Mitt lag mot: Wolfsburg

Ansvarlig redaktør med sitt uttak – og litt om hva han tror Van Gaal tenker.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ofte ned sine tanker før og etter kamp. Her er hans vurderinger før onsdagens kamp hjemme mot Wolfsburg – ment som utgangspunkt for diskusjon.

mcDe skadde:

Luke Shaw, Marcos Rojo og Michael Carrick er uaktuelle. Det er vel trolig også Paddy McNair.

De usikre:

Antonio Valencia og Ander Herrera.

– Vi får vente og se, sa Louis van Gaal om deres tilgjengelighet.

Laget:

David de Gea vokter selvsagt målet.

Jeg håper og tror også at Matteo Darmian dyttes over på høyrebacken, nå som Antonio Valencia er usikker. Louis van Gaal snakket tirsdag om at han ikke ville risikere noe, og da virker det spesielt om ecuadorianeren brukes dagen etter at han ikke kunne trene normalt.

Det betyr en ledig plass på venstrebacken, og med Luke Shaw og Marcos Rojo skadet, går den plassen til Ashley Young. Young har til gode å spille en dårlig kamp på venstrebacken (to i fjor, en i år) Det man alltid får fra Young er innsats. Han kan også være en trussel offensivt, og virker å være svært pålitelig taktisk. Sier Van Gaal noe, så gjør Young det.

I midtforsvaret bør Chris Smalling og Daley Blind fortsette.

Lenger frem er det mindre spennende.

Morgan Schneiderlin har vist seg avgjørende for den defensive balansen. Michael Carrick er ute med skade, og det betyr at en stadig mer komfortabel Bastian Schweinsteiger blir Schneiderlins makker.

Foran er det egentlig lite å snakke om.

Andreas Pereiras innsats mot Ipswich var bra, men ikke bra nok til å ta plassen fra verken Juan Mata, Wayne Rooney, Memphis Depay eller Anthony Martial.

Så skal jeg denne gangen la det ligge at jeg gjerne skulle sett United i flere kamper på rad med Mata sentralt og Young/Pereira på kant, noe som selvsagt ville betydd at Rooney var vraket. Det skjer imidlertid ikke, og dermed håper jeg i stedet av hele mitt hjerte at Rooney klarer å heve seg også på banen.

De Gea – Darmian, Smalling, Blind, Young – Schneiderlin, Schweinsteiger – Mata, Rooney, Memphis – Martial.

Mulig Van Gaal-endring:

Jeg er ganske sikker på at 10 av disse også er korrekte. Den eneste usikkerheten min er hva Van Gaal gjør med Phil Jones. Jones var foran Chris Smalling i køen i sommer frem til han forsvant ut med trombose, og Van Gaal har virket atskillig mer ivrig på å få ham i gang igjen enn han for eksempel var med Marcos Rojo. Derfor blir jeg ikke voldsomt overrasket om det plutselig blir Smalling og Jones sentralt og Blind på venstreback.

Et annet alternativ er selvsagt at Antonio Valencia egentlig ikke var skadet i det hele tatt, slik at han starter på høyrebacken onsdag. Da blir det Darmian på venstre, men resten av laget helt likt det jeg satt opp over.

Hva tror og håper du?

Powered by Labrador CMS