«United-mål» i fem av de sju siste

Bronsefinalen > finalen. I alle fall for Uniteds del.

Publisert Sist oppdatert

United har én representant i søndagens VM-finale – Paul Pogba.

LES OGSÅ: Mannen med alle finalene

Før det skal bronsefinalen spilles (lørdag 16.00). Der har vi potensielt seks spillere i aksjon, nemlig Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Ashley Young, Jesse Lingard, Marcus Rashford og Phil Jones.

Det er selvsagt ikke en like stor kamp, men det er en kamp som har blitt preget langt mer av Manchester United enn finalene i turneringen har blitt.

Faktisk har spillere med Manchester United på CV-en scoret i fem av de siste sju bronsefinalene, og det inkluderer fem mål på de tre siste bronsefinalene.

Under ser vi tilbake på United-involvering i de sju siste bronsefinalene.

2014

Louis van Gaal og hans Nederland kom seg bare nesten til finalen, men i bronsefinalen smadret nederlenderne Brasil, og sikret seg bronsemedaljene.

Robin van Persie og Daley Blind (som alle følte seg trygge på at ville signere for oss) scoret to av målene i Nederlands 3-0-seier mot hjemmelaget.

2010

Bronsefinalen i 2010 ble spilt mellom Uruguay og Tyskland, og endte til slutt med en 3-2-seier til tyskerne i Port Elizabeth.

Diego Forlán vant Gullballen som beste spiller i mesterskapet, og ingen scoret flere mål enn det han gjorde – takket være at han scoret sitt femte og siste mål i mesterskapet ved å gi Uruguay ledelsen.

2006

Som de fleste husker ble dette mesterskapet arrangert i Tyskland, og mange av dere husker nok også at tyskerne selv endte i bronsefinalen – etter en dramatisk semifinalekamp mot Italia.

I bronsekampen slo Bastian Schweinsteiger til med to av målene i Tysklands 3-1-seier mot Portugal. Tenk om vi kunne fått ham allerede den gang?

VANT ÅTTE ÅR SENERE: Bastian Schweinsteiger.

2002

Den kommende United-spilleren Park Ji-Sung spilte kampen, men kom ikke på scoringslista. Det endte med sørkoreansk tap mot Tyrkia.

1998

Verken Jaap Stam eller Edwin van der Sar scoret da Nederland tapte 1-2 mot Kroatia i bronsefinalen i Paris.

1994

Sverige kom seg helt til semifinalen av 1994-VM før det ble tap mot Brasil etter en Romario-scoring.

I bronsefinalen gikk det mye bedre for svenskene. De smadret Bulgaria 4-0 på Rose Bowl, og alle målene kom i den første omgangen! Den tredje av disse scoringene ble scoret av Henrik Larsson, som mange år senere skulle ende opp med å få et låneopphold i United.

1990

England tapte bronsefinalen 1-2 mot vertsnasjonen Italia på Stadio delle Alpi i Torino.

Englands mål ble scoret av David Platt, som fikk en finfin karriere selv om United lot han gå gratis vinteren 1985.


Vi må tilbake til 1986 for å finne forrige VM der ikke en eller annen med United-forbindelse var representert i bronsefinalen – og i de fleste tilfeller etter det har altså de med denne forbindelsen bidratt i målprotokollen.

Over til dere, Lukaku, Fellaini, Young, Lingard, Rashford og Jones.

Powered by Labrador CMS