Uniteds tidligere keepertrener frykter for DDG-exit

Eric Steele, mannen som anbefalte kjøpet av David De Gea i 2011, tror at 28-åringen ser an sine muligheter og kan være på vei bort.

Steele, som var Manchester Uniteds keepertrener i årene 2008 til 2013, og således var en av nøkkelmennene bak David De Geas overgang fra Atlético Madrid, føler seg likevel helt sikker på at den spanske landslagsmålvakten er fullt fokusert på sin nåværende jobb.

Det sier han i et intervju med Keeperforeningens podcast.

64-åringen, som nå er ansatt som trener i FA, tror at hans tidligere elev uansett kan være i ferd med å vurdere andre muligheter.

– Han har et fantastisk forhold til sine lagkamerater og fans, men han ønsker å vinne. Det er derfor ikke til å unngå at han spør seg selv om han vil oppnå det i Manchester United.

– Han ser andre klubber bli større og sterkere, og at konkurransen tetner seg til. Og, han er blitt 28, og dermed på vei mot sine beste år. Det vil derfor være forståelig om han ser seg rundt, mener Steele.

DAVID DE GEA – hvor ligger fremtiden din?

Nøler med ny avtale

Imens fortsetter spekulasjonene rundt De Geas tilsynelatende nølen med å binde seg til en ny langtidskontrakt, angivelig verdt £275.000 i uken. Selv om United har sikret seg retten til å holde ham i ytterligere ett år utover kontraktstiden som utløper til sommeren, kan det fort gå slik mange frykter, at klubben vil føle seg presset til å selge ham allerede ved sesongslutt. Det vil nemlig være siste sjanse til å oppnå et noenlunde akseptabelt beløp mot å la ham gå. Derfor haster det med å få De Geas underskrift på en ny avtale.

– Ønsker å vinne Champions League

Eric Steele er uansett overbevist om at det skal mye til for madrileneren til å gi opp livet på Old Trafford, hvor han nå er inne i sin åttende sesong.

– Inntil noen forteller meg at han drar, tror jeg at han vil være fullt ut fokusert [på United-jobben], sier han, og understreker at De Gea fortsatt kan ha en lang Premier League-karriere foran seg.

– Men det er forståelig at han har lyst til å vinne Champions League. Vil han oppnå det i Manchester United? Jeg håper at han gjør det, også for klubbens skyld, det gjør jeg virkelig. For, har du først vært i en klubb som Manchester United kan du ikke slutte å støtte den selv om du drar videre, sier Eric Steele, en av mange som måtte gå da David Moyes inntok managerstolen i 2013.