– Van Gaal må sparkes nå

Manchester Evening News på kommentatorplass. Les hva engelske aviser skriver her.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en rekke reaksjoner fra engelsk presse etter Uniteds tap i Danmark torsdag kveld.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

– Van Gaal må sparkes nå!

– Det ble et nytt lavmål for klubben i Europa League, og det er på tide å kvitte seg med nederlenderen.

– Uniteds eiere og Ed Woodward kan ikke la denne lidelsen fortsette noe lenger. Det handler om Uniteds kredibilitet. Hans egen flotte CV fra tidligere ligger i ruiner, og Uniteds eget rykte går opp i limminga rett foran øynene på Old Trafford-sjefene. United er nå blitt noe man ler av over hele Europa.

– Jeg skrev at «nok er nok» etter tapet mot Southampton for mindre enn en måned siden, og trodde da ikke at det kunne bli verre. Det burde i alle fall ikke få lov til å bli verre. (…) Så kom denne vitsen av en prestasjon. United synker….og spørsmålet er: Lytter noen på Old Trafford faktisk til fansen?

Les hele saken her.

The Times, James Ducker:

lvgaaa

– Dette kan kanskje bli den ekstra dråpen som Van Gaal ikke trenger. (…) United har nå mislyktes med å vinne hele 18 av de siste 27 kampene.

Daily Mirror, David McDonnell:

– United er blitt et lag folk ler av. Hvordan kan Van Gaal overleve denne motbydelige prestasjonen? Hvordan han har klart å overleve – etter alle de elendige prestasjonene – vet bare Ed Woodward, men ansiktsuttrykket til Woodward da sluttsignalet lød kan tyde på at dette var resultatet som fikk det til å tippe over også for Uniteds styre.

The Telegraph, Luke Edwards:

– United gjorde altfor mange elementære feil til å kunne vinne på bortebane i Europa, selv i Europa League.

– Van Gaals posisjon er allerede usikker, tapet er nok et stort tilbakeslag og fjerner enda mer av troen på manageren. Det hjelper ham ikke når det skal argumenteres for at han fortjener å ha jobben også over sommeren, selv om Van Gaal selv nok mistenker at det er slutt til sommeren uansett.

The Independent, Mark Critchley:

lvg11

The Sun, Martin Blackburn:

Bruker ord som «Latterliggjort» og «Skam» i tittel og ingress.

– Van Gaal har vært uheldig med skader, men det forteller bare halve historien. Han har snakket om å vinne Europa League de siste dagene, men torsdag så det mindre sant ut enn noen av historiene til HC Andersen. FC Midtjylland fantes ikke en gang da United tok The Treble i 1999, og dette ble en ny katastrofal kveld for United.

Daily Mail, Martin Samuel:

– Kaos er et veldig undervurdert ord innen fotballen, men da svære Paul Onuachu kom innpå som innbytter for Midtjylland så skapte han kaos – og nå er United også en klubb i kaos.

– Dette står som en av de største ydmykelsene i Europa, og det er slett ikke sikkert at United klarer å snu dette, heller.

Powered by Labrador CMS