og United-prisen skal være et sted rundt 35 millioner euro.

Fredag 16. november:

14.00: «Manchester United jakter på Atlético Madrid-stopper Diego Godin». Det skriver Daily Star og påstår at samtaler er igang med spillerens klubb om en januarovergang.
Videre heter det at den 32 år gamle uruguayaneren er Uniteds førstevalg på stopperplass, og at Ed Woodward har god tro på å sikre seg ham for £20 millioner. Beløpet samsvarer etter sigende med utkjøpsklausulen i spillerens kontrakt.

OBS: Vi understreker at det er Daily Star, en avis som ikke bestandig har vist seg like pålitelig, som er kilden her.

DIEGO GODIN

13.10: ESPN hevder å ha kilder på at Manchester United øyner en overgang for brasilianske Éverton Soares.
Den 22 år gamle Grêmio-spissen, som sies å kunne benyttes både på venstreflanken og på topp, fikk sin landslagsdebut da han kom innpå som erstatter for Neymar mot USA i september.
Han er for tiden bundet av en 5-årskontrakt som først utløper i 2022, og som inneholder en utkjøpsklausul på i overkant av €60 millioner [£53,2 mill.]. I utgangspunktet er han imidlertid verdsatt til «bare» £30 millioner.

Men som vanlig er ikke United den eneste klubben som ønsker seg den unge brassen. Overraskende nok [not] linkes han også til Manchester City.

Éverton Soares’ Wikipedia-profil.

11.45: Juventus-angriper Paulo Dybala har gjentatte ganger blitt linket til interesse fra Old Trafford. Det er imidlertid lite i argentinerens uttalelser til The Mirror som tyder på at en overgang er nært forestående.

– Jeg tenker ikke en gang på overgangsmarkedet, sier han til avisens Alex Richards, og legger til: – Akkurat nå trives jeg veldig god i Juventus, og konsentrerer meg om å vinne alle titler her.

Torsdag 15. november:

21.00: Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver i Daily Record at Arsenal og Tottenham er interessert i Eric Bailly, og at de forhørte seg om ham allerede før ligastart. Samtidig står det i artikkelen at en United-kilde hevder at José Mourinho har anbefalt Napolis Kalidou Koulibaly til klubbledelsen.

20.30: Til info: José Mourinho var til stede på Belgia – Island torsdag kveld. Gjør klar for nye Toby Alderweireld-rykter…

19.00: Det spekuleres i at Bayern München nå er foran United i køen om Zinedine Zidane, etter at de skal ha gjort undersøkelser med tanke på om franskmannen kunne tenke seg å overta etter det som har vært en svært svak sesongstart fra Bayern denne sesongen. Det er The Sun som nevner dette i England torsdag.

15.10: Wolverhampton skal være svært interessert i å hente Marcos Rojo, skriver Birmingham Mail. Den argentinske forsvarsspilleren har slitt med skader denne sesongen, men ble koblet til både Wolverhampton og Everton i sommer.

Det er ventet at José Mourinho må selge unna noen av spillerne i januarvinduet om han skal hente forsterkninger.

08.20: Everton skal være interessert i å hente Chris Smalling til Goodison Park neste sommer.

United skal allerede være i forhandlinger med stopperen om en ny avtale, men Everton håper de vil kunne lokke Smalling vestover uten å betale overgangssum ettersom Smallings nåværende kontrakt går ut i sommer, skriver The Sun.

08.00: David de Geas kontraktforhandlinger pågår fremdeles, men det går tregt, skriver James Robson i London Evening Standard.

Grunnen til at forhandlingene trekker ut i tid skal ikke være av økonomisk karakter, men simpelthen en usikkerhet fra De Geas side om United er klubben som matcher ambisjonene hans.

Vanligvis er ikke en gratisavis i London den vi ville festet mest lit til, men Robson jobbet tidligere i Manchester Evening News og fulgte da United.

Den tidligere keepertreneren i United, Eric Steele, som jobbet med De Gea, er heller ikke overbevist om at spanjolen signerer ny kontrakt med klubben.

Onsdag 14. november:

19.12: Ifølge ivorianske Abidjan Show er Eric Bailly ikke fornøyd med José Mourinho, og kan komme til å søke en overgang i januar om ikke situasjonen forbedrer seg innen det.

16.58: Mer om Matteo DarmianIl Messaggero (her gjengitt av Sport Witness) skriver at en avtale med Lazio ikke skal være helt utenkelig, og at United-backen blir sett på som et godt alternativ. Lazios 3-5-2-formasjon gjør det ekstra sannsynlig, siden det er en formasjon Darmian trives med.

Det nevnes at Darmians agent – Tullio Tinti – ikke har det beste forholdet til Lazio-eieren, men at Tinti også er Lazio-manager Simone Inzaghis agent, og at det kan hjelpe.

14.45: Chelsea skal ha gitt sin 32 år gamle midtstopper Gary Cahill grønt lys til å forlate Stamford Bridge på lån i januarvinduet.
Dette mener The Mirror kan være en sjanse for José Mourinho til å skaffe seg en «quick-fix» i påvente av en permanent løsning til sommeren.
Cahill var som kjent en av Mourinhos betrodde menn da han ledet Chelsea til ligatroféet i 2015.

