– Jeg er ingen Keane

Daley Blind snakker om Keane-sammenlikningen, hvordan Twitter-kontoen eksploderte og om en beskjeden Falcao.

Publisert Sist oppdatert

Midtstopper, vingback eller midtbane?

Det var spørsmålet vi stilte oss da den 24-årige bronsevinneren i VM signerte for Manchester United i slutten av august.

Med en pasningssikkerhet på 89 prosent har Daley Blind i alle fall bevist at han takler midtbanerollen svært godt. Ja, faktisk så godt at noen har sammenliknet han med klubbens tidligere midtbanegeneral Roy Keane.

Manchester United Training Session

– Det går ganske bra, men vi har så vidt startet. Jeg har funnet meg godt til rette. I England er det ikke så vanlig å spille seg opp bakfra, men United gjør det. Det er der bakgrunnen min fra Ajax er nyttig.

Selv om Ajax også er en stor klubb innrømmer Blind, som så mange andre spillere, at han først nå innser hvor stor klubb Manchester United er.

– I det jeg hadde signert for Manchester United eksploderte Twitter-kontoen min. Denne klubben er så stor. Sir Bobby Charlton kommer innom garderoben etter hver kamp. Det er fint å se. Han sier ikke mye, han bare er der som det klubbikonet han er.

Da Louis van Gaal tok over United var det mange som trodde det ville komme en drøss med nederlendere, men hittil er Daley Blind den eneste (pluss Timothy Fosu-Mensah om vi regner med akademiet). Isteden har tre sør-amerikanere kommet inn. Ifølge Blind blir garderobekulturen bedre og bedre etter hvert som spillerne blir kjent med hverandre.

– Robin van Persie hjalp meg masse i begynnelsen. Nå er jeg en del med de andre spillerne også. Vi er en fin gjeng med spillere som Di María og Falcao. De er verdensklassespillere som er veldig jordnære. Falcao virket til og med beskjeden da jeg møtte ham for første gang. Det er opp til meg å strekke meg til deres nivå. Også der er bakgrunnen min fra Ajax nyttig.

Blind snakket også litt om skademarerittet klubben har opplevd siden han kom. Ifølge ham selv tåler han belastningen så langt.

– Premier League er fysisk krevende, men jeg tåler det. Jeg er vandt til Champions League og det å spille kamp hver tredje dag. Vi har mange skader, men jeg er OK.

– Jeg har ikke hatt sjansen til å ta det med ro ennå. Spillere og fans har ett motto: «hold det gående i 90 minutter».

Powered by Labrador CMS