Ryktesaker, uke 50

Sjokkretur for Jonny Evans?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. desember:

08.32: United vurderer å komme med et bud på opp mot £30 millioner for den 20 år gamle brasilianeren Malcom. Det skriver Duncan Castles (som det er velkjent at skal stå Mourinho nært, uten at det betyr at han alltid treffer) for The Sunday Times.

Venstrebeinte Malcom kan spille i alle de tre posisjonene rett bak spissen. Han har bidratt med sju mål og fire målgivende pasninger i Ligue 1 denne sesongen hittil.

Malcom er forventet å koste rundt £26 millioner, skriver Castles.

08.13: Daily Mirror skriver at Jonny Evans kan ende i United igjen. Mourinho skal ifølge avisen mene at Louis van Gaal gjorde en stor feil ved å la Evans gå til West Bromwich, og ønsker nå å signere nordiren tilbake.

I så fall må United slå Manchester City og Arsenal i kampen om Evans. City fikk et bud på £20 millioner avslått i sommer, og Arsenal har også lenge vært kreditert med interesse.

Uniteds interesse skal ha blitt forsterket av at Bailly er ute lenge. WBA kommer sannsynligvis til å akseptere et bud på rundt £30 millioner for kapteinen sin.

Noen grunner til å ikke tro på dette ryktet:

  • Den er ikke skrevet at en av de journalistene som jobber tettest med United.
  • Det er typisk med slike ryktesaker rett før en kamp mellom klubbene.
  • Daily Telegraph har også en sak om Evans, der både City og Arsenal nevnes, men United er aldri nevnt som en mulig destinasjon. Den artikkelen er signert John Percy, som vanligvis er en svært treffsikker journalist.

Lørdag 16. desember:

12.05: Flere United-spillere er også ryktet bort i januar. Manchester Evening News skriver at spillere som Luke Shaw, Daley Blind, Matteo Darmian og Henrikh Mkhitaryan kan forsvinne ut portene.

12.00: I lys av Uniteds stadig økende skadeliste, spesielt på midtbanen, er det ikke så rart at vi kobles til nettopp denne posisjonen.

Hvis vi skal tro Don Balon, gjengitt av Daily Mirror, har Mourinho sett seg ut Real Madrids Mateo Kovacic.

Kovacic har ikke klart å spille seg til en fast plass på (kanskje) verdens beste midtbane i Madrid etter overgangen fra Inter Milan og har denne sesongen måtte ta til takke med to innhopp i La Liga – og ytterligere tre i Champions League.

Fredag 15. desember:

12.30: Tyrkiske medier melder, ifølge talkSPORT, at Galatasaray forbereder et fremstøt mot Matteo Darmian, med henblikk på en overgang i januarvinduet.
Istanbul-klubben sies å være lystne på en 18 måneder lang låneavtale som inkluderer muligheten til å gjøre avtalen permanent.

08.10: Så melder Marca (via The Sun) at Barcelona har kastet sine øyne på Daley Blind. Katalanerne har merket seg at nederlenderens kontrakt utløper ved sesongslutt, og ønsker å hente ham til Camp Nou på «free transfer» til sommeren.

07.50: José Mourinho er klar til å kvitte seg med Henrikh Mkhitaryan for å rydde plass til Mezut Özil. The Mirror skriver at United-manageren vet han må slanke stallen før han kan hente inn spillere på «megakontrakter» à la den Özil vil kreve når han til sommeren etter alt å dømme står uten kontrakt med Arsenal.

Torsdag 14. desember:

16.00: Chelseas hardtarbeidende brasilianske ving Willian har ikke fått den spilletiden han har vært vant med å få den siste sesongen under Antonio Conte. United-sjef José Mourinho skal være stor fan av sin gamle elev, og ser dermed sitt snitt til å forsøke hente brassen allerede i januar.

Hvis vi skal tro opplysningene Daily Mail har fått, har United allerede forespurt Chelsea om 29-åringen. Istedenfor å oppgi prislapp, skal imidlertid de helblå fra London ha svart at de ikke er interessert i å selge. Ifølge avisen mener Conte stallen allerede er for tynn, og italieneren vil heller kjøpe flere spillere enn å selge unna de han har.

Offentlig er Willian tilsynelatende glad for å bli værende i klubben, men brassen er visstnok lei av å ikke spille og også veldig klar over at Mourinho liker ham.

For oss høres det troverdig ut at Mourinho er interessert, men det ser ikke ut til at Daily Mail har noen kilde på at Willian vil bort. Dette baserer de kun på at han spiller lite.

