Ryktesaker, uke 22

Marca: – Bud på Fabregas. Journalist: – Ikke tro for mye på dette.

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 01.juni:

14.00: Ikke tro altfor mye på de nye Fabregas-ryktene, advarer journalist.

12.45: The Telegraph skriver imidlertid at Arsenal ikke vil ha Fabregas, og at det er City som er favoritter.

12.25: Bud inne på Fabregas? Tja, kanskje…selv om Marca ikke akkurat er verdens mest pålitelige historisk sett.

12.05: Daily Mail har en stor sak om Uniteds spillerjakt. De hevder totaltsummen kan ende på 220 millioner pund, og at Luke Shaw trolig er klar i løpet av noen dager. Det skal sies at united.no ikke har sett journalisten Ron Sheperds navn på så veldig mange virkelig gode saker om United før. Les saken her.

11:46: Ifølge De Telegraaf skal Louis van Gaal ha en liste klar på hvilke spillere han ønsker seg. På denne listen er navn som Mats Hummels, Bastian Schweinsteiger, Kevin Strootman og Liverpool-linket Jevgen Konoplyanka. Alle disse skal Van Gaal være interessert å signere etter Fotball-VM.

10:35: Barcelona skal ha avslått et bud på Alexis Sanchez fra Manchester United! Dette melder den spanske avisen Sport, ifølge Daily Mirror. Sanchez skal ha vært nær en overgang til Juventus, men dette skal ha stoppet og nå har både PSG, Liverpool og United fått sine bud avslått av Barcelona.

10:30: Daily Express, ikke en av de mest troverdige avisene, melder at Louis van Gaal skal ha bestemt seg for å hente Kevin Strootman fra Roma. Strootman er enda skadet og vil miste de første månedene av sesongen, men dette skal være likegyldig for Van Gaal. Du kan lese alt her.

09:22: Javier Hernandez til Valencia? Dave Kidd i The Mirror hevder ihvertfall at Valencias nye styrtrike eier, Peter Lim, er interessert i Hernandez som selv vil forlate for garantert spilletid. Du kan lese hele saken her.

Lørdag 31. mai:

18:03: Cesc Fabregas skal ha gjort det klart at han vil forlate FC Barcelona og et nytt stoppested kan bli Manchester United. United var svært interessert i spanjolen i fjor og interessen virker ikke å ha dempet seg. Overgangssum er blitt spekulert til å være £30m for spanjolen.

14.18: Den marokkanske midtstopperen Mehdi Benatia har i ukesvis vært linket til Manchester United. Han blir ikke billig, ifølge Daily Express… Les mer om det her.

13.22: Mindre pålitelige Daily Star hevder at Yevhen Konoplyanka nærmer seg Manchester United. Ukraineren som de fleste trodde skulle signere for Liverpool i januar – og som også vekte interesse hos Tottenham – kan koste Louis van Gaal £12 millioner. Les mer om det her.

Forresten, for dere som ikke har sett det, kan dere se vidundermålet Konoplyanka scoret mot England i en VM-kvalifiseringskamp i 2012.

12.47: Er Luke Shaw virkelig snart på vei? Mye har blitt meldt de siste ukene. Nå melder Daily Express at 18-åringen nærmer seg Old Trafford, og at Southampton er på utkikk etter erstatning. Les saken her.

09.23: Men hvor aktuell er egentlig nevnte Koke?

08.43: Han har lenge vært linket til United. Koke, unggutten som var med å tape Champions League-finalen mot Real Madrid for Atletico Madrid forrige helg, skal også nå være et hett navn på Camp Nou. Den nye Barca-sjefen Luis Enrique har lenge hatt øynene oppe for 22-åringen, og forsøkte ifølge Daily Mail å signere den kreative midtbanespilleren allerede for to år siden. Les mer om det her.

Fredag 30. mai:

18.35: Én av ryktespaltens gjengangere, Cesc Fabregas, er ikke til salgs ifølge Barcelona-president Josep Maria Bartomeu.