14.30: Spanske Sport [via talkSPORT] melder at Manchester United kjemper med Barcelona om underskriften til Dinamo Zagreb-vingen Dani Olmo.
Den 20 år gamle spanjolen forlot Barças ungdomsakademi til fordel for sin kroatiske klubb i 2014, men nå ønsker katalanerne ham tilbake til Camp Nou.

Også en rekke andre klubber, deriblant Marseille og Borussia Dortmund, skal være interessert i Olmo, og Dinamo skal allerede ha mottatt en rekke bud på ham, bud den kroatiske hovedstadsklubben ikke har funnet det verdt å akseptere. Ifølge Sport ønsker de minimum £22 millioner for i det hele tatt å diskutere salg av sin unge stjernespiller. Her er Olmos Wikipedia-profil.

13.40: Matteo Darmian er lysten på å forlate Old Trafford i januarvinduet, men José Mourinho skal være like ivrig på å beholde italieneren, i det minste ut sesongen, skriver ESPNs Rob Dawson.
28-åringen virket å være på vei bort i sommer, men uten et akseptabelt bud fra interesserte klubber i hjemlandet, var han fortsatt United-spiller da vinduet stengte. Til tross for skader på Antonio Valencia og Diogo Dalot, har det bare blitt én opptreden på Darmian denne sesongen, ligaåpningen mot Leicester den 10. august.
Darmians kontrakt løper frem til sommeren, men i avtalen hans ligger det innbakt en klausul som sier at United kan holde ham i ytterligere ett år.

12.45: Alexis Sánchez, som tidligere i dag [08.10] ble hevdet å være i samtaler med Real Madrid, har også blitt linket til Paris Saint-Germain. Det ser det ikke ut til å bli noe av, for ifølge The Independent har franskmennene ingen interesse av å knytte til seg en 29-åring som sliter med å finne tilbake til gamle takter.

10.20: Bare 16 måneder etter at han skrev under fra Stoke, bekrefter West Ham-angriper Marko Arnautovic overfor den østerrikske avisen Kurier [gjengitt av The Mirror] at han er klar til å forlate London-klubben. Han grunngir dette med «ønske om å få spille sammen med de beste».
Manchester United, som før fjorårets overgang var blant klubbene som ble linket til østerrikeren, hevdes å fortsatt være interessert i en handel, særlig dersom Alexis Sánchez fortsatt ikke slår til.

08.20: En rekke medier, deriblant Birmingham Mail, melder at Manchester United, sammen med en rekke andre Premier League-klubber, er interessert i Blackburns 17 år gamle offensive midtbanespiller Vilius Piliukaitis.
Som navnet indikerer kommer den unge mannen fra Litauen, hvorfra han er utlånt fra fotballakademiet i FK Panevezys.

08.10: The Mirror viser til den spanske kringkasteren El Chiringuito når avisen melder at Alexis Sánchez’ agent, Fernando Felicevich, er i samtaler med Real Madrid om en mulig overgang for Uniteds mistilpassede chilener, kanskje allerede i januar.

Tirsdag 13. november:

08.00: The Telegraph-journalist James Ducker er blant de ordentlige journalistene. Han skriver at United er klare til å selge både Eric Bailly og Marcos Rojo i januar, for så å bruke pengene på en ny midtstopper i stedet. Inters Milan Skriniar (23) skal stå høyt på lista.

07.55: Alexis Sánchez sliter med å komme seg vekk fra United, skriver James Ducker i The Telegraph. På grunn av hans enorme lønn så vil begge parter måtte ofre noe hvis han skal selges, og alternativet er et utlån hvor United betaler mye av lønna. Ingen av delene skal være aktuelle for verken Sánchez eller United.

07.10: The Sun har en såkalt eksklusiv sak av journalist Neil Ashton, der det står at José Mourinho kan bli sparket om United ikke klarer topp-4. United kikker samtidig på Mauricio Pochettino, selv om saken fastslår at det blir så godt som umulig å få ham fra Tottenham.

07.00: Paul Hirst i The Times, som her om dagen skrev at Sánchez ville bort, skriver tirsdag at noen av Nemanja Matic’ lagkamerater i United ikke forstår at serberen får spille nærmest uansett form.

Mandag 12. november:

23.06: Ashley Young skal også være i forhandlinger om en forlengelse, og det ser ut til at forhandlingene går fint.

20.18: United har åpnet kontraktsforhandlinger med Juan Mata og Ander Herreras representanter, melder Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Begge spillernes kontrakter går ut til sommeren, og Mourinho har tidligere sagt at han ønsker å beholde duoen, i tillegg til Ashley Young (som i likhet med den spanske duoen har en kontrakt som går ut, uten forlengelsesopsjon).

14.00: Nok en ryktefattig dag, så langt, men vi ser nå at talkSPORT-verten Adrian Durham (ikke den mest treffsikre) var frempå i helgen med påstanden om at Juan Mata neste sesong vil bli å se i Arsenal-drakt. I så fall vi det være snakk om en gratis overgang ettersom United-kontrakten hans utløper til sommeren.

Skulle det skje, vil det bli snakk om å gjenoppta samarbeidet med Unai Emery, Matas gamle sjef i Valencia.

Selv velger vi, i hvert fall inntil videre, å ta meldingen med en diger klype natriumklorid.

Powered by Labrador CMS