3,6 millioner sidevisninger og Erna på tråden

Dette ble en spesiell uke for united.no.

Publisert Sist oppdatert

Det skulle være en rolig uke i redaksjonen, hvor vi gikk inn i julefeiringa vingeklippet etter tapet mot Liverpool, men som alltid med et håp om at det skulle bli bedre mot Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle – også under José Mourinhos ledelse.

Selv hadde jeg forberedt en fridag for å handle litt julegaver.

Min journalist Bjarte Valen hadde ferieuke, og noen rolige dager ville også hjelpe Eivind B. Holth som returnerte til Norge fra en privat tur til Liverpool-kampen med sykdom i kroppen.

Det skulle bli deilig med jul.

Så ble og er det også deilig med jul, men på en helt annen måte enn vi hadde forstilt oss.

Vi hadde et redaksjonsmøte om 2019 da Bjarte, som hadde Twitter-feeden foran seg, relativt rolig fastslo over videosamtalen:

- Hey, han har fått sparken.

Jeg kikket rart over på Eivind på andre siden av bordet.

– Du kødder nå?

– Nei, jeg kødder ikke, svarte Bjarte.

– Han har fått sparken. José Mourinho har fått sparken.

Selv om det har vært en svak høst så kom det fullstendig overraskende på oss.

Vi hadde ikke fått noen indikasjoner på at det kom til å skje, slik vi fikk før tidligere managersparkinger. Senest mandag hadde jeg blitt forklart at klubben ikke hadde hastverk med å gjøre en endring med Mourinho.

Plutselig var Bjartes ferieuke inndratt, og min egen kone varslet om at hun fikk ordne julegaveinnkjøp og julevask og alt annet på egen hånd.

Eivind hadde heller ikke noe valg, dårlig form var ikke et alternativ.

Ganske raskt ble Ole Gunnar Solskjær nevnt som et navn som var diskutert hos United-ledelsen, men få av oss tok det veldig seriøst.

– Det er jo ikke rart at navnet er nevnt, sa jeg – men trodde ikke noe særlig på mer enn det.

Likevel måtte vi sjekke. Molde er jo like over fjellet.

Det tok imidlertid litt tid før vi fikk svar.

I mellomtiden passet vi på hva lokalavisene rundt Molde – og Norges største aviser skrev – og det var én ting som ganske raskt var merkelig:

Det var ingen som avviste Solskjær-ryktet, noe som jo ville vært det enkleste i verden.

– Ole Gunnar har akkurat skrevet under en ny kontakt, og skal lede Molde når vi skal forsøke å utfordre Rosenborg i 2019.

Det kunne de sagt.

I stedet kom det til slutt en beskjed om at alle henvendelser skulle rettes til Molde-direktøren, og derfra var det egentlig «Ingen kommentar».

Der og da innså vi at det faktisk kunne skje: Ole Gunnar Solskjær kunne bli United-manager.

US-redaktør Lars Morten Olsen var egentlig – i eget hode – halvveis til England for et spillerintervju, men fikk beskjed om å innfinne seg i Oslo, siden han har skrevet bok om Solskjær.

Alle andre i redaksjonen, uansett om de var fast ansatte eller frilansere,fikk følgende melding: Om det er én gang i karrieren det er fritt frem for å bidra, vaktliste eller ikke, andre planer som er lagt eller ikke, så er det nå. Alle stilte opp.

Først og fremst betød det at konene og kjærestene våre fikk klare seg alene frem til julaften. Bjarte reiste til Manchester og deretter videre til Cardiff, Eivind bestilte billetter til Huddersfield, før Bjarte skal tilbake til Bournemouth-kampen – og Anders Zerener jobbet også på seg sykdom.

Onsdag ble det hele så bekreftet.

Redaksjonens kontor i Dronningens Gate i Oslo ble vårt nye hjem. Pizza, sjokolade og pepperkakker ble dietten, noe som egentlig kun kan anbefales om vektøkning er et ønske.

United.no ble tapetsert med Solskjær-saker.

Statsminister Erna Solberg ringte oss fire ganger siden vi hadde spurt om vi kunne få en kommentar til hennes tweet om Solskjær, som hadde blitt lagt merke til internasjonalt.

Vi gikk imidlertid glipp av telefonene siden vi hadde hatt en videosending om ansettelsen.

 

Da vi ringte tilbake sa statsministerens kontor at hun kunne svare på spørsmål om Solskjær under en pressekonferanse på slottet dagen etter.

Så da måtte vi dit.

Vi har blitt nedringt av både norsk og internasjonal presse. Plutselig var norske United-fans og Supporterklubben interessante for en hel verden.

Ellers handlet det om å sørge for å gi dere både nye saker, kommentarer, intervjuer, være først på utvikling, men også å ha tunga rett i munnen slik at dere faktisk fikk servert rett informasjon – og at det skulle være lett å få oversikten over hva som faktisk skjedde hvis dere stakk innom united.no.

Mange av dere gjorde også det.

Fra forrige tirsdag, da Mourinho ble sparket, til og med denne tirsdagen, var 245.000 ulike enheter (mobiler, datamaskiner, pader) innom united.no.

Dere leste 3,6 millioner sider hos oss.

Den stiplede linjen under er «normalen»…

Akkurat det var like mange sidevisninger på én uke som det var på de siste tre ukene før det igjen.

At 245.000 unike enheter var innom siden vår var like mye som det var innom den siste hele måneden før sparkingen.

Tirsdagen, dagen da Mourinho forsvant og Solskjær-koblingen kom, endte vi på drøyt 800.000 sidevisninger, noe som var det beste enkelttallet den siste uka.

Onsdagen, da Solskjær ble ansatt, var 98.000 ulike enheter innom united.no. Det var det beste enkelttallet for det.

Etter et traurig år under José Mourinho fikk vi et firesifret antall med nye medlemmer i dagene etter, og i løpet av 48 timer etter at Solskjær var ansatt hadde vi solgt flere turer og billetter enn vi gjorde i hele resten av desember før det – og da inkluderer vi at vi også hadde solgt en del til United – Paris St. Germain mandagen rett før alt dette skjedde.

Mitt inntrykk er at United-fansen har vært spente, men optimistiske – og ikke minst positive. Mye av den negativiteten som har preget supportergruppen forsvant i løpet av et par dager forrige uke – og den gleden – eller kanskje lettelsen – og den håpet og troen – og ikke minst forventningene – som nå preger United-fansen har jeg ikke opplevd før siden jeg startet i denne jobben i 2011.

Måtte det bare vare en god stund til.

Takk for en vanvittig uke, alle sammen. Og vet dere hva – jeg synes faktisk at vi fortjener det.

For Ole Gunnar Solskjær har jo rett. Min oppfatning er i alle fall at vi er en utrolig bra gjeng med fans. I løpet av mine sju år i Supporterklubben har jeg i alle fall aldri møtt noe annet enn hyggelige og ikke minst oppegående United-fans ansikt til ansikt.

Jeg krysser derfor alt jeg har for at jeg og alle dere får suge videre på den denne positiviteten i alle fall ut 2018 og helst en liten stund inn i 2019 også.

Powered by Labrador CMS