– Føles nok en gang som om Solskjær er en gave til United

Her er et lite innblikk i hva avisene fokuserer på etter 5-1-seieren mot Cardiff.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det det de mest kjente United-journalistene skrev etter 5-1-seieren mot Cardiff.

The Times, Jonathan Norcroft

Solskjaer gives Reds freedom of expression

Han var alltid en gave til Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, det billige kjøpet fra fjordene som de andre spillerne feilaktig trodde var en skolegutt, men som endte med å avgjøre Champions League-finalen – og en rekke andre kamper.

I denne juleperioden, da det handler om å gi, så føles han nok en gang som en gave, som om han er et 500 til 1 oddsvalg på lista over hvem som kan bli den neste United-manageren.

Vil det fortsette? Det er selvsagt det store spørsmålet. Men, selv om det var ventet en reaksjon etter sparkingen av José Mourinho, så overgikk dette alle forventninger.(…)

– Du kan ikke si at de var uvirkelig gode, sa Cardiff-manageren.

Han hadde rett. United var ikke uvirkelige, men de var mer risikovillig, kjappere og mer direkte enn noen gang tidligere i sesong. Det som virkelig slo deg var friheten som gledet spillerne. De var som gisler som var sluppet fri, som fikk lov til å løpe inn i armene til familiene sine.

The Guardian, Jamie Jackson

Solskjær brings back Manchester United’s swagger – and Paul Pogba

United spilte med smil mot Cardiff og uansett hva som skjer videre så er det tvilsomt om kjedelig fotball er noe av det nordmannen vil levere.

United møter nå Huddersfield og Bournemouth hjemme, før de reiser til Newcastle og deretter er verter for Reading i FA-cupen. Når de så reiser til Wembley for å møte Tottenham 13. januar så vil vi ha et klarere bilde på hvor de er på vei.

Så vi er fortsatt veldig tidlig ute, men med tanke på den søvndyssende fotballen fansen har blitt vant til så virker det ikke som om han (Solskjær) kommer til å misykkes.

Daily Mail, Oliver Holt

Ole Gunnar Solskjaer makes dream start to reign as Red Devils run riot in the Welsh capital to register morale-boosting win

Etter all splittelsen i José Mourinho-æraen føltes det som om dette var dagen da United-fansen fikk laget sitt tilbake.

Det føltes som om man så Manchester United igjen, ikke bare en en dårlig kopi, ikke et lag som var redd for sin egen skygge og som ble nektet å vise seg frem. Ikke et lag som ble plaget av sin egen historie, ikke et lag som ikke ble stolt på av sin egen manager.

Dette var, omsider, et United-lag som ville vise seg frem.

Da Jesse Lingard rullet inn 5-1 på tampen så kjente alle på symbolikken – at det var første gang United hadde scoret fem mål i ligaen siden Sir Alex Fergusons siste kamp i mai 2013, 5-5-kampen.

Det føltes, i alle fall i øyeblikk, at dette var et lag med noe av den samme viljen og stilen som Ferguson-lagene hadde – lag som ga oss et fantastisk United. Det føltes som om de i alle fall forsøkte å kvitte seg med minnene fra fem og et halvt år med usikkerhet etter at Ferguson ga seg. (…)

Det virket spesielt som Paul Pogba, Anthony Martial og Marcys Rashford var løslatt fra en manager de aldri hadde tilliten till – og husk United har denne sesongen slitt mot lag som er atskillig verre en enn Cardiff. (…)

Noen vil si at United-spillerne burde skamme seg for å prestere som de gjorde under Mourinho. Det er tøv. Manageren valgte laget, manageren satte standarden og manageren legger føringer for moralen. Hvis spillerne ikke klarte å levere på topp under ham så er det hans feil. Ingen annens.

Daily Mails spillerbørs:

Man Utd (4-4-2): De Gea 6; Young 6, Jones 6, Lindelof 6, Shaw 7; Herrera 6, Matic 6 (Fellaini 87, 6), Pogba 8; Lingard 8, Rashford 7 (Fred 79, 6), Martial 7 (Pereira 87, 6) 

The Independent, Mark Critchley:

Det var Uniteds tredje mål, scoret av Anthony Martial, som er et klart bevis på at Ole Gunnar Solskjær kan fikse sårene som ble åpnet av José Mourinho. Det var Martial, Pogba og Lingard, tre av spillerne Uniteds fremtid må bli bygget rundt – som kombinerte briljant med en rekke entouch-pasningen. Det åpnet Cardiffs forsvar og ble avsluttet med største ro.

Det var et mål som ikke føltes som noe som kom etter laboratorium-feil, et sjeldent mål til United å være. Det var produktet av en plan om å spille kjapp fotball, modig fotball med en klar offensiv struktur med spillere som tidligere har lidd under at dette manglet. (…)

United-fansen håper selvsagt at dette er tegn på at mer av det samme kan komme, men de burde ikke ta av. Husk at David Moyes begynte sin United-karriere med en like dominant forestilling noen mil unna her. (…)

Samtidig, i utgangspunktet ville enhver seier vært bra nok. At det endte med fem er et tydelig bevis på at med en klar plan og angrepsfotball med de beste spillerne med på laget – i stedet for at de sitter surmulende på benken – kanskje handlet om mer enn tre poeng.

The Telegraph, Sam Wallace:

Ole Gunnar Solskjaer off to perfect start as Manchester United hit five past hopeless Cardiff

Dette var definitivt en Manchester United-versjon som liknet mer på hva de mener de skal være, og selv José Mourinho, hvis han kikket, ville måttet innrømme at dette var en kveld da Englands mest suksessrike klubb leverte på en måte som de tidligere gjorde ganske så ofte. (…)

Samtidig, mer vil kreves.

United kan ikke sparke en tyrann hver eneste uke for å få spillerne til å slå tilbake på denne måten, men dette var likevel spennende. Det handlet om kjapphet i pasningsspillet og gode avslutninger. Hvis den forrige manageren faktisk så på så vil han helt klart ha sett en viss spilleglede i laget.

The Telegraphs Rob Cole oppsummerte med fem ting vi lærte. Det handlet om at Paul Pogba spilte med et smil om munnen, United viste angrepsvilje, spillerne fikk lov til å være positive, at det er et bånd mellom Solskjær og spillerne, men at atskillig tøffere utfordringer ligger foran United.

Powered by Labrador CMS