Mitt lag mot: Stoke

Denne gangen tror ansvarlig redaktør at han og Van Gaal er enige om laguttaket.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør Dag Langerød tar ut det laget han ville valgt, og skriver litt om hva han tror Louis van Gaal velger før hver eneste kamp, mest som et innspill for å skape debatt.

Denne gangen tror Langerød at han treffer på det aller meste.

For det første

Man lærer noe hver gang.

Mot Hull viste laguttaket at så lenge Louis van Gaal har visse valgmuligheter i en posisjon, så følger han mantraet sitt om at en spiller på vei tilbake fra skade skal ha 1-2 uker i full trening før han settes inn på laget igjen.

Med det i tankene så gir laget mot Stoke seg ganske så mye selv.

Manchester United Team Group Photocall

Det betyr flere sikre valg

David de Gea står i mål.

Chris Smalling er høyre midtstopper.

Marcos Rojo fortsetter som venstre midtstopper.

Og Ashley Young fortsetter som venstreback.

Ander Herrera tar Ángel Di Marías plass på midtbanen.

Michael Carrick og Marouane Fellaini fortsetter sentralt, og Juan Mata fortsetter i sin rolle på midtbanen.

Lengst frem starter Wayne Rooney og Robin van Persie – hvis Rooney er klar igjen etter smellen på overtid sist.

Høyreback, den eneste usikkerheten:

Manchester United Team Group Photocall

Rafael er riktignok tilbake på trening, og har vært med på trening i godt over én uke, men var ikke med på benken mot Hull sist. Når Van Gaal faktisk har et godt alternativ i Valencia har jeg derfor ingen tro på at Rafael går fra en plass helt utenfor 18-mannstroppen og rett inn i førstelleveren.

Det eneste som gjør meg litt usikker er at Rafael helt klart er vår beste høyreback. Hele høyrekanten blir bedre med ham der, og i tillegg viser historien også at Rafael enten starter eller så spiller han ikke i det hele tatt.

Likevel viser nyere historie også at Rafael for ofte blir skadet igjen ikke altfor mange ukene etter et comeback. Det kan være lurt å gi ham et litt mykere comeback, når det faktisk er mulig. Valencia er også godt trent, og skal fint takle to kamper på tre dager.

Andre vurderinger:

Jonny Evans spilte 90 minutter for U21-laget i Southampton mandag kveld. Da er han fortsatt uaktuell.  Selv om Marcos Rojo gikk fra skade til førstelaget på veldig kort tid sist, så gjentar jeg at han slet med en skulderskade. Det er noe helt annet enn en skade i lysken, på leddbånd eller slike type skader. Han skal ha trent bra fysisk i skadeperioden, og bør sånn sett fint tåle to kamper på tre dager.

Ander Herrera og Juan Mata var såpass gode og viktige sist at de naturligvis skal starte.

Men hva så om Wayne Rooney må stå over?

rf3

Van Persie var langt i fra briljant sist, men målet var viktig. Han ble umiddelbart etterpå byttet ut, og det var selvsagt for å spare ham før Stoke, og for at han skal kunne gå inn i den kampen etter en klar opptur.

Uansett hva som holdt James Wilson utenfor sist, om det var en lårhøne som det ble spekulert i, så ser jeg det også som uaktuelt at han tar plassen fra Van Persie nå.

Adnan Januzaj kunne vært et alternativ i 10er-rollen, men selv om han har en rekke kamper i rollen på U21- og U18-laget så har han vel så godt som aldri spilt der på A-laget. Da er det ingen grunn til å forvente at det skjer tirsdag, heller.

Det betyr at jeg og Van Gaal trolig tar ut samme lag tirsdag:

De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Young – Herrera, Fellaini, Carrick, Mata – Rooney (Falcao), Van Persie.

Åtte alternativer til benken: Januzaj, Rafael, Blackett, Lindegaard, Fletcher, Wilson, McNair og kanskje Evans.

Ganske enkelt denne gangen, faktisk.

Powered by Labrador CMS