– Vi vil ikke selge spillere. Barca vil ikke selge Fabregas eller noen andre spillere som visstnok skal være tilgjengelige på markedet, sier Bartomeu ifølge Sky Sports.

16.20: En liten oppdatering på Luke Shaw fra Guardians Jamie Jackson. Etter å ha én gått en ekstra runde i tankeboksen skal 18-åringen nå ha bestemt seg for at han ønsker å spille for Van Gaal neste sesong, og United kjemper nå en kamp mot klokka for å få venstrebacken klar før VM. Det er imidlertid vanskelig ettersom det engelske landslaget er i Florida frem til neste lørdag før flyet til Brasil letter påfølgende torsdag. I tillegg er Southampton uten manager og i forhandlinger om andre spillere med andre klubber.

11.00: Porto-forsvarer Eliaquim Mangala sier, ifølge Daily Star, at han ikke vil ta stilling til en eventuell overgang før etter VM. Både United, City og Chelsea påstås å være ute etter den franske landslagsspilleren. Det er ventet at klubben hans vil prøve å sitte igjen med minimum £30 millioner dersom 23-åringen skulle forlate Estádio do Dragão i sommer. Les saken her.

10.50: Samtaler mellom United og Southampton angående Luke Shaw, fortsetter i dag, ifølge BBC. Her kan du lese mer om den saken.

09.35: Om vi skal feste lit til franske L’Equipe, kan United bare glemme en spiller som PSGs Edinson Cavani. Årsaken skal først og fremst ligge i det faktum at United må stå utenfor og se på når Champions League-fotballen blåses igang til høsten. Ifølge avisen er spilleren 99.99 % sikker på at han spiller i pariserklubben også neste sesong. Les mer her.

09.05: Beryktede Metro hevder at United skal være klare til å legge inn et bud på £25 millioner for Real Madrid-vingen Angel di Maria. Du kan lese saken her.

Torsdag 29. mai:

19.49: Det er mulig noen vil bli entusiastiske over å se at Luke Shaw nå blant annet følger Wayne Rooney og Phil Jones, men det er nok liten vits i å legge vekt på det, for det virker som om han rett og slett bare følger folk relatert til England på et eller annet vis.

https://twitter.com/AdamCrafton_/status/472071232930992128

17.41: United har vært koblet til Bacary Sagna, men City blir regnet som den klare favoritten der. Nå ser det uansett ut til at det er helt sikkert at han forlater The Gunners:

16.45: Ifølge Manchester Evening News er United ikke interesserte i Miranda, som Mark Ogden var inne på i går, og Louis van Gaal ønsker seg heller Mats Hummels og Bruno Martins Indi. Hummels må nok United kjempe hardt for, siden Dortmund ikke er presset til å selge på grunn av kontraktslengden. Ut fra det Manchester Evening News skriver trenger United ikke nødvendigvis å ha begge, men å få inn i alle fall én kvalitetsstopper er noe Van Gaal prioriterer.

Lokalavisen skriver også at Woodward håper å få i stand Luke Shaw-overgangen, og at Kevin Strootman og Yevhen Konoplyanka er andre overgangsobjekt for Van Gaal.

16.15: Ifølge sjeldent treffsikre Daily Star har United overtaket i kampen om Yevhen Konoplyanka, siden den ukrainske kantspilleren ifølge avisen heller vil til United enn Liverpool. De siterer Dnipro-sportsdirektør Andrey Stetsenko på at Konoplyanka har en utkjøpsklausul for utenlandske klubber på 15 millioner euro, altså i overkant av 12 millioner pund.

Vi får se om andre mer pålitelige kilder melder om det samme etter hvert.

12.30: Er Danny Welbeck tiltenkt rollen som Romelu Lukakus erstatter i Everton-angrepet? Den belgiske landslagsspissen har tilbrakt en sesong på Goodison, utlånt fra moderklubben Chelsea. Nå hevder The Express at han trolig går til Borussia Dortmund i en avtale verdt £20 millioner.

