– Blind imponerer meg

Tidligere United-stopper Jaap Stam, har mye positivt å si om sin landsmann Daley Blind.

Publisert Sist oppdatert
db
Daley Blind

Stam, som i årene mellom 1998 og 2001 var en koloss i Uniteds midtforsvar, sier til ManUtd.com at Blinds talent, arbeidsmoral og anvendelighet, gjør ham til en spillertype et hvert lag har behov for.
Siden 42-åringen også er Ajax-manager Frank de Boers assistent, har han inngående kjennskap til Blind siden han før fjorårets overgang fikk anledning til å studere ham på nært hold.

– Derfor var jeg selvfølgelig også klar over hans kvaliteter, sier trippelvinneren fra 1999:

“Daley Blind er en kvalitetsspiller, og taktisk veldig dyktig.”

Jaap Stam

– Blind spilte både defensiv midtbane og i forsvar for oss. Likevel, selv om han gjorde en god jobb, går det ikke an å sammenlikne vår liga (Eredivisie) med Premier League. Det er noe helt annet.

– Uansett er han en kvalitetsspiller, og taktisk veldig dyktig. Han er også en glimrende pasningslegger med to kvikke bein. Siden han også kan spille i flere posisjoner, synes jeg det er helt strålende, både for manageren (Louis van Gaal) og laget, å ha en spiller som ham i stallen, sier Stam, som søndag returnerer til sin gamle hjemmebane for å ta del i legendekampen mot Bayern München.

js
Jaap Stam feirer 2-0-seieren over Newcastle i FA-cupfinalen 1999. Det var bare ett av tre troféer han var med på å vinne i løpet av ti dager i mai.
Powered by Labrador CMS