Mitt lag mot: WBA

Ansvarlig redaktør plasserer Wayne Rooney som ballfordeler.

Publisert Sist oppdatert

Foran de fleste kamper tar ansvarlig redaktør Dag Langerød ut sine 11, kun ment som et utgangspunkt for debatt foran ukas høydepunkt.

De skadde

Michael Carrick, Marcos Rojo, Luke Shaw, Jonny Evans og Rafael er alle uaktuelle til lørdagens kamp.

Ett hovedspørsmål

I utgangspunktet er det et hovedspørsmål: Hvem skal dekke Michael Carricks midtbanerolle? Wayne Rooney og Ander Herrera tok begge tak mot Chelsea. Daley Blind gjorde det mot Everton.

Siden Luke Shaw også er skadet – og Robin van Persie var positiv nok i U21-kampen mot Fulham – er  ikke jeg i tvil.

youngblind

Det er ikke den optimale løsningen, men jeg rakk å bli glad i kantspillet vårt da Blind (venstreback) og Young (venstre ving) dekket den kanten sammen. Nå har vi sjansen til å gjenforene dem der ute – og da tar jeg den muligheten. Uansett hvor god Shaw har vært i de to siste kampene har Blind/Young vært veldig produktive sammen også mot topp motstandere. Det er et sluttprodukt der som Shaw fortsatt har til gode å vise i United-drakta – selv om han mot Chelsea og Everton kom rundt på kanten.

Samtidig er jeg såpass glad i å bruke Ander Herreras løpskapasitet, evne til å presse høyt og også offensive egenskaper at jeg vil ha ham i hans «vanlige» indreløper-rolle.

[poll id=»86″]For min del er det egentlig kun ett ordentlig alternativ, og det handler mest om én spesifikk og enorm kvalitet som vi har i troppen, men som vi ikke har sett på lenge. Da tenker jeg Angel Di Maria. Litt av meg – og sånn vil det nok alltid være – synes at det er merkelig at vi ikke skal få det til å fungere også med ham fra start av. Det er hjertet som styrer den tanken, men kanskje burde vi åpnet for ham slik situasjonen er nå – selv om han ikke har levert spesielt godt som innbytter de siste kampene.

Skulle vi dyttet han inn på venstrekanten måtte Ashley Young tatt venstrebacken, Blind kunne fortsatt som ballfordeler, mens Rooney fortsatte som spiss.  Dette valget vil være mitt klart foretrukne om jeg hadde visst at Van Persie fortsatt er et stykke unna, men den vurderingen skal Louis van Gaal selv få gjøre. Jeg tenker at en ekstremt motivert Van Persie bør kunne gå inn på laget og være spennende nok i en kamp vi trolig vil dominere stort.

Dermed blir mitt lag

David de Gea står i mål.

Antonio Valencia får sjansen til å «revansjere» en ikke helt perfekt innsats mot Everton.

Phil Jones.
Phil Jones.

Chris Smalling er bombesikker i midtforsvaret, og med seg får han Phil Jones.

Det betyr at Paddy McNair ofres. McNair har egentlig levert varene godt nok – og har rett og slett imponert i den offensive delen av stopperrollen – men tenk tilbake til Evertons 1-0-mål sist. Jeg er 100 prosent sikker på at Jones aldri ville latt McCarthy gå rett gjennom seg og Blind, slik McNair og Blind lot Everton-spilleren gjøre det.

Jones foretrekkes altså grunnet ren og skjær duellkraft defensivt.

På venstrebacken blir det Daley Blind , og forklaringen for det er allerede gitt.

Juan Mata hadde heller ingen stor dag mot Everton, men skal starte igjen. Han har levert varene veldig godt på hjemmebane, og må skuffe stort igjen om jeg skal revurdere hans posisjon.

Ander Herrera er fortsatt selvskreven, mens jeg altså har plassert Wayne Rooney lengst tilbake på midtbanen. Det handler om oversikt, spilleforståelse, vinnervilje og også evne til å ofre seg for laget i en annen rolle. Marouane Fellaini var ikke helt på sist, men det var det flere andre som heller ikke var. Mot et WBA-lag som jeg forventer forsvarer seg med alle 11 i og rundt egen boks (de gjorde det mot Liverpool) så vil han kunne gi oss viktig duellstyrke i feltet. Lengst til venstre på midtbanen blir det Ashley Young, mens jeg allerede har forklart bakgrunnen for valget av Robin van Persie.

Falcao, spør du kanskje?

Vel, For å være brutalt ærlig så har han ikke levert noe denne sesongen, og jeg bruker da heller de spillerne som trolig skal være her neste sesong i stedet. Jeg har rett og slett ikke det store behovet av å se ham i de fire siste kampene. Jeg har tatt min avgjørelse om at det ikke har vært bra nok, og at det ikke er verdt å bruke pengene på. Ingenting av det han har vist gjør at jeg vil tenke at det er feil å vrake ham i de fire siste kampene.

Mitt lag:  De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Blind – Mata, Herrera, Rooney, Fellaini, Young – Van Persie

Manchester United Training and Press ConferenceEn forskjell for Van Gaal?

Den eneste usikkerheten er den defensive midtbanen. Jeg tror ikke Van Gaal velger McNair fremfor Jones, heller, men han kan muligens foretrekke Rooney som spiss, Blind som ballfordeler og så trekke Young ned og slippe til en Angel Di Maria fra start.

Ellers tror jeg han velger det samme som meg.

Hva tror du vi får se? Og tror du det samme som du håper?

Powered by Labrador CMS