09.25: Monacos brasilianske back, Fabinho, ytrer planer om å forlate den franske rivieraen ved sesongslutt.
24-åringen, som i sommer uttalte at han var interessert i en overgang til United, bekrefter på en pressekonferanse, ifølge Daily Mail, at han er klar til å forlate Monaco. Dermed har han alarmert interesserte klubber som Atletico Madrid og PSG – i tillegg til, selvsagt, Manchester United.

09.10: Daily Mail melder at Arsenals Mezut Özil vil foretrekke en overgang til Manchester United fremfor Barcelona, dersom han skulle forlate Emirates i nærmeste fremtid.  Tyskeren skal allerede ha avslått et kontraktsforslag som ville ha gitt ham £235.000 i uken for å bli værende i Nord-London, og påstås å ha gjort det klart overfor venner at han øyner en overgang til Old Trafford.

Onsdag 13. desember:

08.05: Vi liker egentlig ikke ryktespredere som Daily Express, men vi nevner med én setning at avisen kobler PSG-backen Thomas Meunier til Manchester United for en overgangssum på 30 millioner pund. Bakgrunnen for det hele er fort vekk er samtale mellom Meunier og Watford-spilleren Christian Kabasele på Twitter om Football Manager.

08.00: Juventus-back Alex Sandro har blitt koblet til United i det siste, men ifølge The Sun er det Chelsea som sitter i førersetet. Brasilianeren ble for dyr for London-klubben i sommer. José Mourinho skal ønske seg Sandro allerede i januar, med Danny Rose som et annet alternativ.

07.45: Både i Atlético Madrid og Manchester United skal det nå være en felles oppfatning om at Antoine Griezmann vil ende i Barcelona førstkommende sommer. Kilder innenfor Old Trafford skal i alle fall ha fortalt Independents rykteguru, Miguel Delaney, at spanjolene er «langt foran» i racet om franskmannen som glapp for United i forrige overgangsvindu. Det skal imidlertid ikke skape altfor stor bekymring, all den tid klubben har flere alternativer på blokken.

Tirsdag 12. desember:

21.45: Vi legger dette inn i ryktebørsen, selv om det strengt tatt ikke gjelder en overgang. Den spanske avisen Marca skriver på tirsdag at det som skal ha utløst slagsmålet i Old Trafford-tunnelen var en slengbemerkning rettet mot Zlatan Ibrahimovic fra en i Citys trenerstab.

– Du snakker mye, men beveger deg lite, skal ha blitt sagt, skriver MEN.

Vel, vi legger til at Zlatan Ibrahimovic alene har flere titler enn Manchester City som klubb…

08.45: Arsenal vil forsøke å få Mesut Özil til å forlenge kontrakten med klubben, men London-klubben har hastverk, melder Daily Mail. 1. januar står tyskeren fritt til å snakke med andre klubber og kontrakten hans går ut i sommer. Manchester United og Barcelona nevnes som de to klubbene som leder an i jakten på Özil.

08.30: Journalist og forfatter Robert Beasley, skriver at koblingen mellom Manchester United og Gareth Bale er mer enn bare løse rykter. Beasley hadde bedre kontakt med José Mourinho enn det noe annen engelsk journalist hadde, og skrev en bok om portugiseren sist sesong.

Mandag 11. desember:

14.46: United er klare til å selge Luke Shaw, og flere klubber er interesserte – blant dem Newcastle. Det melder The Sun. Problemet er at Shaw ikke vil tjene like godt i andre klubber, og backen ønsker derfor en utbetaling på £5 millioner for å dra (årslønna er på £7 millioner, og han har kontrakt ut neste sesong om United som ventet tar i bruk forlengelsesopsjonen). United skal være villige til å betale £2 millioner, så partene er et stykke fra hverandre foreløpig om dette stemmer.

14.36: The Sun skriver at José Mourinho har holdt krisesamtaler med Marouane Fellaini i håp om å få belgieren til å bli i klubben.

Fellainis kontrakt går ut den kommende sommeren, og han kan dermed gå i samtaler med andre klubber ved årsskiftet. PSG og Besiktas nevnes som klubber han har blitt koblet til.

Mourinho skal ha fortalt Fellaini at han vil få mer enn nok av førstelagssjanser om han velger å bli.

14.35: Før vi gjør oss helt ferdige med Daily Star, så melder de også at Henrikh Mkhitaryan ønsker samtaler med Mourinho for å forsikre seg om at han har en fremtid i klubben.

14.25: Arsenal sies plutselig å være favoritten til å signere Sergio Romero, som i går ble linket bort fra United. Problemet er at det er Daily Star som melder det, og at de uansett bare har basert det hele på hvem som er oddsfavoritt. Vi gjesper og går videre.

Powered by Labrador CMS