Og det er altså her Welbecks navn kommer inn i bildet. Goal.com mener nemlig at han står øverst på Everton-boss Roberto Martinez’ ønskeliste. Welbeck har som kjent vært uvillig til å si noe om sin fremtid som United-spiller, noe Martinez’ utvilsomt har merket seg. Les mer her.

08.10: Real Madrid-spissen Alvaro Morata er interessert i en overgang til Premier League, og uttrykker ønske om napp hos enten Arsenal eller Manchester United. Det er Daily Star som skriver dette.
21-åringen skal tidligere i år ha gitt Real-ledelsen beskjed om at han ønsker seg bort. «Spanske medier» mener da også at han høyst sannsynlig forlater Santiago Bernabeu denne sommeren. Les mer.

08.05: Spanske El Confidencial hevder at Manchester United er villig til å utløse klausulen som er heftet ved Atletico Madrids Koke. I så fall betyr det et utlegg på €60 millioner (rundt £49 millioner). Koke hevdes å ha en stor beundrer i Uniteds nye manager Louis van Gaal. Den nederlandske sjefen støtter da også helhjertet oppunder klubbledelsens forsøk på å få til en avtale om den 22 år gamle midtbanemannen.

08.00: David de Gea siteres på at han forsøker å overtale Cesc Fabragas til å bytte Camp Nou ut med Old Trafford, men United-keeperen innrømmer at det er vanskelig.

Onsdag 28. mai:

18.00: De tidlige meldingene om at United var i ferd med å sikre seg João Miranda, har utover dagen blitt avkreftet av flere kilder. Britisk presse virker nå å være sikre på at dette bare var tull, og at ingenting kommer til å skje nå.

 

15.20: Kan ansettelsen av Mauricio Pochettini som ny Tottenham-manager føre til at Luke Shaw velger å droppe United til fordel for å følge sin gamle Southampton-sjef til White Hart Lane? Ex-Red Gary Pallister frykter det. Les her hva han har å si om saken.

14.30: PSV Eindhoven og det nederlandske landslagets vingspiller Memphis Depay har vært nevnt i forbindelse med interesse fra Manchester United. Nå skal han selv,  ifølge Voetbal International, ha gitt sin agent beskjed om at han er lysten på en overgang til Old Trafford, men først etter sommerens Brasil-VM. Les mer her.

11.00: Så følger AS opp sin tidligere melding (se 10.20), med påstanden om at United nå har sikret seg João Miranda for €30 millioner. Overgangen er imidlertid ikke bekreftet av noen av de involverte partene. Vi følger saken i spenning.

10.40: Er Javier Hernandez på vei til Serie A? Italienske Gazetta dello Sport hevder, ifølge SportDirectNews, at mye tyder på at meksikaneren vil spille for Inter Milan fra høsten av. I så fall betyr det at Chicharito slår følge med Nemanja Vidic, som allerede er klar for den italienske storklubben. Les mer her.

10.20: Spanske AS melder at United er i samtaler om om en overgang for Atletico Madrids João Miranda de Souza Filho – bedre kjent som bare Miranda. Det er, ifølge avisen, snakk om et overgangsbeløp på €30 millioner (ca. £24.4 millioner). Inntil videre forholder vi oss til dette som det ryktet det er. Les mer her (på spansk)
OBS: Også Barcelona skal være lystne på den 29 år gamle brasilianeren. Men, katalanerne er visstnok ikke villige til å strekke seg lenger enn til €20 millioner.

08.15: Agenten til Atletico Madrids Arda Turan har bekreftet at en engelsk klubb har lagt inn bud på klienten hans. I den forbindelse anses Manchester United å være en sannsynlig avsender, skriver Inside Futbol, og legger til at den tyrkiske vingen imponerte stort i en sesong hvor Atletico sikret seg tittelen i La Liga, i tillegg til å spille seg frem til finalen i Champions League. Les mer her.

08.10: Brasilianske Esportes Terra hevder at den gamle storklubben Santos ønsker å  hente Anderson på lån. Klubben skal allerede ha sendt avgårde en representant til å forhandle om en overgang for 26-åringen, som ikke imponerte under vårens utlån til Fiorentina. Andersons United-kontrakt utløper i 2015.

