Mitt lag mot: Arsenal

KOMMENTAR: Ansvarlig redaktør om laguttaket.

Publisert Sist oppdatert

Som en ny type artikkel på united.no, vil ansvarlig redaktør skrive litt om hvilke vurderinger han ville gjort før neste kamp.

Aller først:

Jeg har hatt mange tanker om å gjøre mer ut av laguttaket. Jeg har ønsket konkurranse hvor den som er nærmest vinner noe, jeg har ønsket en teknisk løsning som gjør at man kan legge inn sitt forslag til lag, og så kommer det opp et lesernes lag, og jeg har tenkt på å skrive mer om mine tanker også FØR hver kamp.

Nå har jeg skjønt at et par av disse tingene ikke kan bli noe av på kort sikt, så derfor begynner vi med det som kan tas. Min vurdering. Men husk: Dette er like mye synsing som de fleste andre driver med, men mest for å skape debatt og oppmerksomhet mot det som før hver eneste kamp er noe av det mest spennende.

Ved sesongstart tenkte jeg at United kom til å spille med 3-4-1-2-formasjonen i storkamper som denne, men skadesituasjonen har gjort slike vurderinger helt uaktuelle.

Jonny Evans, Phil Jones og Rafael skal fortsatt være ute.

Da er laguttaket helt bakerst ganske enkelt, i mitt hode.

David de Gea står selvsagt i mål.

Manchester United Team Group Photocall

Valencia er et enkelt valg, all den tid det ikke er noen fullgode alternativer. Smalling har vært høyreback før, men trengs i midtforsvaret nå.

Chris Smalling fikk gjennomgå etter sitt røde kort mot City, og stod over mot Palace sist. Likevel, klarer man å se bort fra to korte glimt av idioti i City-kampen, så var prestasjonen grei nok der defensivt. Med unntak av en ett minutts periode midt i 1. omgang mot City, hvor de skapte to store sjanser, så skapte de ingenting så lenge det var 11 mot 11. Smalling var også god mot Chelsea i runden før. Ja, jeg kan være enig i at jeg er usikker på om han er fremtiden til United. Det er svakheter i det defensive, og et totalt sett for dårlig pasningsspill, men med de forsvarsskadene vi har så er han helt sikker. Du kan like både McNair og Tyler Blackett, men de er ikke på hans nivå enda.

Angående de to sistnevnte: Jeg foretrekker McNair. Rett og slett fordi jeg synes han har vært bedre så langt. Jeg er ganske så sikker på at Van Gaal tenker det samme, og laguttakene de siste ukene vitner om det.

Blackett har ikke spilt siden 5. oktober, og ble vurdert bak McNair mot Palace sist. Det var ingenting McNair gjorde i den kampen som gjør at det er grunn til å endre på det. Arsenal er temposterke offensivt, og da vil jeg selv også foretrekke McNair. Jeg tror han er hurtigere enn Blackett. I alle fall på de første meterne.

På motsatt side forventer jeg at Luke Shaw blir klar. Det er vel bare Tyler Blackett som backup der, og jeg regner med at Shaw fås klar – uansett om han ikke er helt hundre.

På midtbanen:

Her er situasjonen egentlig ganske bra. Jo, Ashley Young og Jesse Lingard er ute, og Michael Carrick må bevise at han er kampklar på fredagens trening, men totalt sett er det ok.

Det vil tross alt alltid være en del skader i en tropp på 20+ spillere.

Adnan Januzaj 11

Men i mitt hode så ville jeg sterkt vurdert en skadefri Ander Herrera.

Det er mulig jeg lever for mye på at jeg forrige sesong så noen gode kamper av ham i La Liga og har sett noen gode glimt i United, siden sannheten er at han tross alt har variertfra godt til dårlig i starten på United-karrieren.

Men: Og for meg vil denne vurderingen jeg nå nevner ligge der en god stund til.

Vi manglet en midtbanespiller med kjappe bein. Så hentet vi Ander Herrera. Da må han bli dyrket. Herrera har ganske kjappe bein, er vant til å presse motstanderen hardt og faktisk ganske kreativ selv om det ikke har vært voldsomt synlig så langt. Så er han selvsagt en helt annen spillertype enn Marouane Fellaini.

Jeg har fortsatt god tro på Herrera, og jeg skulle ønske at han har 1-2 gode treningsuker bak seg, slik at han kan gjøre en glimrende jobb på Emirates.

Manchester City v Manchester United - Premier League

Så blir vurderingen på om den styrken trengs fra starten av mot et Arsenal-lag som ikke akkurat er overfylt med svære folk, eller om den kan vente til vi ser om det trengs.

Jeg tror Van Gaal velger Fellaini.

Men personlig liker jeg altså spillertypen til Herrera bedre, i den grad han er i nærheten av det nivået vi må kunne forvente.

Michael Carrick får spille, all den tid Van Gaal er veldig glad i en playmaker som oftest gjør gode og kloke valg med ball. Daley Blind er ute, og da er Carrick en naturlig erstatter.

På venstresiden er Angel Di Maria er soleklart valg, selv om Wayne Rooney også kan gjøre en god jobb ut mot venstre.

Etter et par svake kamper er IKKE Adnan Januzaj et soleklart valg på høyrekanten. Vi er imidlertid litt tom for gode alternativer. Vi vet også hva en god resept mot Arsenal har vært, og det er et solid forsvarsspill og kjappe og dødelige overganger.

Januzaj har tempo, (mye mer enn Mata-alternativet, og Valencia må jo spille back), er ikke redd for å utfordre, og forhåpentligvis kan han nå få en god kamp og påføre Arsenal en del bryderi.

Lengst frem:

Denne er også enkel:

Manchester United Team Group Photocall

Det betyr at Juan Mata, som har en god statistikk med mål og resultater mot Arsenal, nok en gang må finne seg i en benketilværelse, mens James Wilson blir spissreserve i Falcaos fravær.

Så er jeg enig med dem som ser at Wayne Rooney har et så stort register at han også kan vurderes andre steder, men fra start mot Arsenal så vil han ligge i sin normale rolle. Vurderingen på om Rooney – og Mata – kan starte samtidig må gjøres mot en annen motstander.

Dermed blir mitt lag:

De Gea – Valencia, Smalling, McNair, Shaw – Januzaj, Herrera, Carrick, Di Maria – Rooney, Van Persie

Men jeg tror altså at Van Gaal velger Fellaini fremfor Herrera – noe som er forståelig med tanke på den siste tidens form.

PS. Etter at jeg skrev artikkelen ble jeg gjort oppmerksom på at Van Gaal har brukt en venstrebeint venstre midtstopper gjennom hele sesongen, noe som helt klart må tas som et tegn på at det faktisk blir Blackett, og ikke McNair, som får sjansen ved siden av Smalling lørdag. Meget godt observert, og bare å beklage at jeg glemte det i min vurdering.

Powered by Labrador CMS