eng (1)

Ville bare tatt med to United-spillere til Qatar

Publisert Sist oppdatert

England er klare for VM i 2022 etter en relativt komfortabel 10-0-seier over San Marino. Harry Maguire har puttet på to nye mål i løpet av landslagspausen, men han har også vært den eneste United-representanten inne på det engelske laget.

Luke Shaw var opprinnelig med i troppen, men måtte stå over, som følge hodeskaden han pådro seg i Manchester-derbyet.

Og følger England-sjef Gareth Southgate rådene fra sjefsfotballskribent Jason Burt i anerkjente Daily Telegraph, blir det ikke voldsomt mange flere United-spillere i den engelske troppen som reiser til Qatar i november neste år.

På spalteplass har Burt nemlig argumentert for hvilke spillere Southgate bør ta med seg på flyet østover, basert på hvordan landslagssituasjonen ser ut den dag i dag.

Der er det bare Harry Maguire og Marcus Rashford som kommer med fra Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

– Southgates beundring av sin hovedforsvarer er uendret, til tross for problemene hans på klubblaget. Har alltid prestert på landslaget, er Burts vurdering av Maguire, mens journalisten har følgende å si om Rashford:

– Forhåpentligvis ligger skadeplagene bak ham. Kan spille hvor som helst i angrepstrioen og er en god vikar for Kane, i tillegg til å ha en positiv innflytelse på troppen.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
EM-HELT: Luke Shaw scoret i EM-finalen og var muligens turneringens beste venstreback, men Jason Burt i Daily Telegraph mener ikke 26-åringen ville kommet med i et VM-uttak i dag.

Spillere som Luke Shaw, Jadon Sancho og Dean Henderson, som alle var med i det opprinnelige uttaket før EM i sommer, ville dermed mistet plassen på nå, om Burt var landslagssjef.

Jesse Lingard og Mason Greenwood, som begge var inne i landslagsvarmen i løpet av foregående sesong, ville også ha måttet se Qatar-VM fra sofaen.

Så er det selvfølgelig slik at det verken er nå landslagstroppen tas ut, eller Burt som gjør det. Men det er nok også slik at de nevnte United-spillerne kan være glade for at uttaket fortsatt er omtrent ett år unna, etter flere relativt svake prestasjoner på klubblaget den siste tiden.

2021-22_wolverhampton_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS