Martials første og Pogba-dobbel

Mye glede for Uniteds franske duo, og frustrasjon for Blind. Vi fulgte landskampene der United-spillere var involvert.

Publisert Sist oppdatert

Over 25 United-spillere er tatt ut til diverse A- og U-landslag denne landslagspausen, og i påvente av Manchester-derbyet om i underkant av to uker, følger vi dem mens de er i aksjon.

Bare en av United-spillerne som i kveld ble tatt ut til landskamper fikk ikke spilletid, mens Ecuadors lagoppstilling til kampen mot Brasil i kveld fortsatt ikke er klar.

Det ble en god kveld for både de Gea og Anthony Martial, og særlig sistnevnte som i kveld noterte seg for sitt første mål for Frankrike.

Kvelden ble tilsvarende frustrerende for Daley Blind, mens sympatiske Juan Mata nok var mer glad for å se landet sitt vinne enn frustrert over å se hele kampen fra benken.

Italia – Frankrike

Både Paul Pogba og Anthony Martial var i aksjon for Frankrike, som noterte seg for en komfortabel borteseier mot Italia.

pogba_martial

Dermed tok det franskmannen totalt 12 kamper for Frankrike før han endelig fikk nettkjenning.

Pogba var igjen fremme på 3-1-scoringen, da han sendte igjennom venstreback Layuvin Kurzawa med det som faktisk var en genial stikker. Uniteds midtbanestjerne leverte generelt sett en meget god kamp, og ser absolutt ikke ut til å være preget av sommerens lange EM.

Flere ganger viste han prov på sitt enorme driblereportoar, og ikke minst sitt rykk og sin styrke defensivt. Martial ble på sin side byttet ut til pause, men virker absolutt friskere og mer involvert enn det han har vært i United-trøya så langt denne sesongen. Kanskje rekker han å komme tilbake til godt gammelt slag før City-kampen?

Frankrikes lagoppstilling (4-3-3): 

Mandanda; Sidibé, Varane, Koscielny, Kurzawa; Matuidi, Kanté, Pogba; Griezmann, Giroud, Martial.

Italias lagoppstilling (3-5-2):

Buffon; Barzagli, Astori, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Bonaventura, De Sciglio; Pellé, Eder.

Spania – Belgia:

de gea front

Senere spilte han seg imidlertid inn, og leverte på sedvanlig vis en god kamp i det spanske buret. Blant annet gjorde han en fenomenal redning da han avverget redusering etter et langskudd fra Kevin de Bruyne som gikk via Marc Bartra.

Juan Mata fikk en etterlengtet retur til Spania-troppen denne gangen, men fikk ikke en etterlengtet retur på banen torsdag. Mata var ubenyttet reserve og måtte fra benken se offensiv midt-konkurrent David Silva score begge Spanias mål.

Kampen var en opptur for Spania, som slo tilbake etter et svakt EM med å regelrett feie Belgia av banen i store deler av kampen. David Silva ser ut til å være i skummelt god form om dagen, og forhåpentligvis kan United greie det Belgia ikke fikk til i derbyet den 10. september.

Nederland – Hellas:db

Daley Blind spilte hele kampen for Nederland, og «Oranje» hadde egentlig ganske bra kontroll på grekerne gjennom hele kampen. Stopperen leverte en helt ok match, og spilte seg iallefall ikke ut av Nederlands førsteellever.

Dessverre glapp det to ganger, og det holdt til et frustrerende 2-1-tap for Danny Blinds menn. Dermed får Daley for første gang denne sesongen kjenne på følelsen av nederlag, noe som forhåpentligvis ikke fortsetter inn mot City-kampen. Målscorerene var forøvrig Georginio Wijnaldum (1-0), Konstantinos Mitroglu (1-1) og Giannis Gianninotas (1-2).

 

 Blind har forøvrig åpnet United-sesongen særdeles bra.

Memphis Depay måtte på sin side se landslaget sitt hjemmefra, eller på stadion, dersom han har billett. Han var ikke i Danny Blinds tropp.

Ecuador – Brasil

Antonio Valencia, som for Manchester United har imponert som høyreback, er i kveld den eneste som spiller en tellende landskamp. Klokken 23.00 norsk tid er han nesten bombesikkert i aksjon mot Brasil, dersom han ikke er skadet.

av

Uruguay – Argentina:

Hverken Marcos Rojo eller Sergio Romero får spilletid under José Mourinho, men de er begge tatt med til Argentinas kamper i VM-kvalifiseringen. Den kampen spilles imidlertid ikke før klokken 01.30 i natt. Argentinas Twitter-konto er imidlertid tidlig ute med lagoppstillingen:

Sergio Romero får tillit fra start, mens Marcos Rojo er benket. Ex-red Angel Di Maria spiller for øvrig også i kveld.

Powered by Labrador CMS