Frykter utålmodighet

Redaksjonen i United.no deler tanker og spådommer for 2013/14-sesongen. I dag: Dag Langerød.

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen har i de siste dagene delt sine tanker og spådommer for 2013/14-sesongen. Sistemann ut til å ta en titt i krystallkulen er ansvarlig redaktør Dag Langerød.

For ordens skyld: svarene ble avgitt før Uniteds kamp mot Swansea.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?

Vinner vi serien er det alltid en god sesong. I tillegg så er det enkelt nok å ønske at vi i Europa (igjen) viser at vi faktisk er en utfordrer til å vinne hele greia, og jeg blir varm i hjertet hvis egne spillere som Welbeck, Cleverley, Januzaj tar nye skritt. Da har vi plutselig et par nye helt i Europa-toppen, og kanskje Europas mest spennende unggutt i Januzaj.

Hva frykter du mest?

Utålmodighet.

Det har vært helt vanvittig hvor negative noen supportere har vært i sommer, bare fordi United har spilt en halvveis treningskamp i Asia eller fordi de må vente på forsterkninger. Vi vant serien sist sesong og for to sesonger siden, og vi har ingen rett til å vinne noe. Vi må også erkjenne at verdens beste manager og hans viktigste mann, David Gill, har gitt seg, og at det KAN ta noe tid før alt fungerer for de nye kostene.

Da er det verste som kan skje utålmodighet som blir til frustrasjon, som igjen blir øst utover spillere, trenere, manageren og andre.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?

Jeg håper virkelig Shinji Kagawa kan få en del kamper rett bak Van Persie. Får han tillit over tid så tror jeg han kan være en glimrende mann i rollen.

Manchester United Training and Press Conference - Osaka

Hva er det beste rådet du kan gi David Moyes?

Fortsett som du har startet. Gjør de valgene du mener er rett, og lukk øra for alle andre som kommer til å mase om at du tar feil eller er feil mann underveis. United gjorde et verdivalg da vi valgte deg, et rett valg og jeg gleder meg til både seks, 12 og 18 år med deg ved roret.

Om det var èn endring du kunne gjøre på Old Trafford…

Tyskerne er fantastiske til å lage liv. Vil anbefale United å reise til Dortmund og et par andre klubber og rett og slett kopiere fra dem hvordan de samarbeider enda tettere med fans for å få stemning på stadion og mer nærhet mellom spillerne og fansen.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?

Aner ikke. Føler ikke at jeg er på nok bortekamper til å vurdere det. Supporterklubben får jo ikke altfor mange bortebilletter, og foretrekker at de få billettene som er tilgjengelige blir delt på alle – i stedet for at jeg skulle reist enda mer.

Beste bortebane i Premier League?

Se svar over, men liker ellers Villa Park – fordi United alltid pleier å vinne der.

Beste minne fra fjoråret?

Jeg var til stede da Robin van Persie dunket inn 3-2 borte mot City i siste minutt. Et vilt øyeblikk, som ble enda sterkere da Mario Balotellis kamuflasje-bil plutselig kjørte midt inn mellom tusen United-fans etter kampen, og det faktum at sinte City-fans skjøt fyrverkeri inn i United-fansen og herjet etterpå. Stor opplevelse å se United-fansen i aksjon både under kamp, herje med Balotellis bil og så ta opp jakten på disse City-supporterne.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?

De samme tre som jeg vel har ønsket i et par år: Yaya Toure i City, Leighton Baines i Everton og Gareth Bale i Tottenham. Hadde ikke Toure vært i City, villa han vært bra for United. Baines’ fantastiske innlegg gir meg tanker om gamledager hvor Beckham feide inn innlegg etter innlegg, og Bale er ja, bare helt fantastisk når han er på sitt råeste.

Leighton Baines

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?

Slik tror jeg Premier League ender: 

Topp 3:
United, Chelsea, City. Per nå er det ingen andre som kan vinne, slik jeg ser det. Kunne rangert, men er så mye som kan skje før 2. september at det egentlig er nytteløst. Får United den kjempesigneringen Moyes ønsker, så tar vi gull nummer 21.

Nedrykk:
Crystal Palace rykker ned. Tror Cardiff holder seg. Håper Hull, Steve Bruce og Robbie Brady holder seg, men ser gjerne at Stoke og Newcastle havner i nedrykksstrid.

Powered by Labrador CMS