– Pinlig og trist

Robin van Persie var en nedslått mann etter tapet på Island.

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske landslagskapteinen var tydelig skuffet og klar i sin dom etter å ha lagt tre viktige EM-poeng igjen på Sagaøyen i Nord-Atlanteren:

– Dette var veldig smertefullt og trist, vedgikk han, og ga klart uttrykk for irritasjon over at laget nok en gang hadde latt seg lure av en dødballsituasjon. Måten islendingene fikk lov til å øke til 2-0 var alt annet enn akseptabel, mente Van Persie da han etter oppgjøret ble bedt om å forklare nederlaget overfor De Telegraaf.

– Vi har snakket så mye om frispark og innlegg fra kantene, og så scorer de på nettopp den måten, nærmest mumlet han oppgitt.

– Etter det spilte vi lange baller fremover. Vanligvis fungerer det bra, men ikke i kveld. Vi skapte ikke farligheter i det hele tatt, innrømmet den 31 år gamle landslagskapteinen.

United-kamerat Daley Blind mente at hele laget nå bør gå i seg selv:

– Alle mann trenger å ta seg en god titt i speilet. Det starter nemlig med en selv, og ikke med treneren (Guus Hiddink), sa han, og manet til fornyet optimisme foran det videre kvalifiseringsspillet.

Netherlands Training & Press Conference - 2014 FIFA World Cup Brazil
Daley Blind – ser seg om etter et speil.

– Det blir viktig for oss å vinne neste kamp (hjemme mot Latvia 18. november) , understreket han, og la til at motgangen vil bli snudd til medgang dersom spillerne bare klarer å bevare troen på det de holder på med.

– Hvordan dette kunne skje? Et vanskelig spørsmål. Igjen ble vi straffet på en dødballsituasjon, og det på en måte som ikke burde ha latt seg g jøre på dette nivået. I tillegg har vi for få målscorere på laget, sa Blind og innrømmet at 0-2-resultatet mot islendingene kom som et sjokk.

P.S. Etter tre kvalifiseringskamper står Nederland med kun de tre poengene de skaffet seg mot Kasakhstan like før helgen.

Powered by Labrador CMS