– Et talent av de sjeldne

I et intervju med Dagbladet hevder United-fan og -blogger Nick Poole at Mats Møller Dæhli er en av U18-lagets viktigste spillere.

Publisert Sist oppdatert

Og Nick Poole er ingen hvem som helst. Han følger Uniteds reserve- og juniorlag tettere enn de aller fleste, og tvitrer oppdateringer fra kamper både på hjemme- og bortebane.

I en mail til Dagbladet skriver Poole blant annet dette om Uniteds 16 år gamle nordmann:

– Han er utvilsomt en av de viktigste spillerne på U18-laget, og en av dem fansen snakker mest om – og i økende grad denne sesongen, nå som han er blitt stadig viktigere for laget. Sammen med (Adnan) Januzaj og (Jack) Barmby blir han definitivt ansett som et av de største talentene her.

– Bedre forutsetninger enn Eikrem

Poole mener at Dæhli har bedre forutsetninger for å lykkes i klubben enn landsmann Magnus Wolff-Eikrem, som for et år siden returnerte til Norge og Molde. Det begrunner han slik:

– Magnus slet nok litt med den defensive delen. Han hadde også en del problemer med skader og diabetes, noe som bidro til at utviklingen hans gikk betydelig saktere enn den så langt har gjort med Mats. Jeg tror Mats har litt mer tempo og er i stand til å spille i flere posisjoner, noe som taler til hans fordel. På dette stadiet i karrieren ligger han lenger fremme enn Magnus gjorde på samme alder. Men det er vanskelig å spå hva som vil skje i de neste årene.

– Har imponert oss alle

Mats er en fotballspiller det er herlig å se. Han imponerte alle fra første stund med sine ballferdigheter. Han har en glimrende førstetouch og teknikk, og selvtillit til å utfordre eller til å slå den smarte pasningen. I det siste har han også utviklet andre deler av spillet sitt. Samtidig virker det som om han har beina på jorden og fornuftige folk rundt seg. Det er derfor høye forventninger til at han kan lykkes. Og han har gode sjanser til det, mener Poole.

Fotnote: Hittil i sesongen har Dæhli representert U18-laget tretten ganger (tre som innbytter) og scoret to mål.

Her kan du lese hele Dagblad-saken

Powered by Labrador CMS