Mitt lag mot: Aston Villa

Ansvarlig redaktør ser gjerne Falcao fra start.

Publisert Sist oppdatert

Som vanlig før en serierunde leker ansvarlig redaktør seg med et mulig laguttak. Legg merke til at dette kun er en subjektiv vurdering, ment å være til diskusjon i forkant av kamp.

Det store spørsmålet:

Trebackslinje eller fire bak?

Som sofamanager ville jeg nå lagt om til fire mann bak. Selv om vi vant – og således var best – så er det ingen tvil om at de seks siste poengene er plukket uten at vi har prestert veldig godt. Jeg føler også at hvis man ser på det mannskapet som er tilgjengelig så er det mest naturlig å gå for to midtstoppere fra start av.

Hvorfor?

Jeg tror verken Daley Blind, Chris Smalling, Luke Shaw, Ángel Di María, Rafael, Marouane Fellaini eller Marcos Rojo er med fra start.

Blind og Smalling  er fortsatt helt ute.

BBC meldte fredag at Fellaini er ute med sykdom.

Louis van Gaal sa at Di María kan være aktuell til en benkeplass, men da forventer jeg heller ikke mer. Ellers kunne han nøyd seg med å si at han var tilbake.

Rafael var med på en treningsøkt for noen uker siden, men nærmer seg nå to måneder ute av spill og var heller ikke med på bildene som ble offentliggjort fra fredagens trening. Da kan jeg ikke se for meg at han plutselig dukker opp i denne.

Luke Shaw var med på bildene fra fredagens trening, men må nok få litt tid på treningsfeltet før han erstatter Young – all den tid Young faktisk har gjort det bra på venstrebacken/vingbacken i hans fravær.

Rojo var heller ikke å se på fredagens bilder, og da det er alternativer på stopperplass så tviler jeg på om han går rett inn på laget igjen.

Vurderingene:

Manchester United Team Group Photocall

Michael Carrick: Gjorde en bra nok jobb som midtstopper sist, men er etter min vurdering enda viktigere som defensiv midtbanespiller. I Daley Blinds fravær må han derfor kun vurderes i den rollen. Siden både Blind og Fellaini er ute – og Darren Fletcher ikke har vist seg som et godt nok alternativ – så må Carrick brukes på midtbanen.

Shaw inn for Young? Kan Shaw gå rett inn på laget igjen? Tråkket kraftig over mot Arsenal for en snau måned siden. Er skaden leget utelukker jeg ikke helt at han går fortere inn på laget enn planlagt – rett og slett fordi Ashley Young egentlig ikke er back, og Van Gaal er opptatt av å bruke rett type spiller i de ulike rollene, og Shaw kan venstreback-rollen bedre enn Young.

Herrera inn for Fellaini: Med Fellaini og Blind ute skal det ikke være noen diskusjon.

Falcao inn for Wilson eller fem på midten?  Van Gaals valgmuligheter er først og fremst Adnan Januzaj inn som kant, å forsere comebacket til Ángel Di María eller å faktisk velge to spisser også i denne kampen. I så fall er jeg mer åpen enn tidligere for å endelig slippe Falcao til fra start, så får man heller bytte ham ut hvis det er veldig tydelig at det ikke fungerer særlig godt.

Hva jeg ville valgt: Veldig usikker på om det er er riktig å starte med to rene spisser, men Adnan Januzaj – som egentlig burde være det beste alternativet –  har vært på banen i seks bortekamper for United denne sesongen. Ingen er vunnet. Formen hans har heller ikke vært veldig god i det vi har sett. Andre alternativer? Jesse Lingard, Anderson, Andreas Pereira eller til og med unge Ben Pearson fra start? Nei, tvilsomt. Skulle Carrick plasseres i midtforsvaret forventer jeg Darren Fletcher inn på midtbanen, men som skrevet har jeg et klart ønske om at Carrick brukes på midtbanen. Da ser jeg ikke Fletcher som et alternativ fra start av.

Siden Di María kun vurderes fra benk ville jeg derfor valgt Falcao. Det vi så av Falcao tidlig etter overgangen til United var spennende nok. Det vi har sett i det siste har ikke vært bra, men samtidig har rammevilkårene vært vanskelige. Det er noe helt annet å få sjansen fra start av. Wilson tok ikke godt nok vare på sjansene sine, noe som gjør at jeg gjerne ser Falcao fra start. Jeg erkjenner imidlertid glatt at uttaket handler vel så mye om håp som noe annet, men Falcao har samtidig vært i full trening og i 18-mannstroppen i alle de fire siste kampene. Fysisk bør det derfor være greit nok, selv om kampformen nok ikke er den beste.

Dermed blir laget:

De Gea – Valencia, Jones, Evans, Young (Shaw) – Herrera, Carrick, Rooney, Mata – RvP, Falcao

Og om Van Gaal velger tre bak:

De Gea – McNair, Jones, Evans – Valencia, Herrera, Carrick, Rooney, Young – Mata – Van Persie

(Kort forklaring: McNair foran Blackett, Rooney må gjøre en jobb på midten og Falcao forsvinner ut rett og slett fordi man da foretrekker tre midtstoppere)

Hva tror dere?

Powered by Labrador CMS