Slik var pressekonferansen

Blind og Falcao møtte pressen, mens Van Gaal forteller hvorfor Welbeck måtte gå og at det er plass til alle.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag var Louis van Gaal flankert av to av klubbens to nyvinninger, Daley Blind og Radamel Falcao, da det ble avholdt pressekonferanse på Old Trafford.

Det var Falcao som fikk de første spørsmålene, og mannen som faktisk viser seg å være 28 år lot til å være fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg er glad for å være her. Det er en stor utfordring for meg, og for karrieren min. Jeg har alltid drømt om å være i en klubb som Mancheter United.

Om kneskaden:

– Jeg føler meg bra. Jeg startet å spille for to måneder siden med Monaco, og har forbedret meg mye den siste måneden. Jeg har scoret mål, og det er viktig for en spiss. Jeg har tro på formen, og det går bra med kneet mitt.

Hvorfor han er selvsikker:

– Det er ny prosess og et nytt lag. Det har kommet flere nye spillere i år. Jeg tror United har bygget et bra lag for denne sesongen, og for framtiden. Jeg har lyst til å være her og være en del av prosjektet.

Om å tilpasse seg klubben:

– Jeg trenger ikke tid. Etter to kamper er alt som vanlig. Manchester United har veldige gode spillere. Men jeg tror ikke jeg kommer til å slite med å tilpasse meg.

Om manglende Mesterliga-spill:

– Det er ikke mulig i år, men jeg er overbevist om at vi kommer til å kvalifisere oss til neste år.

PRESS: Falcao setter sine egne mål, og danser etter sin egen pipe.

– Vil bli i mange år


Hvorfor han valgte United:

– Jeg tror på prosjektet, og at United er den beste klubben for min spillestil.

Om presset i Manchester, sammenlignet med hans tidligere arbeidsgivere:

– Jeg har fått spille i store klubber, og vunnet kamper og trofeer. Men jeg vil heller fokusere på den nåværende situasjonen, og gjøre det jeg kan innenfor de rammene klubben gir meg. Jeg setter mine egne mål, og det er slik jeg presser meg selv som et individ, kan du si.

Om å passe inn i United:

– Det er en intelligent gruppe, så vi vil være i stand til å spille slik manageren vil sette oss opp, og tilpasse oss etter det.

Om fortiden, og om behovet for å slå seg ned i en klubb:

– Jeg håper jeg kan bli i mange år, og skape historie i denne klubben. Da jeg var i Porto og Atlético ville jeg alltid forbedre meg. Jeg har drømt om å spille for en klubb som denne. Nå vil jeg bli her i mange år.

Daley Blind

Vår fleksible nederlender fikk også sin plass i solen.

Om posisjon på banen:

– Jeg kan spille forsvar og midtbane. Det er opp til treneren hvor jeg spiller, og jeg vil gjøre mitt beste. Jeg er glad for å jobbe med Louis igjen, og han ga meg tillit på landslaget.

På spørsmål om Van Gaal er en kravstor manager innrømmer Blind at det er et vanskelig spørsmål, hvorpå Van Gaal ber han passe seg til latter fra pressen.

– Alle kamper er forskjellige, og under verdensmesterskapet leste han kampene veldig bra. Spådommene hans om kampbildet treffer nesten alltid, så vi vet selv hvordan vi skal forberede oss, og hva vi må jobbe med.

FULL KLAFF: Van Gaal – en mann med en plan, skal vi tro Daley Blind.

Louis van Gaal hadde naturligvis sitt å si, spesielt om klubbens politikk, fokuset på utvikling av spillere, og hvordan han skal få den nye gruppen til å fungere.

Om å få plass til alle spillerne i laget:

– Hvordan får jeg plass til alle? Vi kjøpte seks spillere, hvis man inkluderer Falcao som er på lån. Vi lot 14 spillere gå. Hvordan få dem inn? Det er ikke så vanskelig, når man erstatter 14 med 6.

Om ungdomsspillerne:

– Når man ikke lar spillere gå tillates man aldri å gi ungdommen sjansen. Her har vi en politikk der vi vil utvikle spillere. Det er mer risikabelt, men jeg mener det er den eneste veien å gjøre det på for en klubb som Manchester United. Den eneste. Når 6 erstatter 14 er det 8 ledige plasser. Jeg har brukt flere unggutter i pre-season, og jeg har brukt dem også under sesongen. Jeg vil alltid gi spillerne mine sjanser, men de må også ta dem. Jeg kan ikke ta sjansene for dem. Dette er vår politikk: mulighetene er der, og guttene må vite det. Det er derfor United har kommet til meg.

– Rooney og Van Persie er standarden


Om han hentet Falcao fordi Van Persie ikke er hva han var:

– Robin er bedre nå enn han var før VM, hvor han kom inn med skade. Jeg har latt han trene i tre uker, og han er i bedre form enn jeg noen gang har sett.

Om å få muligheten til å signere Falcao, og hvorfor Welbeck forlot klubben:

– Vi visste at vi allerede hadde flere ungdomsspillere som kunne passe inn i denne posisjonen. Når man kan kjøpe en spiller som Falcao, da tviler jeg ikke. Han er en av de beste spissene i verden. Statistikken hans er utrolig. På treningsfeltet i dag fikk han én pasning, og den satt han rett i mål. Det sies at jeg legger for mye press på ham, men jeg vet at det er veldig vanskelig å komme fra en annen klubb til Manchester United. Vi er i en prosess, 14 spillere har gått og 6 har kommet, det betyr at det er totalt 20 endringer. Det er en helt ny stemning i garderoben. Daley, Falcao og alle de andre er med i denne prosessen. Det er ikke så lett, og det er derfor jeg ber om tid. Jeg visste på forhånd at dette kom til å skje. Alle spillerne skal få muligheten til å overbevise meg om ferdighetene sine. Welbeck spilte tre sesonger her og i Sunderland uten å ha Van Persies eller Rooneys statistikker å vise til. Det er standarden. Det er derfor vi lot ham gå. Og når vi kan få Falcao… Men vi har også flere unggutter. Det er klubbens politikk. Jeg gjentar meg selv, men det er derfor jeg er her. For å hjelpe til med transformasjonen i den nye prosessen.

Da det hele var over grep Van Gaal igjen etter mikrofonen, for å berømme colombianeren for sin imponerende engelsk.

– I mitt første år i Spania snakket jeg engelsk, og deretter spansk. Falcao har nettopp kommet hit, og snakker engelsk for dere, sa nederlenderen med en smilende Falcao i bakgrunnen, som flere ganger unnlot å bruke tolk og var komfortabel med å uttrykke seg selv.

Powered by Labrador CMS