Ryktesaker, uke 47

En stor dag på ryktefronten.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 23. november

14.15: United har vært svært sårbare defensivt både i fjor og så langt denne sesongen, og skuffelsen var stor da ingen stoppere ble hentet til klubben i sommer. Daily Star viser imidlertid til «spanske rapporter» som sier at United skal ha kommet til enighet med Atletico Madrid om å signere braslianske Joao Miranda for £20 millioner i januar. Les saken her.

14.13: Så kommer de en mindre sannsynlig en. Daily Mirror linker dagens andre nordmann til Manchester United i dag. Den engelske avisen hevder at United er i kamp om Real Madrid om Martin Ødegaard. Les saken her.

14.10: Heerenveens kreative midtbanejuvel, Daley Sinkgraven, har også tatt oppmerskomheten til en rekke storklubber i det siste. Blant andre Manchester United, ifølge Inside Futbol.

– Det er et stort kompliment at så mange klubber er interessert i meg, er Sinkgraven sitert på.

14.06: Hulls talentfulle venstreback, Andy Robertson, skal også jaktes av både Manchester United og Arsenal. Den ryktes om en overgangssum på £12 millioner. Les om det her.

14.03: Samme avis melder i tillegg at United skal forsøke å selge Ander Herrera til Bayern München, i en avtale som sender Xherdan Shaqiri til Old Trafford. Spanjolen ankom Old Trafford i juni i år, men har slitt med spilletid under Louis van Gaal, som ikke har ansett midtbanespilleren som god nok. Les om det her.

14.00: En flust av overgangsrykter i dag. Daily Express melder blant annet et Chelsea ser ut til å trekke det lengste strået i kampen om Evertons Seamus Coleman. Les mer om det her.

11.30: I dag spiller Ørjan Håskjold Nyland cupfinale for Molde mot Odd Grenland, men det sunmøringen kanskje ikke er klar over er at engelske The Mirror skriver at Englands mestvinnende fotballklubb er interessert i å sende Anders Lindegaard til Molde, i håp om å lokke Nyland motstatt vei.

United.no kan legge til at det tidligere har blitt meldt at United har hatt speidere på Aker Stadion for å se på Nyland som vant cupgull med førstedivisjonslaget Hødd i 2012. Det er heller ingen hemmelighet at Nyland er United-supporter, her finner du «fantorsdag»-artikkelen med Molde-keeperen fra 2012.

10.13: Uten at det skal vektlegges for mye, så sier Manchester Evening News’ Manchester United-korrespondent, Stuart Matihieson, sier i dette intrevjuet at han ikke utelukker at Van Gaal henter Romas Kevin Strootman til United. Les saken her.

Les mer om Strootman-ryktene i notisene under.

Lørdag 22. november

12.30: I tilfelle noen har gått glipp av det har det, som vi skrev i går, vært mye snakk om at Kevin Strootman allerede har inngått en muntlig avtale med Louis van Gaal. Det skrev Daily Star tidligere denne uken… Det er den (angivelig) troverdige nederlanske journalisten Hugo Borst som kommer med påstånden i boken «O, Louis«.

De har tatt hverandre i hendene.

Fredag 21. november

11.00: Kan 32 år gamle Darijo Srna ende i United fra Shakthar Donetsk i januar? Tja, kanskje. Han er back.

09.45: Ifølge TalkSport har journalist Hugo Borst sagt at Romas Kevin Strootman reiser til United neste sommer. Han er nå på vei tilbake fra skade, men varslet Van Gaal om at han ville til United allerede i våres. Les saken her.

09.30: United vurderer ifølge Daily Mirror Tottenhams Jan Vertonghen. 27-åringen skal ikke ha imponert Tottenham-manager Pochettino, og Louis van Gaal vurderer et kjøp av 27-åringen i januar. I så fall blir hans Uniteds tredje A-lagsspiller fra Belgia for øyeblikket. I artikkelen nevnes det også at Aston Villas nederlender, Ron Vlaar, også vurderes som et billigere alternativ siden kontrakten hans går ut til sommeren. Les saken her.