08.05: Daily Mail  skriver at Manchester United fortsatt sjekker ut PSGs 19 år gamle sentrale midtbanespiller Adrien Rabiot. Spilleren selv er ute etter spilletid, og er lysten på eventuelt å forlate pariserklubben for å oppnå sitt ønske. Også Arsenal, Manchester City og Chelsea følger etter sigende nøye med på den franske U21-landslagsspilleren. Les mer.

07.50: Roma-forsvareren Mehdi Benatia, som flere ganger tidligere har vært nevnt som kandidat til en midtstopperplass på Old Trafford, kan isteden havne i Chelsea som erstatter for David Luiz.
Spanske Mundo Deportivo hevder i alle fall at Jose Mourinho har øremerket 27-åringen. Les mer her.

07.45: Det har lenge vært spekulsert i at United er interessert i å hente Real Madrids Angelo di Maria til Old Trafford. Derfor blir meldingen om at Arsenal skal ha lagt inn et bud på £30  millioner for ham, neppe tatt imot med glede på styrerommet i Sir Matt Busby Way. I tillegg skal også PSG og Monaco kastet seg inn i budrunden om å sikre seg den 26 år gamle argentineren.
Det er brasilianske UOL Sport som skriver dette, ifølge Soccerlens. Les mer om det her.

Tirsdag 27. mai:

19.55: Mens Daily Mail linker Rio Ferdinand til Tottenham (se nedenfor), uttaler Harry Redknapp selv at han ikke har noen tro på at han kan hente verken Ferdinand eller Frank Lampard til QPR, selv om han selvsagt gjerne hatt tak i sine tidligere elever.

– Jeg elsker Rio, men sannsynligheten for å få ham til QPR er veldig liten, sier Redknapp til Sky Sports.

16.55: Daily Mail er hissig på ryktegrøten om dagen. I går ble det meldt at QPR skulle være en aktuell klubb for Rio Ferdinand, og i dag melder avisen at også Tottenham er ute etter 35-åringen.

10.57: Daily Mail skriver at Braga er interesserte i Bebé. De skriver ikke noe om de har hentet denne saken fra andre, men i forrige ukes ryktesak nevnte vi i alle fall at den portugisiske avisen Correio da Manha skrev om denne interessen. De skrev også at Sporting skal være interesserte også. Les Daily Mails sak her – den inneholder også et videoklipp av hans siste scoring for Paços de Ferreira.

Nå skal også Bebé ha uttalt seg:

09.30: I ryktesaken vil det alltid være noen gode kilder, og andre som er dårligere. Vi liker selvsagt best sakene fra de gode kildene, de vi faktisk tror på, og Mark Ogden i Daily Telegraph er blant de som har best oversikt over hva som foregår i Manchester United. Her er en oppsummering av hva Ogden skriver i denne saken:

– Anderson har skapt trøbbel for Van Gaal og United ved å ikke imponere Fiorentina nok til at Viola beste seg for å kjøpe ham. Klubben må nå bestemme seg for om de skal gi ham en ny sjanse med Van Gaal, eller om en skal selge ham (med stort tap). Porto er interesserte, men kan ikke betale lønna hans, så United må kanskje subsidiere deler av lønna hans videre selv ved salg.

– Det er sannsynlig at Wilfried Zaha blir med på sommerturneen til USA, men han er også en som kan bli solgt.

– United har på Van Gaals instruks strøket Kroos og Fabregas fra ønskelista, som de fleste andre også har nevnt.

– Nani, Tom Cleverley og Javier Hernández er alle ønsket av andre klubber, og Ashley Young og Marouane Fellaini kan også vise seg å bli solgt om det skulle komme bud.

– United er forventet å signere Luke Shaw for rundt £27 millioner etter VM:

– Det blir nå fokusert på å prøve å signere Van Gaals transfermål, og Ogden navngir Mats Hummels og Kevin Strootman. Woodward har ansvaret.

08.55: Vi starter ryktedagen med å fortelle at Daily Mirrors David Maddock, som vanligvis skriver mest om Merseyside-fotballen, melder at United er interessert i Feyenoord-duoen Jordy Clasie og Bruno Martins Indi. Begge er ventet å spille en nøkkelrolle for Nederland i sommerens verdensmesterskap.

Van Gaal må være forsiktig så han ikke provoserer en av Nederlands storklubber rett før VM, men han skal ifølge tabloidavisen ha informert United om at han ønsker de to spillerne. Les saken her.

Clasie er en kortvokst midtbanespiller som Robin van Persie skal ha sammenlignet med Paul Scholes, mens Martins Indi er en midtstopper som allerede i en alder av 22 år kommer til å ha en nøkkelrolle i forsvaret til det nederlandske landslaget.

Manchester Evening News meldte om interessen for de to for nesten to uker siden, og nevnte i tillegg Stefan de Vrij. De Vrij, som kan ende i Lazio, er ikke nevnt av Daily Mirror.

Mandag 26. mai:

21.45: Vi nevnte ryktet om Rio Ferdinand til QPR tidligere i dag, og også seriøse The Guardian skriver at Ferdinand vurderer seriøst å spille for gamlesjefen Harry Redknapp igjen. Men viktigere for United: De skriver også at United fortsatt er i en sterk posisjon vedrørende Luke Shaw.

United skal ha vært sikre på at overgangen var så godt som klar, men selv om Shaw nå tar seg tid til å tenke over ting vil det være en stor overraskelse om ikke Shaw signerer for United, skriver avisen.  Chelsea, og en flokk av andre klubber i både England og utland, følger med på utviklingen i Shaw-saken.

De skriver også at Wilfried Zaha sin fremtid er usikker i klubben, men at han er ventet tilbake på pre-season-trening for United som normalt. Les hele saken her.

20.00: Er Marquinhos den midtstopperen vi henter inn i sommer? Vel, for at vi skal tro det må nok andre enn bare Daily Express melde det, men de mener i alle fall at det er sannsynlig at United vil prøve seg på brasilianeren etter at PSG kjøpte inn David Luiz. Avisen skriver også at United skal ha vært interessert i ham sist sommer. Les saken.

18.55: Daily Star er, som Daily Express, ikke blant de rykteformidlerne det er størst grunn til å tro for mye på. De skriver i dag at United, Arsenal, Liverpool og Tottenham er interesserte i Basel-midtstopperen Fabian Schär, og at det er Spurs som leder an i jakten på spilleren.

Å nevne mange klubber gir flere klikk, noe som kanskje er verdt å i bakhodet med slike saker, men om du tror det kan være noe i det så kan saken i alle fall leses her.

18.30: Mer fra Daily Express, som vi advarer om at ikke alltid er like treffsikre: De melder at Mehdi Benatia kan kjøpes for £32 millioner. United har vært koblet til ham, og i denne saken blir United nevnt sammen med Arsenal og Manchester City som lag som kan være interesserte i Roma-stopperen.

Manchester City er klubben som har blitt nevnt oftest i forbindelse med Benatia i det siste. Les saken.

18.25: Det har vært mer stille rundt William Carvalho i det siste, og kanskje er ikke Louis van Gaal like interessert i det portugisiske stjerneskuddet som David Moyes var? Men i dag melder Daily Express at interessen til United kan blusse opp igjen, og at United kan komme til å betale utkjøpsklausulen på £37.5 millioner pund.

Daily Express hevder det er rapporter i Portugal om dette, men oppgir ingen kilde.

17.03: Siden det ble snakket om £10 millioner for Schweinsteiger: The Sun meldte i går om interesse også, men da var det £32 millioner han var tilgjengelig for. En ørliten forskjell på hva Daily Mail og The Sun har hørt altså…

16.59: Vi nevnte tidligere Daily Mails rykte om at Mats Hummels er lite sannsynlig, og de nevner også at Van Gaal på grunn av dette er i ferd med å vende blikket mot Holger Badstuber. Den høyreiste (og venstrebente) midtstopperen  kan også spille venstreback om nøden er stor.

