– Minner om Dani Alves

Matthew Olosunde, Uniteds ferske amerikaner, får solid skussmål fra sin tidigere trener.

Publisert Sist oppdatert

18 år gamle Olosunde, som skrev under for United for halvannen måned siden og debuterte for klubbens U18-lag i fredagens møte med Brighton, betegnes av sin gamle trener som uhyre hurtig, anvendelig og «særdeles atletisk».
John Kerr, Olosundes sjef på Duke University i North Carolina, går til og med så langt som til å sammenligne sin tidligere elev med Barcelona-backen Dani Alves.

 

Navn: Matthew Olosunde
Født: 7. mars 1998, i Trenton, New Jersey, USA
Høyde: 186 cm
Posisjon: Forsvar
Til United: 29. jan. 2016
Landskamper: USA U17

– Han er særdeles atletisk, forteller Kerr til The Mirror, og legger til at 18-åringen har en temmelig betydelig styrke, selv om han ved første øyekast kanskje ikke ser ut som verdens sterkeste fyr.

Olosunde, som har 30 opptredener for USAs U17-landslag, ble opprinnelig ansett som høyreving. Med tiden har han imidlertid opptrådt i flere forskjellige posisjoner, og da helst bakover på banen.

Best som høyreback?

– Han har spilt både defensiv midtbane og litt som midtstopper, men for landslaget spiller han for det meste høyreback, forklarer Kerr. Det er i denne forbindelsen han finner det naturlig å sammenligne sin gamle elev med Dani Alves.

– Høyreback kan fort vise seg å være hans beste posisjon, og han er en Dani Alves-type spiller, forklarer han, og viser til den konstante bevegelsen opp og ned langs kanten.

Fortsatt forbedringspotensial

“Matthew Olosunde er desperat etter å lykkes.”

John Kerr, trener

– Han elsker å storme fremover og inn på den siste tredjedelen, forklarer Kerr videre; men han understreker også at 18-åringen fortsatt har mye å lære.

– I likhet med alle unge spillere må han jobbe med teknikken. Men han må bare fortsette å utvikle seg.

– Han er en stillferdig ung mann med massevis av personlighet, og han liker å ha det morsomt. Samtidig er han en veldig fornuftig gutt som tar vare på seg selv – og, han er desperat etter å lykkes, avslutter «Head Coach» John Kerr ved Duke-universitetet.

Uni-kluss

4. februar ble Matthew Olosunde ønsket velkommen som en av syv nye spillere til Duke-universitets «Class of 2016». Der i gården hadde de åpenbart ikke fått med seg at Olosunde en knapp uke tidligere hadde skrevet under for Manchester United.

Overfor universitetets nettside ble 18-åringen av John Kerr beskrevet som en fantastisk fotballspiller med enorm fart, like komfortabel i forsvar som på midtbane, og svært dyktig en-mot-en.

P.S.: Mattew Olosunde har for første gang blitt kalt inn i USAs U20-tropp, som senere denne måneden skal delta i den årlige Dallas Cup.

Powered by Labrador CMS