Mitt lag mot: Southampton

Ansvarlig redaktør om helgas laguttak.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør legger før de fleste United-kamper ut sine vurderinger rundt laguttaket. Merk at dette kun er gjort for å skape diskusjon før helgas høydepunkt.

Først:

Jeg må si at Southampton har imponert, og det nesten mer nå enn ved den gode sesongstarten. Sesongen startet jo glimrende for laget fra sør, så kom fem strake tap , inkludert tapet mot United, og alle forventet at «det var det fra dem».

Manager Ronald Koeman endret imidlertid på formasjonen til tre bak i noen kamper, og da snudde alt. Nå er det fem kamper uten tap, inkludert seirer mot Arsenal og Everton og poengdeling mot Chelsea. Rett og slett imponerende. En tøff motstander, absolutt, men gevinsten ved seier vil være stor da avstanden til 4. plass vil øke.

Vurderingen av skadene:

Ashley Young var plutselig alene hos fysioterapeuten, men jeg er ganske sikker på at Louis van Gaal venter nok en uke med å slippe til flere. Han har jo vært veldig klar på at spillere skal ha 1-2 uker på treningsfeltet etter skade før han vurderer dem igjen til laget.

giggsfellaini

Så er jeg mer spent på Antonio Valencia og Rafael – om én av dem går rett inn på laget igjen. Er Valencia spilleklar så tror jeg han går rett inn uansett om han har litt for få dager med trening bak seg, men hvis han ikke skulle være klar så tror jeg Rafael fort spiller med maske.

Laguttaket:

Jeg vet at vi overbeviste med trebackslinje hjemme mot Newcastle i forrige kamp, men foreløpig møter jeg hver kamp med trebackslinje med frykt. Frykt for individuelle feil som vi vet kommer og frykt for hvordan vi ser ut defensivt som lag.

Siden noen av vingbackene har vært skadet, håper jeg derfor på en tradisjonell backfirer.

David de Gea står i mål.

Rafael tar høyrebacken med maske. Selv om han har stått over noen treningsøkter denne uka, skal ikke det medføre store problemer. Han har ikke imponert som vingback i de siste kampene, men vi vet alle at han er bra som back i en firebackslinje. Det har han også vist tidligere i sesongen. Han er også en tøffing som jeg tror vil gå til oppgaven med selvtillit uansett.

I midtforsvaret vrakes Jonny Evans, rett og slett fordi navnet hans også er blitt synonymt med ordet «sårbart». Det har rett og slett ikke vært godt nok, og da kan vi ikke snakke om potensial eller at han har vært god tidligere eller har mange trofeer. Rojo må også vente her, og selv om Tyler Blackett og Paddy McNair har gjort en viktig jobb for United i høst, så er sannheten også at de heller ikke er av absolutt toppklasse. Chris Smalling og Phil Jones får midtstopper-ansvaret. Det lever jeg godt med. Så langt er de våre to beste midtstoppere.

shaww

Han er også bedre som ren back enn vingback, og det er verdt å merke seg at vi bør bruke Rafael og Shaw til det de kan best. Shaw er rett og slett for lite sluttprodukt som vingback. Han er ekstremt flink til å komme med offensivt, men det er ikke han som må få ansvaret med å slå innleggene. Nå får han Di Maria foran seg, og det blir hele laget bedre av.

På midtbanen returnerer Michael Carrick, mens Ander Herrera blir hans partner sentralt, og Angel Di Maria returnerer med utgangsposisjon til venstre.

Og det blir faktisk min midtbane. To bevegelige, sentrale midtbanespillere foran en ballsentral i Carrick.

Hvorfor? Jeg mener at vi var på vårt mest spennende i september denne sesongen. Da var det en slik oppstilling vi kom med. Herrera og Di Maria hadde midtbaneansvaret sammen med Blind, men Carrick erstatter selvsagt Blind nå.

Foran spilte vi med to spisser og en 10er-rolle.

Jeg ser gjerne det samme igjen.

Manchester United Training and Press Conference

Da er det bare en plass igjen på laget, og den går til Juan Mata – rett og slett fordi han har vært bedre enn Falcao i det siste og totalt for hele sesongen.

Selv om QPR ikke var noen målestokk da vi møtte dem, var det også denne oppstillingen vi hadde mot dem. Mata bak RvP og Rooney, og med Herrera og Di Maria som indreløpere.

Mitt lag mot Southampton blir dermed:
De Gea – Rafael, Jones, Smalling, Shaw – Herrera, Carrick, Di Maria – Mata – Rooney, Van Persie.

Van Gaals laguttak:

Men, det blir selvsagt ikke dette laget.

Jeg har brutt med Van Gaals mantra om at venstre midtstopper skal være venstrebeint.

Manchester United Training Session

Innerst inne forventer jeg imidlertid at trebackslinja fortsetter. Det betyr at Jonny Evans starter sammen med Jones og Smalling bakerst.

Det betyr at jeg tror Antonio Valencia dyttes inn på laget igjen allerede nå, siden han er det beste alternativet i rollen, og at Shaw får vingbackansvaret på motsatt side.

Fremover på banen blir det Carrick og Rooney på midtbanen, og jeg håper også Herrera får fornyet tillit. I så fall må Angel Di Maria dyttes frem sammen med Van Persie, og da er plutselig Mata og Falcao på benken.

Basert på hva vi har sett denne sesongen blir jeg imidlertid ikke overrasket om Herrera vrakes, det har vært den enkleste løsningen til nå. Da kommer i stedet Di Maria inn på midtbanen og Falcao beholder sin plass på topp. Jeg tror faktisk mest på det siste.

Forventet Van Gaal-lag: De Gea – Jones, Smalling, Evans – Valencia, Carrick, Rooney, Di Maria, Shaw – Falcao, Van Persie

Hva tror og håper dere?

Powered by Labrador CMS