Torsdag 20. november:

11.40: Avslutningsvis skriver Goal at Louis van Gaal er interessert i Saido Berahino. Fordi det ikke holder med Van Persie, Rooney og Falcao.

11.30: Adil Ramis navn blir også nevnt i pressen torsdag. United skal angivelig få konkurranse fra City om franskmannens signatur. Prislappen skal være på rundt ti millioner pund, og det er absolutt ingen utenkelig overgang, da Rami selv kan ha personlig utbytte av overgangen, som kan hjelpe han til å få en plass i Didier Deschamps’ EM-tropp.

11.20: «Ein Juwel in Manchester heißt Ander Herrera. Er würde perfekt in Guardiolas Schema passen: Der 25-Jährige aus Bilbao spielt im defensiven Mittelfeld, dürfte optimal mit seinem Landsmann Xabi Alonso harmonieren.» Det skrev tyske Sport1 på sin hjemmeside i morges. Noen oversettelse er vel ikke nødvendig – Bayern kunne tenke seg Ander Herrera. Videre spekuleres det i om en bytteavtale kan være på trappene, da Xherdan Shaqiri samtidig befinner seg i kikkertsiktet til Van Gaal.

10.30: I går ble det skrevet om muligheten for et kjøp av Mats Hummels til sommeren. I dag er det snakk om at overgangen kan skje allerede i januar. The Guardian skriver at Van Gaal forbereder et megabud på Dortmund-kapteinen. Klubben står med begge beina plantet godt nedi Bundesliga-gjørma, mens Hummels selv har slitt med formen i kjølvannet av VM-triumfen.

Dersom det blir noen overgangen kommer summen trolig til å overstige 32 millioner pund, som er hva City betalte for Eliaquim Mangala tidligere i år, den nåværende britiske overgangsrekorden for en forsvarsspiller.

Om potensielle januaroverganger hadde Ed Woodward følgende å si tidligere denne uken:
– Vi har mål vi ser på til neste sommer. Om noen av disse skulle være tilgjengelige i januar, som åpenbart er sjelden, vil vi vurdere å handle.

Onsdag 19. november:

09.00: Vi får kjeft om vi ikke nevner det meste, så her har du to rykter vi anbefaler ikke å legge for stor vekt på – rett og slett fordi kildene er svake. Daily Star bruker Ed Woodwards uttalelser om at de trolig først handler til sommeren til å hevde at det da handler om et kjøp av Mats Hummels fra Borussia Dortmund for 47 millioner pund. Daily Express, en annen kilde vi lytter lite til, skriver at United er én av flere klubber som vil kjøpe 27-åringen Alessio Cerci, som ble hentet for 13 millioner pund fra Torino til Atletico Madrid i sommer, men foreløpig uten å slå til. Derfor skal han være til salgs.

Tirsdag 18. november

17.05: Lite nytt på ryktefronten i det siste – men her kommer et par maserykter fra Daily Express. De viser for øvrig til nesten like troverdighetsfattige Daily Mail når de forteller at Darren Fletcher kan forlate Manchester United i januar, som følge av den tøffe konkurransen på midtbanen. Les saken her.

Mandag 17. november

13.20: United skal innledet samtaler om en overgang for Fiorentinas Juan Cuadrado, spilleren som har vært sterkt koblet til United, Barcelona og Real Madrid de siste månedene, men som ikke har storspilt altfor ofte for Fiorentina. Overgangssummen skal ligge på 28 millioner pund, ifølge avisa Sport.

09.00: Manchester Evening News har sjelden inside, men skriver mandag at rapporter fra Spania sier at Gareth Bale kan være tilgjengelig til sommeren. Flere klubber er i så fall på alerten, men Bale kan kanskje havne i United – hvis Real Madrid får David de Gea i bytte.  Les saken her.

Powered by Labrador CMS