Van Gaal var mannen som for alvor ga 25-åringen sjansen tidlig i karrieren, men det var også rykter om et noe turbulent forhold mellom de to, og han mistet plassen sin i den andre sesongen under Van Gaal.

Avisen skriver også at en hel gjeng nederlendere blir vurdert av Van Gaal. Feyenoord-duoen Daryl Janmaat (høyreback) og Bruno Martins Indi (midtstopper) blir nevnt, og som tidligere i ryktesaken blir også allsidige Daley Blind og Romas Kevin Strootman nevnt.

15.00: Skjer det vi fryktet? Daily Mail melder at Chelsea nå for alvor har kastet seg inn i kampen om Luke Shaw etter at United ikke har klart å få på plass en avtale ennå. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet… Det skal sies at det ikke er en av korrespondentene som vanligvis har best oversikt på verken United eller Chelsea som har skrevet saken, så det er vanskelig å si hvor treffsikkert dette er.

Shaw skal uansett ifølge avisen privat ha gitt uttrykk for at han ønsker seg til United, og det er mangelen på en annonsering som skal ha fått Chelsea til å forhøre seg.

14.55: Midtstopper Mats Hummels skal som nevnt være på Van Gaals ønskeliste, men ifølge Daily Mail blir det vanskelig å lokke 25-åringen fra Dortmund. Nå er imidlertid kildene (som de ofte er) i beste fall tvilsomme ettersom det er noen venner av Hummels som skal ha blitt fortalt dette. Midtstopperen skal også ha sagt at han kan komme til å signere ny kontrakt med Dortmund etter VM.

14.15: I forrige uke kom ryktene om at Louis van Gaals tidligere elev Bastian Schweinsteiger kunne være tilgjengelig ettersom Bayern-trener Pep Guardiola føler at midtbanespilleren ikke passer helt inn i hans system. Nå melder Daily Mail at en eventuell United-overgang slett ikke er så urealistisk som det kanskje virket som. Bayern skal nemlig være villig til å selge Schweinsteiger for så lite som 10 millioner pund, og 29-åringen skal også være klar for nye utfordringer.

09.30: Vi ønsker en ny nederlender velkommen i spalten! Louis van Gaals United linkes stadig til nederlendere (og Bayern München-spillere) og Daley Blind er førstemann ut denne uka takket være TMW. 24-åringen kan spille både defensiv midtbane, midtstopper og venstreback.

09.15: En annen spiller som ble sluppet av United i år, Federico Macheda, er nær ved å skrive under for Cardiff, ifølge BBC og Daily Mirror. Den 22 år gamle italieneren spilte for Solskjær da han var reservelagstrener i United og har et vellykket låneopphold i Birmingham bak seg.

09.10: QPR er tilbake i det gode selskap og har nok tenkt til å forsterke laget ytterligere i løpet av sommeren. Ifølge The Sun ønsker Harry Redknapp å hente to nyttige ringrever i Rio Ferdinand og Frank Lampard gratis for å unngå å gå rett ned igjen. Begge er uten kontrakt.

09.00: Louis van Gaal skal ha tvunget Manchester United til å gi opp sine tidligere overgangsmål, og har levert inn sin ønskeliste. Nederlenderen ønsker ikke å involveres i forhandlingene, og forventer at klubben leverer resultater i hans fravær. Dette ifølge MEN.

Avisen kommer ikke med altfor mye ny informasjon, men gjentar at Woodwards favoritt, Cesc Fabregas, droppes til fordel for Kevin Strootman og hans fysiske kapasitet. Andre spillere som nevnes er gjengangere i denne spalten som Marco Reus, Mats Hummels, Luke Shaw og Yehven Konoplyanka.

08.55: Daniel Taylor i Guardian tolker Danny Welbecks ønske om å spille på topp i United som at han nå ønsker seg bort. Tottenham og Arsenal kan være løsningen for 23-åringen. Vi har en egen sak om Welbeck-ryktene her!

Powered by Labrador CMS