Mitt lag mot: Aston Villa

Ansvarlig redaktør om laguttaket til fredagens kamp – og nå er han irritert på David de Gea.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ofte ned sine tanker før og etter kamp. Her er hans vurderinger før fredagens kamp borte mot Aston Villa.

Phil Jones er ute resten av måneden med såkalt trombose.

Kampen kommer også for tidlig for Marcos Rojo.

Marouane Fellaini er suspendert.

David de Gea:

Og David de Gea irriterer meg. Jeg innrømmer det, selv om jeg ikke kjenner detaljene og det da egentlig alltid er farlig å mene for mye. Som jeg var inne på forrige uke passer det United godt at De Gea ser ut som den store stygge ulven i denne saken, men hvis dette stemmer – at han faktisk nekter å spille for United – så er han den store stygge ulven.

Du har en jobb. Du er god i den, og så får du tilbud om en annen jobb som du ønsker. Problemet er at det er et krav om at du kan starte med en gang. Du sitter imidlertid med tre eller seks måneders oppsigelsestid, og det er umulig for din nåværende arbeidsgiver å slippe deg med en gang. Hva gjør du da? Slutter å jobbe? Furter? Surmuler? Sånn er livet. Av og til stemmer alt. Man er på rett plass til rett tid, men av og til ikke.

David de Gea har også en kontrakt med United. Så vidt jeg har forstått er ikke United uvillige til å selge heller – så lenge salget reflekterer De Geas posisjon i dagens keeperverden.

Da blir det ekstremt irriterende hvis Louis van Gaals uttalelser om at De Gea ikke vil spille og ikke klarer å fokusere faktisk stemmer. Spesielt siden veldig mye i denne saken tyder på at Real Madrid er gjerrige. De vil ikke betale det United ønsker for verdens beste keeper. Trolig spekulerer de i at det kan «presses» frem en overgang. Men David de Gea – det er ikke Uniteds feil at Real ikke vil betale det en av verdens beste spillere faktisk bør koste. Derfor føles De Geas eventuelle spillenekt og fokustrøbbel faktisk som et svik. Ja, jeg vil gå så langt. Jeg klarer ikke å si det på noen annen måte, og jeg kan forstå om det er noen svært irriterte mennesker i United nå. Jeg merker at det bobler inni meg samtidig med at jeg skriver dette. Alt dette forutsatt at Van Gaals uttalelser faktisk stemmer. Uansett – det er ingen som er tjent med denne situasjonen. Ingen.

Laget mot Spurs:

Det er ikke særlig grunn til å gjøre endringer. De spillerne som startet mot Tottenham er de som kjenner hverandre best, og det er også de som ble matchet sammen i preseason. Det er de som har best relasjoner.

Da vi slo Aston Villa 3-1 hjemme i april hadde vi 77 % ballbesittelse, og Villa hadde kun to skudd på mål. I 1-1-kampen på Villa Park hadde United hatt ballen i 76 prosent av tiden den første halvtimen, og endte kampen med 65-35 i ballbesittelse. Det er derfor en viss grunn til å tro at United vil dominere ballbesittelsen, selv om det skal sies at Tim Sherwood trolig sender utpå 5-7 nye spillere fra det laget United slo i april, og at United, basert på Spurs-kampen, har et lite stykke opp til toppnivået.

Jeg tror Van Gaal velger de samme 11 som sist, men med tanke på hvor mye United dominerte banespillet mot Villa forrige sesong så ville jeg personlig gjort et bytte i tankesett. Jeg ville prioritert enda mer fart på begge kanter.

Alternativ 2: Et annet alternativ er å vrake Mata og dytte Antonio Valencia inn på høyrekanten.

Alternativ 3: Et tredje alternativ kunne vært å gi Andreas Pereira sjansen. Han var tidvis glimrende i preseason, og har en delikat innleggsfot – en fot som kan utgjøre forskjellen også på dette nivået.

Selv ville jeg, grunnet innarbeidede relasjoner, brukt alternativ 1, med de samme 11 som sist, men altså gjot en liten endring i rollene lengst frem.

Eller?: Et fjerde alternativ må også nevnes. Ander Herrera har bursdag i dag, og var banens gigant og satte også inn to mål mot Villa på Old Trafford i april. Jeg er svak for en Herrera i form, men innser selvsagt at Morgan Schneiderlin og Michael Carrick trolig har sikre posisjoner i laget, og jeg er vel usikker på om Herrera får Matas høyrekant-rolle eller plutselig får den 10er-rollen i United som han hadde i Club Athletic i La Liga. Men – nok en strålende Herrera-prestasjon mot Villa, på hans egen bursdag, hadde gjort seg.

Jeg tror altså Louis van Gaal ender på de samme 11 som startet mot Tottenham, men ville selv sterkt vurdert å flytte Juan Mata inn sentralt og brukt Memphis og Young på kantene – hvis United faktisk tror de vil dominere banespillet i bortimot like stor grad som de gjorde mot Villa forrige sesong.

Powered by Labrador CMS