tenhag250723m

– Min forventning er at vi klarer det med grei margin

Publisert Sist oppdatert

Vi fortsetter med sesongtipsene fra united.no-redaksjonen, og denne gangen har turen kommet til ansvarlig redaktør Dag Langerød.

FLERE SESONGTIPS:

Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Erik ten Hag.

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United? Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis»?
At vi spiller kvalifiserer oss til Champions League også i 2024/25, da det begynner i nytt format. Så er min forventning samtidig at vi klarer det med grei margin, at vi blir bedre borte, at vi ikke slipper inn 13 (!!) mål til sammen på Etihad og Anfield og rett og slett viser oss som et bedre fotballag, fordi vi har brukt sommeren bra og tatt nye steg med Ten Hag.

tenhag250723n
SKAL KLARE CHAMPIONS LEAGUE MED GREI MARGIN: Erik ten Hags Manchester United.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
Skal jeg si Wolverhampton hjemme, den første? Jeg gleder meg nemlig ikke til City, Liverpool, Arsenal, Brighton og andre tøffe kamper. Fotball er lidelse, hvert baklengsmål føles som et knyttneveslag, så jeg sier Wolves. Forhåpentligvis får den oss trygt i gang.

Hva er du mest bekymret for med United rent sportslig akkurat nå? 
Jeg frykter en fire måneders skade på Casemiro, Bruno eller Rashford, da jeg synes vi ser mindre rustet ut til å tåle det enn det Arsenal og City er hvis de får skader. Jeg må også si at jeg er spent på om Ten Hag klarer å utvikle fotballen sin til et slikt nivå at vi ikke ryker på stygge bortesmeller. Mitt inntrykk er at det, med noen mindre justeringer, er Ten Hags way eller ikke og jeg tror rett og slett det må tas hensyn mot de aller beste. Spesielt borte.

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen, og hvorfor?
Onanana-na-nana …. Fordi jeg tror at han kommer til å bety så mye for hvordan vi ser ut.

Hvilket Premier League-topplag har gjort det beste spillerkjøpet?
Jeg tror James Maddison vil herje for Spurs, hvis han holder seg skadefri. Jeg tror Mateo Kovacic vil være solid for City, og Dominik Szoboszlai må nevnes, en kjempeinvestering for Liverpool, selv om jeg spår dem bak oss på tabellen. Likevel så faller jeg til slutt ned på Onana – fordi jeg ikke ser ham bare som en oppgradering på keeperplassen, men en gamechanger for spillet vårt.

Manchester United v RC Lens - Pre-Season Friendly
EN GAMECHANGER: André Onana.

Trekk frem en united.no-artikkel alle bør ha fått med seg før sesongstart.
Blir litt navlebeskuende her. De sakene jeg liker aller best å lage og skrive selv er speiderrapportene når vi signerer nye spillere så da blir det «Nå skal jeg ta litt av: Han kommer til å gjøre oss mye bedre» og den samme om Rasmus Højlund. Ingen av oss rekker jo å se alt av fotball i hele Europa, så å kunne sette seg ned i sofaen med Wyscout-systemet vårt og se hva jeg vil av alt en spiller har levert i hvilken som helst kamp i hvilken som helst liga er en luksus – og en type saker som det virker som om folk liker at united.no skriver.

Hvilke lag kvalifiserer seg for Champions League i 2024/25?
ENDRET 09.18 FREDAG, VAR GLEMT Å OPPDATERE: Manchester United, Manchester City, Arsenal Liverpool, og så tror jeg faktisk på at Aston Villa blir nummer fem – som sannsynligvis også gir Champions League-spill.

Hvilke tre lag rykker ned?
Har brukt veldig lite tid på de svakeste, men umiddelbart så tenker man jo Sheffield United og Luton. I stedet for å ta Burnley som det tredje så vil jeg heller si at jeg er spent på om Roy Hodgson klarer å redde Crystal Palace inn til solide 40 poeng og fornyet kontrakt enda en gang, og det Wolverhampton har drevet med, som fører til managerskifte uka før sesongstart, er i alle fall ikke en optimal start.

Powered by Labrador CMS