– Fotball uten kjærlighet og lidenskap

Les hva de engelske journalistene skriver etter 0-0-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det mest sentrale i engelsk presse etter 0-0-kampen borte mot West Ham – en kamp som manglet mye, men hvor United fikk det poenget som var nødvendig for å sikre 2. plass.

The Times, Henry Winter:

Manchester United happy to figjht for their vital point as Paul Pogba and Mark Noble clash

Foruten baseball og friidrett er det nå også bryting å se på London Stadium (…), men Mark Noble skulle vært utvist. (…)

Han og Pogba ble venner igjen etter at sluttsignalet lød, men Noble burde takket Pogba for at franskmannen ikke reagerte. Det var den største enkelthendelsen i en kamp som ble definert av Mourinhos fokus på å sikre det ene poenget United trengte.

Det var fotball uten kjærlighet. Det manglet lidenskap. (…)

2. plass er veldig bra, Uniteds beste plassering siden Sir Alex avsluttet med ligatittelen i 2013, men i poeng, hyllest og stil så er de så langt bak Manchester City.

Spillerbørsen i The Times:  D De Gea 6 — V Lindelof 6, C Smalling 5, P Jones 7 — A Valencia 6 (E Bailly 90+4), A Herrera 6, S McTominay 7, P Pogba 6, L Shaw 6 — J Lingard 6 (M Rashford 74), A Sánchez 6 (A Young 90+2).

The Guardian, Jacob Steinberg:

Manchester United må vite at det er en sjanse for at de kommer til å tilbringe nok en sesong i skyggen av deres formidable naboer. Englands mest berømte klubb er 19 poeng bak City med én kamp igjen å spille, og med tanke på hvor lett Pep Guardiolas rekordlag har vunnet så er 2. plassen ingenting å feire.

Gapet er stort, og United vil slite med å krympe det så lenge de fortsetter med å slite mot lag som West Ham.

Mourinho argumenterte for at ett poeng var greit nok, men United-fansen må være bekymret over den negative innstillingen.

Glem sammenstøtet mellom Noble og Pogba. Det var kun en bisetning. Det viktigste å ta med seg fra denne kampen var da Mourinho snudde seg mot innbytterne sine på tampen av kampen. I stedet for å velge Anthony Martial så valgte han forsiktighet, Bailly og Young, for å sikre poenget, mens Martial ble sittende og gjespe – som alle oss andre.

Det er kanskje i overkant kritisk, med tanke på at jobben ble gjort, men det er vanskelig å komme bort fra følelsen av at Mourinho forsøker å senke forventningene slik at han selv ikke kan få skylden for at de ikke klarer å holde følge med City.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Mange har ment at det kun er den ene stopperplassen det kjempes om før FA-cupfinalen, (…) og dette var nok en oppløftende prestasjon fra Phil Jones. (…) Holder han seg skadefri så starter han sammen med Smalling mot Chelsea. (…)

For den andre gangen på rad så var Jesse Lingard den mest inspirerende utespilleren i en uinspirert United-prestasjon. Han starter nærmest garantert mot Chelsea, men da ute til høyre – selv om han er mest klinisk og kreativ når han er mer sentral. (…)

Martial og Rashford var grusomme mot Brighton, og ved å benke dem torsdag handlet det om å sende et signal. Samtidig kan det ha knust selvtilliten deres. Så kan det diskuteres om valget skadet Uniteds angrep mot West Ham.

The Telegraph, Sam Wallace:

Passion run high after Pogba and Noble go toe to toe as Man Utd secure second place

Uten kvalitet eller vilje nok til å gi oss en ordentlig fotballkamp, så klarte disse to slitne, defensive lagene i alle fall til slutt å gi oss en ordentlig kamp – da Mark Noble så rødt og burde fått rødt. (…)

Før det var det en kamp uten ambisjon, som involverte en mesterlig plan fra José Mourinho om hvordan bruke minst mulig energi for å sikre seg ett poeng.

Det er krangelen mellom Noble og Pogba – og Andy Carroll risikerer å bli tatt på videobevis av FA – som folk kommer til å huske fra kampen – om de kommer til å huske noe i det hele tatt.

Daily Mail, Matt Barlow:

José Mourinho valgte et lag så godt som uten angrepsspillere og kan ikke være veldig overrasket over at laget hans gikk av banen uten mål for andre gang på rad, (…) og med Lukaku ute med skade så virket det hele som en melding til Rashford og Martial, som begge ønsker å spille på topp. (…)

Lingard så ut til å være den mest sannsynlige målscoreren, og Sánchez virket skarp og oppfinnsom, men United hadde generelt for få spillere med lengst fram.

Spillerbørsen i Mail: De Gea 6; Lindelöf 6, Smalling 6, Jones 6; Valencia 6 (Bailly 90), McTominay 6.5, Herrea 7, Pogba 6.5; Lingard 7 (Rashford 85), Sanchez 6.5 (Young 90).

The Independent, Ian Baker:

United fikk til slutt det poenget de var ute etter, men dette ble en ganske så vanlig kamp rundt sesongslutt. Manchester United var best, men det var langt mellom høydepunktene.

United fikk til slutt det poenget de trengte, men de 19 poengene det er frem til City forteller en helt annen historie.

Powered by Labrador CMS