Er skademarerittet på vei tilbake?

Skademarerittet så ut til å være over for Manchester United. Se vår grafiske oversikt her.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i sesongoppkjøringen begynte varsellampene å blinke, og da Manchester United serieåpnet hjemme mot Swansea 16. august, manglet Louis van Gaal hele elleve spillere på grunn av skade.

Situasjonen forbedret seg sakte, men sikkert, og i bortekampen mot West Bromwich var det bare Jesse Lingard, Antonio Valencia, Jonny Evans og Paddy McNair som var utilgjengelige.

Men i kampen, mot Chelsea, manglet både Falcao og Phil Jones. Så ble også Rafael skadet, og skadesituasjonen lysnet ikke før Manchester United skulle ta imot Southampton på Old Trafford i januar.

– Jeg har bare en skadet spiller. Kan dere tro det? uttalte en smørblid Louis van Gaal den gang, og ble samtidig en stor suksess på Internett.

Men Van Gaals uttalelse ble etter hvert en sannhet med modifikasjoner. Før oppgjøret mot Southampton ble sparket i gang, rakk nemlig både Marcos Rojo og Rafael å gi Ashley Young selskap på skadelisten.

Fire kamper senere kunne imidlertid Van Gaal juble. Før omkampen mot Cambridge var det nemlig bare Michael Carrick som ikke var tilgjengelig. Og slik var det også mot både West Ham og Burnley.

10962160_10155225045395241_372914452_n

Men mot Burnley tok det bare fem minutter før Phil Jones måtte forlate banen. Midtstopperen, som later til å være laget av porselen, tråkket tilsynelatende over i en duell med Michael Keane.

20 minutter senere måtte Daley Blind ta telling etter en duell med Ashley Barnes. Midtbanespilleren sprang i garderoben for å få behandling, og klarte å holde seg tolv minutter på banen før han også måtte ut.

Etter kampen mente Van Gaal at situasjonen med Blind ikke var alvorlig, og at han regnet med å ha ham tilgjengelig til oppgjøret mot Preston.

Nederlenderen var imidlertid mer bekymret for Phil Jones. Etter kampen trodde Van Gaal overraskende at Jones hadde fått trøbbel med kneet, selv om det så ut til at det var ankelen som fikk seg en smell.

Forhåpentligvis er ikke skaden til Jones altfor alvorlig. Manchester United har ikke råd til et nytt skademareritt med viktige kamper uke etter uke.

Powered by Labrador CMS